30 Σεπτεμβρίου 2013

Οι επιδείξεις αλλάζουν. Κατά τη διάρκεια της εβδομάδας μόδας στο Παρίσι, οι θεατές του σόου του οίκου Givenchy έμειναν με το στόμα ανοιχτό μπαίνοντας στο χώρο. Στην πασαρέλα ήταν στοιβαγμένα έξι κατεστραμμένα αυτοκίνητα, από τα οποία έβγαιναν καπνοί. Τα μοντέλα παρουσίασαν τις δημιουργίες περπατώντας γύρω από το «τροχαίο» που είχε στηθεί για το σόου.

 http://www.iefimerida.gr

LOWEST 737 LANDING EVER! Skiathos,

Ο Χίτλερ μαθαίνει για τη σύλληψη των χρυσαυγιτών...

28 Σεπτεμβρίου 2013

Ξημερώματα, στις 6 παρά 10, του χτύπησαν την πόρτα στην Πεύκη και δεν ήταν ο γαλατάς!


Στις 6 παρά 10΄το πρωί χτύπησε το κουδούνι του Μιχαλολιάκου στο σπίτι του στην Πεύκη. 
Δεν ήταν ο γαλατάς, αλλά η αντιτρομοκρατική. 
Ο Μιχαλιάκος τους περίμενε και αφού τους είπε ότι η Χρυσή Αυγή θα γιγαντωθεί παραδόθηκε.
Δεν γνωρίζουμε που ήπιε τον καφέ του, στο σπίτι ή στην ΓΑΔΑ... 


 http://kourdistoportocali.com

Ιδού η απαγόρευση της συγκέντρωσης των Εφέδρων της Κ.Ε.Ε.Δ.


26 Σεπτεμβρίου 2013

ΟΙ δηλώσεις Μιχαλολιάκου


Ο ΑΔΩΝΙΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΟΥ STAR ΜΕΡΟΣ 1ο


Ανατρίχιασα...


BBC News Greek minister we will give the money back to Germany



Με άρθρο έφεδροι ζητούν παραίτηση της κυβέρνησης και σύμπραξη λαού - στρατού


Συναγερμό σήμανε στη Δικαιοσύνη η ανάρτήση σε ιστολόγιο στο Διαδίκτυο ενός κειμένου που φέρεται να το υπογράφει η «Κοινότητα Εφέδρων Ειδικών Δυνάμεων (Κ.Ε.Ε.Δ.)» και με το οποίο ζητούν «την άμεση παραίτηση της Κυβέρνησης και την σύμπραξη λαού – στρατού». 

Το περιεχόμενο του άρθου προκάλεσε έντονη ανησυχία και με αφορμή αυτό πραγματοποιήθηκε έκτακτη σύσκεψη στον Αρειο Πάγο. Σύμφωνα με πληροφορίες για την εν λόγω ανάρτηση πρόκειται να διαταχθεί προκαταρκτική ανακρίση, ωστόσο οι τελικές αποφάσεις αναμένεται να ληφθούν την Πέμπτη.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα στο διαδίκτυο η Κ.Ε.Ε.Δ. ζητά την «άμεση παραίτηση της Κυβέρνησης λόγω αδυναμίας να προσφέρει στον λαό τα προβλεπόμενα στο Σύνταγμα σε εργασία (άρθρο 22), υγεία, παιδεία, Δικαιοσύνη, ασφάλεια» και την «συγκρότηση Κυβέρνησης Εθνικής ανάγκης υπό την Πρόεδρο του Αρείου Πάγου, από προσωπικότητες εγνωσμένης αξίας εκτός πολιτικής σκηνής και συμβούλους από την Ακαδημία Αθηνών».

Επίσης, καλούν τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να παραιτηθεί «σε κατάλληλο χρόνο για την διευκόλυνση των εξελίξεων που επιθυμεί ο Ελληνικός λαός».

Στη σύσκεψη η οποία έγινε υπό την προεδρία της Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου Ευτέρπης Κουτζαμάνη συμμετείχαν ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Εφετών Εμμανουήλ Ρασιδάκης, η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών Παναγιώτα Φάκου, ο εισαγγελέας Εφετών Ιωάννης Σακελλάκος και εποπτεύων εισαγγελέας της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας Κωνσταντίνος Τζαβέλλας.

Η εισαγγελικοί λειτουργοί θα συνεδριάσουν ξανά για το συγκεκριμένο θέμα την Πέμπτη οπώτε αναμένεται να λάβουν και τις οριστικές αποφάσεις.

Ακόμη, οι εισαγγελείς εξέτασαν και σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας Guardian στο οποίο γινόταν αναφορά για «στοιχεία» του Ελληνικού Στρατού που εκπαιδεύουν ομάδες κρούσης της Χρυσής Αυγής, ενώ 3.000 μέλη της, παραστρατιωτικού σχεδιασμού, φέρονται να δέχονται εκπαίδευση για μάχη από στρατιωτικούς.



Αναλυτικά το κείμενο των Εφέδρων των Ειδικών Δυνάμεων όπως αναρτήθηκε στον ιστότοπο keed-hellas.blogspot.com έχει ως εξής:

«ΠΡΩΤΑΡΧΙΚΟΣ ΜΑΣ ΣΚΟΠΟΣ Η ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ ΜΑΣ.
ΟΙ Έφεδροι των Ειδικών Δυνάμεων και ο Ελληνικός Λαός σε εφαρμογή του Άρθρου 120 του ΣΥντάγματος Απαιτούν:
1. ΑΜΕΣΗ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ της ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ λόγω Αδυναμίας να προσφέρει στον λαό τα προβλεπόμενα στο Σύνταγμα σε Εργασία (άρθρο 22), Υγεία, Παιδεία, Δικαιοσύνη, Ασφάλεια.
2. ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ υπό την Πρόεδρο του Αρείου Πάγου, από προσωπικότητες εγνωσμένης Αξίας εκτός Πολιτικής Σκηνής και συμβούλους από την Ακαδημία Αθηνών.
3. ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΩΝ ΝΟΜΩΝ και ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ εντός Διμήνου, με την Απαγόρευση Συμμετοχής όλων των Πολιτικών που μετείχαν στις Κυβερνήσεις που ευθύνονται για την σημερινή οικονομική κατάσταση.
4. ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ από Ανωτάτους Δικαστικούς και ΑΠΟΔΟΣΗ ΕΥΘΥΝΩΝ για το ΠΩΣ και ΠΟΙΟΙ μας Οδήγησαν στην Καταστροφική Συμφωνία του Μνημονίου. Ίδρυση Συνταγματικού Δικαστηρίου με Πραγματική Ισχύ Επιβολής των Αποφάσεων του.
5. ΑΜΕΣΗ ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΑΠΟΛΥΣΕΩΝ από το Δημόσιο.
6. ΑΝΑΣΤΟΛΗ περαιτέρω ΦΟΡΟΛΟΓΙΑΣ για Οικογενειακό Εισόδημα μέχρι 25.000€.
7. ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΩΝ και ΤΡΑΠΕΖΙΚΩΝ ΑΠΑΙΤΗΣΕΩΝ μέχρι την Ολοκλήρωση Ελέγχου των Τραπεζών από Ορκωτούς Λογιστές και ΑΠΟΔΟΣΗ ΕΥΘΥΝΩΝ.
8. ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ του ΕΠΑΧΘΟΥΣ ΧΡΕΟΥΣ.
9. ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΠΩΛΗΣΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ, συνέχιση Λειτουργίας Αμυντικών Βιομηχανιών.
10. ΑΜΕΣΗ ΔΗΜΕΥΣΗ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΚΩΝ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ ΓΕΡΜΑΝΩΝ (Ιδιωτών/Επιχειρήσεων/Κράτους) μέχρι ΠΛΗΡΟΥΣ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΩΣ του Ελληνικού Δημοσίου για τις Πολεμικές Επανορθώσεις και το Κατοχικό Δάνειο.
11. ΑΡΣΗ του ΝΟΜΟΥ ΠΕΡΙ ΕΥΘΥΝΗΣ ΥΠΟΥΡΓΩΝ και ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΑΣΥΛΙΑΣ. Όλοι Ανεξαρτήτως «ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΙΝΑΙ ΙΣΟΙ ΕΝΩΠΙΟΝ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ» (άρθρο 4).
12. ΕΛΕΓΧΟΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΚΩΝ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ όσων μετείχαν σε Οικονομικές Θέσεις του Δημοσίου, Άσκηση Διώξεων για Παράνομο Πλουτισμό και Απόδοση στο Κράτος.
13. ΕΛΕΓΧΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ - ΝΟΜΙΜΟΤΗΤΑΣ ΑΔΕΙΩΝ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΩΝ ΣΤΑΘΜΩΝ και ΑΜΕΣΗ ΑΠΟΔΟΣΗ στο Ελληνικό Δημόσιο των Οφειλών τους.
14. ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΧΘΡΙΚΗ ΕΠΕΚΤΑΤΙΚΟΤΗΤΑ σε ΑΙΓΑΙΟ, ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΗΠΕΙΡΟ, ΘΡΑΚΗ και ΚΥΠΡΟ, με ταυτόχρονη καταστολή των διαφόρων Ομάδων που δουν στο εσωτερικό.
15. ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΣΗ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ με ανάλογη προώθηση στις Ευρωπαϊκές χώρες και στις χώρες Διακομιστές. ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΕΞΑΓΩΓΗΣ ΧΡΗΜΑΤΩΝ Άνω του 20% του Φορολογητέου Εισοδήματος Αυτών.
• Ο Κ.Κ. ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΚΑΛΕΙΤΑΙ όπως ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙ σε κατάλληλο χρόνο για την Διευκόλυνση των Εξελίξεων που Επιθυμεί ο Ελληνικός Λαός.
• ΘΕΣΜΟΣ ΕΓΓΥΗΤΗΣ όλων των παραπάνω μπορεί να είναι ΟΙ ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΩΣ ΙΣΧΥΡΟΣ ΑΝΙΔΙΟΤΕΛΗΣ ΦΟΡΕΑΣ ΕΝΑΝΤΙ ΟΠΟΙΑΣΔΗΠΟΤΕ ΑΠΕΙΛΗΣ.
• ΤΑ ΣΩΜΑΤΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΚΑΛΟΥΝΤΑΙ ΝΑ ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΟΥΝ ΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΩΝ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΚΑΙ ΤΗΝ ΟΜΑΛΗ ΜΕΤΑΠΤΩΣΗ ΣΕ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΗ ΝΟΜΙΜΟΤΗΤΑ»

 http://www.iefimerida.gr


25 Σεπτεμβρίου 2013

Τζακ Λιου: Τρεις εβδομάδες προθεσμία προτού οι ΗΠΑ υπερβούν το όριο δανεισμού τους

O υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ, εμφανώς προβληματισμένος. 
Τα χρονικά περιθώρια της ομοσπονδιακής κυβέρνησης μέχρι να υπερβεί το όριο δανεισμού της έχουν στενέψει απελπιστικά.


 Οι Ηνωμένες Πολιτείες θα υπερβούν το όριο του δανεισμού τους όχι αργότερα από την 17η Οκτωβρίου, οπότε τα διαθέσιμά του θα είναι μόλις 30 δισ. δολάρια (22,2 δισ. ευρώ). Ηταν μια αυστηρή και παράλληλα δραματική προειδοποίηση που απηύθηνε την Τετάρτη ο αμερικανός υπουργός Οικονομικών Τζακ Λιου προς το Κογκρέσο.

Η επικαιροποιημένη αυτή εκτίμηση περιέχεται σε επιστολή του Λου προς τους επικεφαλής των ομάδων Δημοκρατικών και Ρεπουμπλικανών στα δυο σώματα του Κογκρέσου (Γερουσία και Βουλή των Αντιπροσώπων), με την οποία τις κάλεσε να αναλάβουν άμεσα δράση προκειμένου να εγκρίνουν αύξηση του ορίου δανεισμού του αμερικανικού κράτους, που βρίσκεται σήμερα στα 16,7 τρισ. δολάρια.

«Αν η κυβέρνηση βρεθεί τελικά σε αδυναμία να αποπληρώσει όλες τις υποχρεώσεις της, τα αποτελέσματα θα είναι καταστροφικά», προειδοποίησε ο Τζακ Λιου.

Η κυβέρνηση προσπαθεί να εκμεταλλευθεί όσο περισσότερο είναι δυνατόν το όριο του δανεισμού του ομοσπονδιακού κράτους από τον Μάιο και έχει καταφέρει να αποφύγει τον κίνδυνο να κηρύξει αθέτηση πληρωμών εφαρμόζοντας έκτακτα μέτρα διαχείρισης των διαθεσίμων της, όπως την αναστολή των επενδύσεων σε συνταξιοδοτικά ταμεία για τους εργαζόμενους στο ομοσπονδιακό κράτος.

Τις προηγούμενες ημέρες το υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ ανέφερε ότι με την τρέχουσα διαχείριση τα διαθέσιμά του θα εξαντλούνταν περί τα μέσα του Οκτωβρίου, οπότε θα του απέμεναν περίπου 50 δισ. ευρώ.

Στην επιστολή του ο Λιου ανέφερε ότι η επικαιροποιημένη εκτίμηση αντανακλά νέα στοιχεία για τα φορολογικά έσοδα του τριμήνου και την κίνηση μεγάλων κρατικών επενδυτικών ταμείων.

Ο Λιου επανέλαβε ότι η κυβέρνηση Ομπάμα δεν προτίθεται να διαπραγματευθεί άλλα θέματα για να επιτύχει την αύξηση του ομοσπονδιακού ορίου δανεισμού και προειδοποίησε τους Ρεπουμπλικάνους στο Κογκρέσο ότι εάν αποπειραθούν να ιεραρχήσουν προτεραιότητες επιτρέποντας να δαπανώνται χρήματα για ορισμένους τομείς, αλλά όχι για άλλους —όπως για παράδειγμα το πρόγραμμα πρόνοιας και περίθαλψης που έχει προωθήσει ο Αμερικανός πρόεδρος— αυτό θα αποτελέσει «ουσιαστικά μασκαρεμένη χρεοκοπία» του αμερικανικού δημοσίου.

«Δεν υπάρχει τρόπος να γνωρίζουμε (εκ των προτέρων) την έκταση της ζημίας την οποία θα προκαλούσε ένα τέτοιο σχέδιο στην οικονομία μας ή στις χρηματοοικονομικές αγορές», υπογράμμισε ο Λιου.

Ακόμη, ο υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ προειδοποίησε πως εάν υπάρξει μια «αναμέτρηση» για το θέμα παρόμοια με την διένεξη για το όριο του χρέους που είχε πυροδοτήσει την υποβάθμιση του αξιόχρεου των ΗΠΑ το 2011, οι συνέπειες θα είναι ακόμα βαρύτερες για την αμερικανική οικονομία σήμερα.

 http://www.tanea.gr

Pakistan Earthquake



Κρυμμένη νύφη...

Ο Αχμεντ Σομπόχ, 15 ετών και η Τάλα, 14 ετών, ποζάρουν μετά τον γάμο τους στη Γάζα. Φωτογράφος Mohammed Salem

 http://www.iefimerida.gr

24 Σεπτεμβρίου 2013

23 Σεπτεμβρίου 2013

What A Wonderful World With David Attenborough -- BBC One [FULL HD]


Κανέλλη για Μέρκελ


Βίντεο Nτοκουμέντο - Π.Φύσσας: Με μισούνε...με μισούνε ρε!



Το ελληνικό χάλι δεν έχει ιστορικό προηγούμενο


Με κανέναν τρόπο δεν δέχομαι τη «οργή του κόσμου» σαν αιτία εξάπλωσης του νεοναζισμού στην Ελλάδα. Στη μοίρα τη δική μας βρέθηκαν πλείστοι λαοί, μεταπολεμικά. Μήπως κατάντησαν ποτέ -πχ- οι Αργεντίνοι νεοναζιστές και δεν το έμαθα ; Ερωτώ, σε ποια από τις χώρες που πτώχευσαν τα τελευταία σαράντα-πενήντα χρόνια και που έπεσαν στα νύχια του ΔΝΤ, παγκοσμίως, σημειώθηκε έστω και αναζωπύρωση του φασισμού, πόσο μάλλον εκρηκτική άνοδος ναζιστικού σχηματισμού ;


Εάν πια μιλήσουμε σε ευρωπαϊκό επίπεδο, τότε οι συγκρίσεις με τις υπόλοιπες χώρες που σήμερα εξαρτώνται ομοίως από τη «στήριξη» των ξένων δανειστών θα έπρεπε να μας κάνουν να κοκκινίζουμε από ντροπή.

Κατάντησαν οι Σπανιόλοι χιτλερικοί ή μήπως είδατε στην Πορτογαλία τίποτα χτηνάκια να παρελαύνουν στους δρόμους με ασπίδες και να βαράνε κόσμο εν ψυχρώ ; Μήπως συνέβη κάτι τέτοιο στην Ιρλανδία ή στην Ιταλία και δεν το άκουσα ;
Λοιπόν, το ελληνικό χάλι δεν έχει ιστορικό προηγούμενο, παγκοσμίως. Αυτό σημαίνει ότι κάτι τρέχει εδώ χάμω, κάτι που δεν συμβαίνει πουθενά αλλού, απανταχού της οικουμένης.
Για μένα, η περιβόητη «οργή του κόσμου» δεν ήταν παρά η ΑΦΟΡΜΗ για την εκδήλωση ιστορικών απωθημένων.

Βεβαίως, όπως πάντα συμβαίνει, έτσι και στην προκειμένη περίπτωση υπάρχει η πλήρης ιστορική εξήγηση αυτού του φαινομένου.
Βλέπετε, αγαπητοί φίλοι, όταν στην υπόλοιπη Ευρώπη, στον υπόλοιπο κόσμο εάν θέλετε, οι φασίστες κατεδιώκοντο και τιμωρούντο αμείλικτα, όταν δούλευαν οι κρεμάλες παντού, όταν οι πουτάνες των ναζήδων ξυρίζονταν γουλί και διαπομπεύονταν, όταν τα χτήνη των Ες-Ες –όσα γλίτωσαν- έτρεχαν να κρυφτούν σαν τα φοβισμένα ποντίκια στην άλλη άκρη της γης με άλλη ταυτότητα, την ίδια ακριβώς στιγμή που ξεκινούσε η δίκη της Νυρεμβέργης, όταν λοιπόν συνέβαιναν όλ’ αυτά, εδώ χάμω, σ’ αυτή τη δύσμοιρη χώρα, οι ταγματαλήτες της κατοχής ντύνονταν τη στολή του εθνικού στρατού, παίρνοντας άφεση αμαρτιών, οι μαυραγορίτες μόλις άρχιζαν να καρπούνται τα κέρδη από την «χρυσή» περίοδο της συσσώρευσης του πλούτου τους και οι δωσίλογοι καταλάμβαναν σπουδαίες κρατικές θέσεις, σαν αμοιβή για τις «υπηρεσίες» τους.

Άρα, το απόστημα του φασισμού, υπό την όποια εκδοχή και παραλλαγή του, ποτέ δεν έσπασε εδώ, στην πραγματικότητα. Συνέχισε να «δουλεύει», άλλοτε στα μουλωχτά, άλλοτε πιο φανερά, παράγοντας όλο και περισσότερο πύον.

Η ελληνική κοινωνία δεν σταμάτησε ποτέ να παράγει υπανθρώπους, από τους μαγκουροφόρους της δεξιάς και τους Γκοτζαμάνηδες με τα τρίκυκλα, μέχρι τους βασανιστές της Μακρονήσου κι από τα γουρούνια της ΕΑΤ-ΕΣΑ, μέχρι τους χαφιέδες της χούντας. Οι απόγονοι όλων αυτών, το μόνο που κάνουν είναι να συνεχίζουν την οικογενειακή παράδοση.

Ας μη βαυκαλιζόμαστε, λοιπόν, με εξηγήσεις περί «λαϊκής οργής» και οικονομικής εξαθλίωσης. Αυτές είναι οι προφάσεις που βρήκε ο φασίστας για να βάλει τα μαύρα, να βγει όξω στους δρόμους και να πουλήσει νταηλίκι.

Αυτό ήθελε να κάνει και τώρα τον παίρνει να το κάνει. Επειδή τον αφήνουν. Επειδή τον αφήνει το κράτος, επειδή τον αφήνει η εγχώρια αριστερά, επειδή τον αφήνουμε σχεδόν όλοι, απαθείς και αδιάφοροι, αποχαυνωμένοι.

(Ευχαριστώ την καλή φίλη που μου έστειλε το κείμενο, αν και δεν έχω καταλάβει αν είναι δικό της. Έχω να παρατηρήσω πως δεν έχει σημασία που δεν υπήρξε έξαρση του φασισμού στην Αργεντινή ή σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Θα υπάρξει. Εμείς οι Έλληνες είμαστε πάντα πρωτοπόροι. Πάντα μπροστά από την εποχή μας. Οι άλλοι μας αντιγράφουν και μας ακολουθούν.)

 http://pitsirikos.net

22 Σεπτεμβρίου 2013

21 Σεπτεμβρίου 2013

Πάγωσε η Αμερική όταν άκουσε τον Ομπάμα να λέει ότι βρισκόμαστε στα πρόθυρα χρεοκοπίας -Οι ΗΠΑ είναι ξοφλημένες!


Προειδοποίηση πως οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι «ξοφλημένες» σε περίπτωση που το Κογκρέσο δεν ψηφίσει υπέρ της αύξησης του ανώτατου ορίου δημοσίου χρέους απηύθυνε την Παρασκευή ο πρόεδρος της χώρας, Μπαράκ Ομπάμα, κατηγορώντας παράλληλα το σώμα πως προσπαθεί να προκαλέσει προβλήματα στον ίδιο, εκτροχιάζοντας βασικές λειτουργίες του κράτους.

«Εάν το Κογκρέσο δεν υπερψηφίσει αυτή [την αύξηση] του ορίου χρέους, οι ΗΠΑ θα πτωχεύσουν έναντι των υποχρεώσεών του. Αυτό δεν έχει συμβεί ποτέ στην αμερικανική ιστορία. Βασικά, η Αμερική γίνεται ένας ξοφλημένος», σχολίασε χαρακτηριστικά ο κ. Ομπάμα, κατά τη διάρκεια ομιλίας του σε εργοστάσιο αυτοκινήτων στο Μιζούρι.

Το όριο που υφίσταται για το δημόσιο χρέος των ΗΠΑ στέκεται αυτή τη στιγμή στα 16,7 τρισεκατομμύρια δολάρια.

Η Ρεπουμπλικανική πλειοψηφία στη Βουλή των Αντιπροσώπων υπερψήφισε νωρίτερα την Παρασκευή έναν ουσιαστικά μεταβατικό προϋπολογισμό, που καλύπτει τις ανάγκες του κράτους από την 1η Οκτωβρίου έως τα μέσα Δεκεμβρίου, αφαιρώντας ωστόσο τη χρηματοδότηση για την περίφημη μεταρρύθμιση στην Υγεία (Obamacare) που αποτελεί μία από τις σημαντικότερες πρωτοβουλίες στην θητεία του Δημοκρατικού προέδρου.

Φόβος του Λευκού Οίκου είναι πως οι Ρεπουμπλικάνοι θα θέσουν την απόσυρση του Obamacare ως προϋπόθεση για την αύξηση του ορίου του δημόσιου χρέους των ΗΠΑ.

«Δυστυχώς, αυτή την ώρα, η συζήτηση που γίνεται στο Κογκρέσο δεν [...] βοηθάει τις οικογένειες της μεσαίας τάξης [...] Η προσοχή τους δεν είναι σε εσάς, η προσοχή τους βρίσκεται στην πολιτική. Η προσοχή τους είναι στο να προσπαθούν να προκαλέσουν προβλήματα σε εμένα (mess with me). [Η προσοχή] τους δεν είναι εστιασμένη σε εσάς», σχολίασε χαρακτηριστικά ο κ. Ομπάμα, μιλώντας σε εργοστάσιο αυτοκινήτων στο Μιζούρι.

Σοκαριστική φωτογραφία στο πρωτοσέλιδο του Πρώτου Θέματος με τον Π.Φύσσα λίγο πριν ξεψυχήσει.


http://greece-salonika.blogspot.com

Ελλειμματικό πλεόνασμα



Το πρόβλημα της Νέας Πασοκοκρατίας σχετικά με τον Τσίπρα είναι το ακριβό πουκάμισο του. 
Το δικό μου είναι η φθηνή μνημονιακή πολιτική που προτείνει.

Γράφει ο Μικρός Φωκίων

Τώρα που ο Τσίπρας έγινε σαν τα μούτρα του Σαμαρά θα τους αρέσει;

Φαντάζομαι ότι πλέον το ισχυρό διαπραγματευτικό χαρτί του Τσίπρα θα είναι το «χέρι της Παναγιάς».

Αν και μεταξύ μας, μόνο το χέρι του Θεού είναι αποτελεσματικό, ρώτα και τον Μαραντόνα να σου πει!

 Σου λέει ο πρώην αριστερός και νυν νεοπασόκος Τσίπρας: Ο Σφουγγαράκης με την βοήθεια της Παναγιάς παριστάνει τον πρωθυπουργό… γιατί όχι και εγώ;

 Ένα αγοράκι, λέει, γέννησε ένας Γερμανός άντρας. Θα τον γκάστρωσε με την συνεχή λιτότητα η Μέρκελ.

 Νεκρή γλώσσα χαρακτήρισε η Ρεπούση τα αρχαία ελληνικά. Η αλήθεια είναι ότι η γλώσσα εξελίσσεται και δεν μιλάμε όπως ο Πλάτωνας. Μάλιστα τα νέα ελληνικά είναι η εξέλιξη της αλεξανδρινής.

 Όμως δεν παύει να είναι η ρίζα της γλώσσας μας. Και η γνώση της προσφέρει πλούτο. Μπορεί η στείρα παπαγαλία, η λάθος διδασκαλία να προκαλεί μια δυσφορία (πως λέμε συνωστισμός; Έτσι)… αλλά γι΄ αυτό δεν ευθύνεται η γλώσσα.

Πιστεύω ότι τα παιδιά πρέπει να διδάσκονται τα αρχαία ώστε να μπορούν να κατανοήσουν καλύτερα τα νέα ελληνικά. Ακόμα και μία επιπλέον λέξη να έχουν σο μυαλό τους θα έχουν ένα όπλο ακόμα για να σκεφτούν.

 Αλλά έχω και μια απορία. Πόσοι από όλους αυτούς που φωνάζουν για τα αρχαία ξέρουν να διαβάζουν έστω και μια φράση;

 Ρε παιδιά, απογειωθήκαμε; Ας μου πει κάποιος γιατί με είχε πάρει ο ύπνος και έχασα τις εξελίξεις.

Λόγω του μεγάλου πλεονάσματος η Ελλάδα θα χρειαστεί 2-3 μνημόνια ακόμα… γιατί μπορεί να έχουμε πλεόνασμα αλλά παράλληλα έχουμε έλλειμμα.

 Αυτές είναι εξισώσεις που μόνο ένας Μπένι και ένας Σαμαροστουρνάρας μπορεί να λύσει και να κατανοήσει.



Φθηνά επιχειρήματα


Για λίγες μέρες ο Σαμαράς θα τρίζει τα δόντια στην τρόικα, θα διαπραγματεύεται σκληρά, θα απειλεί, θα τρώει σίδερα… μετά θα έρθει η τρόικα. Θα μαζέψει τα σκισμένα καλσόν και θα κάνει ότι του πουν.

 Να ξεκαθαρίσουμε κάτι. Το πρόβλημα δεν είναι το πουκάμισο του Τσίπρα. Τα λεφτά του Αλαβάνου, το κολέγιο της κόρης της Παπαρήγα ή οι 1600 ψήφοι της Ρεπούση (δηλαδή μια χαρά μας κάθονται οι σαμαρομπενοφώτηδες με 2000000 ψήφους;)…

Το θέμα είναι οι πολιτικές τους και εκεί να σταθούμε. Δεν με νοιάζει αν το πουκάμισο το θαλασσί είναι ακριβό ή φθηνό αλλά αν τελικά αυτός ο πολιτικός προτείνει κάτι καλό για τον τόπο και τους πολίτες…

 Κατά την ΔΗΜΑΡ τα πάντα είναι λάθος και χάλια (που είναι)  Εκτός από το φωτεινό διάλειμμα που συμμετείχε στην κυβέρνηση, όπου τα πάντα έγιναν σωστά.

 Να ΄σαι καλά πασοκοφώτη που μας έσωσες… αλλά γιατί μας άφησες στα δεξιά χέρια του Μπενοσαμαρά;

Μόνο με προγραμματική συμφωνία θα συμμετέχει ξανά σε κυβέρνηση η ΔΗΜΑΡ. Τώρα μπορείς να κοιμηθείς ήσυχος. Η ΔΗΜΑΡ τηρεί τις προγραμματικές της συμφωνίες. Το είδαμε και στην τρικομματική…

 Τώρα που ο ΣΥΡΙΖΑ αποκτά υπεύθυνα αριστερή φρασεολογία η ΔΗΜΑΡ γίνεται αριστερή συνιστώσα του ΣΥΡΙΖΑ.

 Κατά την απογευματινή απογείωση της χώρας σημειώθηκαν: 3 αυτοκτονίες, 1500 νέα λουκέτα σε επιχειρήσεις, 2300 νέες καταθλίψεις… Ζήτω η ανάπτυξη.

 Η βραδινή απογείωση αναβάλλεται γιατί ο Μπένι ψάχνει τους ψηφοφόρους του στην Α΄Αθηνών. Όπου προσφέρει το νέο διαιτητικό πασοκ με 0% ψηφοφόρους.

 Άντε και στα δικά σου Αντωνάκη.

 Πως είναι τα σοβαρότερα μαύρα μεσάνυχτα; Με γραβάτα και την φάτσα του κυρ Μπάμπη; Θα δέρνουν και θα σκοτώνουν όσους είναι διαφορετικοί φορώντας παπιγιόν;

 ΥΓ. Η Γιάννα Αγγελοπούλου πάντρεψε την κόρη της. Αφού δεν είμαι εγώ ο γαμπρός τι με νοιάζει;

 Μικρός Φωκίων

Συναρπαστικό κείμενο του Κώστα Στούπα για την Χρυσή Αυγή


Από τον Κώστα Στούπα

Είναι αφελείς, άναψαν την φωτιά και τώρα νομίζουν πως θα τη σβήσουν ρίχνοντας λάδι. Νομίζουν πως θα ανακόψουν την άνοδο της ναζιστικής συμμορίας περιορίζοντας την πολιτική της δράση.

Νόμισαν πως προβάλλοντας το ναζιστικό προφίλ της θα ανακόψουν το ρεύμα. Διαψεύστηκαν όμως...

Το κοινό είναι αδιάφορο αν είναι ναζιστές, γιατί η επί δεκατίες ανοχή της ασχήμιας του σταλινισμού με την περιφρόνηση της δημοκρατίας και των θεσμών της το έχει εθίσει στην δομή της ασχήμιας του τέρατος...

Δεν είναι αυτό όμως η αιτία της ανόδου της ΧΑ, ούτε ο εθισμός της κοινής γνώμης στην ανοχή της μικρομεσαίας πολιτικής παραβατικότητας του αριστερού σκέλους του δημοκρατικού τόξου.

Η άνοδος της ΧΑ δεν στηρίζεται στις ιδεολογικές ταυτοποιήσεις αλλά στην πρακτική της να ανοίγει τα κεφάλια όλων όσων δεν της αρέσουν ή στοχοποιούνται σαν υπεύθυνοι της κατάρρευσης του ονείρου της ευημερίας με δανεικά.

Τα τελευταία γεγονότα ανέδειξαν τις λαϊκές γειτονιές, άλλοτε παραδοσιακά κόκκινα κάστρα, τις γειτονιές με ισχυρότερους  πυρήνες και απήχηση της ακροδεξιάς.

Τις γειτονιές που επί τριάντα χρόνια πλήττονται από την αποβιομηχάνιση της χώρας λόγω των παπανδρεϊκών σοσιαλιστικών πειραματισμών (που ακολούθησε με ευλάβεια και η δεξιά). Έκλειναν εργοστάσια λόγω υψηλής φορολογίας και κάλυπταν το κενό με αντιπαραγωγικούς μισθούς που μοίραζε το δημόσιο με δανεικά και επιδοτήσεις.

Μόλις τελείωσαν τα δανεικά, το κενό αποκαλύφθηκε, οι άνεργοι στον ιδιωτικό τομέα έφτασαν το 1,5 εκατ.

Η συστημική αριστερά και δεξιά όμως επί μήνες κατεβαίνει στο πεζοδρόμιο  για την κινητικότητα και τις 12.000 απολύσεις στο δημόσιο.

Ιδιωτικές επιχειρήσεις στην Ελλάδα δεν υπάρχουν γιατί υπερφορολογούνται από την παλαβή δεξιά και γιατί η παλαβή αριστερά δεν τις αφήνει να λειτουργήσουν ομαλά.

Το παρασιτικό πελατειακό σύστημα έχει δημιουργήσει στην Ελλάδα δυο κοινωνίες. Τους ημέτερους που είναι εντός και έχουν «κουτάλα» το δημόσιο, είτε απευθείας, είτε από επιχειρήσεις που ζούνε αποκλειστικά από το δημόσιο.  Αλλά και τους εκτός του συστήματος του μη κρατικοδίαιτου ιδιωτικού τομέα.

Το πολιτικό σύστημα συμπολιτευόμενο και αντιπολιτευόμενο ασχολείται με τις μερικές εκατοντάδες χιλιάδες των εντός, που αθροίζουν κάποια εκατομμύρια ψήφων. Τους εκτός τους έχει  αφήσει στην τύχη τους και στις κούφιες υποσχέσεις για ανάπτυξη.

Ποια ανάπτυξη «Αργείοι» με φόρους σοβιετίας και κρατική γραφειοκρατία αρπακτική ως όρνεο;

Γράφαμε προχθές πως κάποιος που παίρνει στο χέρι 1.000 ευρώ στην Ελλάδα, καθαρά στοιχίζει στην επιχείρηση πάνω  1.750 ευρώ. Στην Πορτογαλία στοιχίζει 1.350 και στην Ιρλανδία 1.070. Στη Γερμανία στοιχίζει 1.500 αλλά εκεί έχει δωρεάν παιδεία και υγεία όχι φακελάκηδες και φροντιστήρια.

Το  ένα αίτιο είναι η διάλυση του ιδιωτικού τομέα από την υπερφορολόγηση για τη συντήρηση των πελατών του δημοσίου. Αν δεν ήταν η ΧΑ να αποσπάσει το θαυμασμό τους ανοίγοντας κεφάλια θα ήταν κάποιος άλλος...

Δεν είναι τυχαίο όμως που είναι η ΧΑ που κέρδισε το θαυμασμό τους και όχι κάποια άλλη αριστερού προσανατολισμού αντισυστημική σέχτα. Αυτό οφείλεται στη δεύτερη αιτία.

Η δεύτερη αιτία είναι το γεγονός πως βρισκόμαστε στην αρχή μιας περιόδου τεράστιας μετακίνησης πληθυσμών από την φτωχή περιφέρεια προς την πλούσια Δύση.

Το φαινόμενο της πίεσης της κοινωνίας από τη λαθρομετανάστευση δεν είναι παροδικό και θα εντείνεται για πολλά χρόνια. Αφορά όλη τη Δύση αλλά η Ελλάδα λόγω της θέσης της στα σύνορα της Δύσης και της διάλυσης του κράτους και της δημόσιας τάξης το βιώνει πιο έντονα.

Έχουμε γράψει παλιότερα για τα αίτια της λεγόμενης Αραβικής Άνοιξης. Ένα από αυτά είναι η αύξηση του νεαρού πληθυσμού της περιοχής ταχύτερα από την οικονομική ανάπτυξη.

Στην Αίγυπτο π.χ. που βρίσκεται σε αυτή τη δίνη, κάθε χρόνο ωριμάζουν για την αγορά εργασίας 800.000 νέοι.  Για να δημιουργήσει τόσες θέσεις εργασίας η αιγυπτιακή οικονομία  χρειάζεται ρυθμούς ανάπτυξης  πάνω από 5-6%.

Από την μια πλευρά της Μεσογείου έχουμε πληθυσμό νέων που αυξάνεται και πεινάει και από την άλλη πλευρά πληθυσμό που γερνά, μειώνεται αλλά έχει τα ψυγεία και τα σκουπίδια γεμάτα τρόφιμα και τα σπίτια γεμάτα «καλούδια» που βλέπουν στην τηλεόραση.

Είναι θέμα χρόνου οι πεινασμένοι να περάσουν απέναντι. Έχουν αρχίσει να το κάνουν και θα συνεχίζουν με αυξανόμενο ρυθμό. Δεν είναι μόνο η Αίγυπτος, αλλά δεκάδες χώρες από το Μαρόκο και τη Νιγηρία μέχρι το Πακιστάν και το Αφγανιστάν.

Οι μετανάστες αυτοί δημιουργούν θύλακες μέσα στην κοινωνία οι οποίοι αυξάνονται συνεχώς μέχρι που καταλαμβάνουν ολόκληρες γειτονιές εκτοπίζοντας τους ντόπιους και επιβάλλοντας τα δικά τους ήθη και έθιμα που είναι ξένα και ενίοτε αποκρουστικά προς τα δικά μας.  Μου έχουν περιγράψει σκηνές που βρίζουν δικά μας κορίτσια γιατί είναι άσεμνα ντυμένα σε σχέση με τον δικό τους κώδικα.

Επιπλέον οι μετανάστες διεκδικούν ανειδίκευτες θέσεις εργασίας πιέζοντας τα μεροκάματα και εκτοπίζοντας τους ντόπιους ανειδίκευτους.

Όλο αυτό το σκηνικό δημιουργεί μια τεράστια πρώτη ύλη που αποτελεί εύκολη λεία για κηρύγματα μίσους σαν της ΧΑ.

Αυτά είναι τα δύο βασικά προβλήματα που τροφοδοτούν την άνοδο του ναζισμού στην Ελλάδα.

Δυστυχώς το πρώτο, η ανάπτυξη του ιδιωτικού τομέα, χρειάζεται τολμηρές πολιτικές και μεγάλη πλειοψηφία για να κάνει τις μεταρρυθμίσεις που χρειάζονται.

Το δεύτερο είναι ακόμη πιο δύσκολο να αντιμετωπιστεί. Όπως λέμε εμείς οι Ηπειρώτες είναι σαν να προσπαθείς να αδειάσεις την λίμνη με παγούρια...

capital.gr

19 Σεπτεμβρίου 2013

Σοβαρέψου....


ΒΟΗΘΕΙΑ "ΣΩΖΟΥΝ" ΤΗ ΧΩΡΑ


Έλληνες πολιτικοί σταματήστε να φοβάστε τους Τούρκους – Θα απειλήσουν & μετά θα σκάσουν



 Γράφει ο Μιχάλης Ιγνατίου

Τις τελευταίες ημέρες, και εντελώς ξαφνικά θα έλεγα, οι Έλληνες ανακάλυψαν τη Στρογγύλη.

Προσωπικά άκουσα για τη σημασία του συγκεκριμένου νησιού από τον μακαρίτη Τάσο Παπαδόπουλο το 2003, όταν ολοκλήρωνε τους σχεδιασμούς του για την Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη της Κύπρου. Λίγα κατάλαβα τότε, αλλά αρκούσε ότι εκείνος ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας είχε μελετήσει τη νομική πλευρά του θέματος και ήταν βέβαιος πως η Κύπρος «άγγιζε» τη Μητέρα Πατρίδα.

Η ναζιστική οργάνωση Χρυσή Αυγή και μερικοί αυτοαποκαλούμενοι εθνικιστές έχουν αναπτύξει μια απέραντη φιλολογία για όσα συμβαίνουν –και ΔΕΝ συμβαίνουν- στη Στρογγύλη, το τελευταίο νησί της Ελλάδας στη νοτιοανατολική άκρη της Μεσογείου. Μιλώντας με ειδικούς περί την ΑΟΖ και σοβαρούς επιστήμονες, κατέληξα στο συμπέρασμα ότι ήταν απλή σύμπτωση η απόφαση του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου, που ανακοίνωσε την ανακήρυξη ολόκληρης της Στρογγύλης σε αρχαιολογικό χώρο, την ίδια μέρα που ο Ευάγγελος Βενιζέλος συνομιλούσε με τον Αιγύπτιο ομόλογό του στο Κάιρο για την ΑΟΖ. 
Βεβαίως, πρέπει κανείς να κρατά μικρό καλάθι με την πλεοψηφία των Ελλήνων και Κυπρίων πολιτικών, διότι βασικά δρουν και αντιδρούν ως να γεννήθηκαν στην …Ελβετία, και βλέπουν τα θέματα της Ελλάδας και της Κύπρου ως παρατηρητές…

Δεν έχω καμία διάθεση, ούτε θα κάνω προσπάθεια να πείσω όσους πιστεύουν σε «συνωμοσίες» και σε «προδοσίες» ότι δεν ήταν, πράγματι, σύμπτωση. Για να το πω πιο απλά, ακόμα και στις συνωμοσίες οι πολιτικοί μας είναι ερασιτέχνες. Για τους «συνομωσιολογούντες», λοιπόν, ήταν μια ξεκάθαρη προδοτική πράξη, και γι’ αυτήν συνεργάστηκαν ο κ. Παναγιωτόπουλος με τον κ. Βενιζέλο. Πιστεύουν δε ότι οι δύο υπουργοί αποφάσισαν να κάνουν ένα μικρό δώρο στην Τουρκία και να της δώσουν ένα μέρος της πλούσιας σε υδρογονάνθρακες, θάλασσάς μας. Πρώτα απ’ όλα χρειάζεται ο κ. Βενιζέλος και ο κ. Παναγιωτόπουλος να δώσουν εξηγήσεις διότι δεν έκαναν το αυτονόητο. Να συνεννοηθούν μεταξύ τους, όπως κάνουν όλοι οι υπουργοί σε όλο τον κόσμο και, μάλιστα, για ήσσονος σημασίας θέματα. Πόσο μάλλον για το εθνικό ζήτημα της ΑΟΖ, που θα μπορούσε να επιλύσει προς όφελος της Ελλάδας πολλά από τα ανύπαρκτα θέματα που θέτει η Τουρκία, εκμεταλλευόμενη το φόβο –άλλοι θα χρησιμοποιούσαν τη λέξη δουλοπρέπεια- των Ελλήνων πολιτικών.

Εκείνη ακριβώς την ημέρα της «προδοσίας», είχε ήδη «καθαρίσει» ο υπουργός Εξωτερικών της Αιγύπτου που δήλωσε τα εξής: «Κάθε χώρα έχει τα δικά της συμφέροντα. Δεν μας ενδιαφέρει αν τρίτες χώρες ενοχληθούν, τη στιγμή που η συνεργασία Αιγύπτου-Ελλάδας ενισχύεται σταδιακά». Οι οπαδοί των συνωμοσιών δεν κατάλαβαν ότι ο Αιγύπτιος υπουργός αναφερόταν στη Στρογγύλη… Αυτό το νησί είναι το κλειδί. Είναι νησί-χρυσάφι, είναι «όλα τα λεφτά», όπως λέμε στη νεοελληνικήν… Εκείνη την ημέρα, ο Ναμπίλ Φάχμι συζήτησε με τον κ. Βενιζέλο στο Κάιρο μια διαδικασία καθορισμού της ΑΟΖ ανάμεσα στα δύο κράτη, τονίζοντας στον Ελληνα υπουργό ότι στη διαδικασία αυτή πρέπει να εμπλακεί και η Κύπρος.

Κανείς από αυτούς τους «εθνικιστές» της δεκάρας δεν κατάλαβε τη σημαντική αντιτουρκική θέση που πήρε ο Αιγύπτιος υπουργός; Όταν κάποιος αναφέρεται στα θαλάσσια σύνορα ανάμεσα στην Κύπρο, την Ελλάδα και την Αίγυπτο, υπογραμμίζει ότι αναγνωρίζει τα πλήρη δικαιώματα ΑΟΖ στη Στρογγύλη. Λέει αυτό ακριβώς: Οτι η Αίγυπτος δεν έχει θαλάσσια σύνορα με τη Τουρκία. Και ότι η Ελλάδα έχει θαλάσσια σύνορα με τη Κύπρο.  

Το γεγονός και μόνο ότι οι υπουργοί Εξωτερικών της Ελλάδας, της Κύπρου και της Αιγύπτου θα συναντηθούν την άλλη εβδομάδα στη Νέα Υόρκη, κατά τη διάρκεια της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ, για να συζητήσουν την οριοθέτηση της ΑΟΖ, μας δίνει ελπίδες για καλύτερες μέρες…


Βεβαίως, η Αθήνα πρέπει να ομιλεί όπως ο υπουργός Εξωτερικών της Αιγύπτου. Η Ελλάδα πρέπει να φωνάζει για τα δίκαια και τα δικαιώματά της, και να εκμεταλλεύεται παρόμοιες δηλώσεις από μία χώρα, η οποία πριν μερικούς μήνες είχε καταστεί δορυφόρος της ισλαμικής Τουρκίας, και τώρα διορθώνει τα λάθη της υποταγμένης, στον Ερντογάν, εξωτερικής της πολιτικής.
Στο πρώτο εξάμηνο του 2014 η Ελλάδα αναλαμβάνει την Προεδρία της Ευρωπαϊκής Ένωσης και αυτή η Προεδρία θα είναι η πιο κρίσιμη από τότε που η χώρα ηγήθηκε της Ευρώπης, για πρώτη φορά, το 1983 επί κυβέρνησης του Ανδρέα Παπανδρέου
Η προτεραιότητα του πρωθυπουργού και του υπουργού των Εξωτερικών πρέπει να είναι η εξωτερική πολιτική. Πρέπει να προχωρήσουν, άμεσα, σε τριεθνή οριοθέτηση ΑΟΖ ανάμεσα στην Ελλάδα, την Κύπρο και την Αίγυπτο. 
Που φτάσαμε…

Να μας παρακαλάνε άλλες χώρες να υλοποιήσουμε τα αυτονόητα. Αυτή η συμφωνία θα έχει μεγαλύτερη ισχύ στα μάτια της διεθνούς κοινότητας από δύο διμερείς συμφωνίες ανάμεσα στα τρία κράτη. Η Τουρκία, αναμφίβολα θα αντιδράσει σε μια τέτοια οριοθέτηση, αλλά έφτασε η στιγμή και πρέπει να απαλλαγούν από το «φοβικό σύνδρομο» που κατατρέχει τους Έλληνες πολιτικούς. Δεν λέω…  
Πρέπει να είμαστε έτοιμοι για μια προκλητική αντίδραση από την πλευρά της Άγκυρας
Διότι το πρώτο πράγμα που αναμένω από την «πνιγμένη» στα προβλήματα Τουρκία θα είναι η αποστολή ερευνητικών πλοίων, που θα κάνουν έρευνες για υδρογονάνθρακες στην περιοχή που καλύπτεται από το τρίγωνο Καστελόριζου, Κύπρου και Κρήτης και, σίγουρα, θα συνοδεύονται από τουρκικά πολεμικά σκάφη. Η Λευκωσία, επί προεδρίας του Τάσσου Παπαδόπουλου, δεν τους φοβήθηκε. 
Και, μάλιστα, δεν είχε προλάβει να συμφωνήσει τότε με τους Ισραηλινούς, για να έχει αεροπορική κάλυψη…  
Οι Τούρκοι φώναξαν, απείλησαν και στο τέλος έσκασαν.


Είναι και μία ευκαιρία για να φανεί το είδος της υποστήριξης εκ μέρους της ΕΕ, διότι η Τουρκία, αμφισβητώντας την οριοθέτηση ΑΟΖ ανάμεσα στην Κύπρο και την Ελλάδα και (θέλοντας να μειώσει την ΑΟΖ των δύο κρατών), ουσιαστικά επιχειρεί να μειώσει και την ΑΟΖ της ΕΕ.

Για να είμαι ειλικρινής, δεν πιστεύω ότι θα υπάρξει παρέμβαση των Βρυξελλών σ’ αυτό το θέμα. Δεν αναμένω ότι θα αντιδράσει και θα παρέμβει, ούτε θα αντιπαρατεθεί στην Τουρκία και να της τονίσει ότι το Καστελόριζο και η Στρογγύλη δεν είναι μόνο νησιά της Ελλάδας, αλλά και της ΕΕ.

Ας είναι, κάποτε γίνονται και θαύματα… 
Σκεφτήκατε ποτέ τι θα συνέβαινε στον Πρόεδρο της Αμερικής, στην περίπτωση που υπάρξει πρόβλημα ανάμεσα στη Φλόριδα και στην Κούβα, και η Ουάσιγκτον ανακοινώσει ότι δεν είναι δικό της πρόβλημα; Πολιτικός σεισμός το ελάχιστον.
Εδώ και τρεις μήνες συμβαίνει κάτι παράξενο στο υπουργείο Εξωτερικών. 

Ο κ. Βενιζέλος χρησιμοποιεί ως κύριο σύμβουλό του στα θέματα ΑΟΖ έναν πρέσβη που δεν πιστεύει στη δύναμή της. Την ίδια στιγμή αγνοεί τους πλέον ειδικούς. Πρέπει να το ξανασκεφθεί…
Τα πράγματα στην Ανατολική Μεσόγειο έχουν αλλάξει. Όπως ειπώθηκε σε κλειστή ενημέρωση στο Atlantic Council, το πραξικόπημα εναντίον του Μόρσι και η αντιτουρκική στάση των στρατιωτικών, ανέδειξε τις δυνάμεις που θα πράξουν ό,τι είναι δυνατόν για να συσφίξουν περισσότερο τις σχέσεις της Αιγύπτου με το Ισραήλ, την Κύπρο και την Ελλάδα. Ακούσαμε ότι εάν προχωρήσει ομαλά η συνεργασία, η Μεσόγειος θα ελέγχεται από τις παραπάνω χώρες, που έχουν την τύχη να διαθέτουν στις θάλασσες τους φυσικό αέριο και πετρέλαιο.
Το κλειδί, όπως είπαμε, είναι η Στρογγύλη. Φοβάμαι πως τα γεγονότα θα ξεπεράσουν τους όποιους σχεδιασμούς της Αθήνας, η οποία κυριαρχημένη από το «φοβικό της σύνδρομο», θα χάσει τη μεγαλύτερη ευκαιρία για να εξέλθει από τη βαθύτατη οικονομική κρίση και να επιτύχει ένα λαμπρό μέλλον για τα παιδιά της.  

Δεν έχουμε την πολυτέλεια να χάσουμε άλλο πολύτιμο χρόνο.  
Η ανακήρυξη της ΑΟΖ είναι επιτακτική ανάγκη.

http://kafeneio-gr.blogspot.gr

ΤΟ «ΤΥΧΑΙΟ ΓΕΓΟΝΟΣ» ΠΟΥ ΕΓΙΝΕ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΣ ΧΩΡΙΣΟΥΝ ΠΑΛΙ…


toTyxaioGegonos
 του Κωνσταντίνου Τερζή
 
Ακόμη ένας νεκρός. Αυτή τη φορά ο θάνατος ήρθε μέσα από το αδιανόητο μίσος που τα τελευταία χρόνια με ιδιαίτερη σπουδή έσπειραν οι «ταγοί». Ένας θάνατος που όλοι περιμέναμε και όλοι τον απευχόταν.

Ένας θάνατος που από μερικούς είχε προαναγγελθεί πως θα συμβεί για να φέρει την πόλωση, την όξυνση, την διχόνοια και (οι σχεδιαστές του ελπίζουν) την εμφύλια σύγκρουση.
Ένας θάνατος που συνέβη σε μία κρίσιμη χρονική καμπή, όπως .......
έγινε και με τα θύματα της Marfin.

Η συνταγή είναι πάγια και χρησιμοποιείται σε όλα τα μήκη και τα πλάτη του πλανήτη, όπου οι κυβερνήσεις καταπατούν τους λαούς ή όπου μυστικές υπηρεσίες ετοιμάζουν αλλαγές προσώπων (και όχι πραγμάτων). Ένας νεκρός ή και περισσότεροι αν χρειαστεί, για να ξεχυθεί η οργή των πολιτών, για να παρεισφρύσουν οι “ειδικοί” των ταραχών, για να χυθεί αίμα και να απλωθεί μίσος και διχόνοια. Έτσι κυβερνούσαν από πάντα οι δυνάστες και η συνταγή τους αυτή πολύ λίγες φορές δεν τους απέδωσε καρπούς.

Δεν μας αξίζει η διχόνοια, αδέλφια. Δεν μας αξίζει να βρισκόμαστε ο ένας απέναντι στον άλλο. Δεν μας αξίζει να γίνουμε (και πάλι) υπηρέτες και εκτελεστικά όργανα εκείνων που θέλουν να μας καταστρέψουν.
 
Η ιστορία θα έπρεπε να διδάσκει. Τουλάχιστον όσους την έχουν διαβάσει, αφού η Ελλάδα έχει πληρώσει ακριβά και με πολύ αίμα, την διχόνοια και το μίσος αδελφού προς αδελφό. Και μέσα από το μίσος, μέσα από τον όλεθρο, οι επιτήδειοι συνεχίζουν να κάνουν τις βρώμικες δουλειές τους, αλλά πάνω απ’ όλα ξεπλένονται από τα εγκλήματά τους.
 
Δεν μας αξίζει να είμαστε χώριαγιατί αυτό θέλουν τα δουλικά εκείνων που βάλθηκαν να μας σώσουν αρπάζοντας όλα όσα έχουμε, όλα όσα φτιάξαμε.
Αφού το σάπιο σύστημα γέννησε και γαλούχησε δύο άκρα, αφού δημιούργησε στο καθένα από αυτά την κρίσιμη μάζα που θα μπορούσε να δημιουργήσει έκρηξη, τοποθέτησε το «τυχαίο γεγονός» και περιμένει τα αποτελέσματα. Σειρά θα πάρουν οι περισπούδαστοι τελάληδες, οι διαμορφωτές της κοινής γνώμης, για να γίνει η έκρηξη που θα καταστρέψει τους πολίτες, θα βυθίσει στο τέλμα τη χώρα και θα διασώσει εκείνους που εμπνεύστηκαν όλη αυτή την καταστροφή.
 
Δεν πρέπει να ψάχνουμε για ενόχους που βρίσκονται ανάμεσά μας.
Οι ένοχοι βρίσκονται απέναντί μας και κρυφογελούν όποτε μας κοιτάζουν, όποτε μας μιλάνε, όποτε βροντοφωνάζουν πως μας νοιάζονται και πως θα μας σώσουν.
Σε αυτούς τους σκοτεινούς καιρούς, τις ημέρες αυτές που οι δωσίλογοι γίνανε (και πάλι) αφέντες, όλοι εμείς θα πρέπει να είμαστε προσεκτικοί. Ιδιαίτερα προσεκτικοί, μάλιστα, αφού η πατρίδα πονάει και γεννάει κάτι νέο. Στο χέρι μας είναι αυτή η γέννα να φέρει κάτι όμορφο, κάτι ποθητό, κάτι που δεν θα έχει καμία σχέση με το σκοτάδι που μέχρι και σήμερα διαφεντεύει την χώρα. Στο χέρι μας είναι αυτή η γέννα να μην φέρει κάποιο τέρας…
Τώρα, που το θηρίο ξεσκεπάζεται, τώρα που νιώθει πως έρχεται το τέλος του, τώρα θα γίνει πιο σκληρό, πιο αδυσώπητο, πιο επικίνδυνο, για όλους μας.
Κι αν δεν μπορέσει να σωθεί με αυτόν τον νεκρό, τότε θα φτιάξει ένα άλλο, μεγαλύτερο, “τυχαίο γεγονός” για να ξαναχτυπήσει και να βγει κι άλλο αίμα…
 
Προσοχή χρειάζεται απ’ όλους μας.
Ετούτα τα σκύβαλα που φωνασκούν για να φανούν ισχυρά, καμία εξουσία δεν έχουν και δεν πρέπει να αποκτήσουν στα όσα έρχονται. Κανείς μας δεν πρέπει να τους ακολουθήσει στον δρόμο της ατίμωσης και της ντροπής…
Όσο αυτοί χτυπάνε, τόσο χάνουν, τόσο ξεσκεπάζονται, τόσο και φαίνεται το έργο που ανέλαβαν να κάνουν εις βάρος όλων μας, εις βάρος της πατρίδας μας.

Ακόμη κι αν αποφασίσουν και για άλλα «τυχαία γεγονότα» για να βυθίσουν αυτή τη χώρα στην μέγιστη οδύνη, εμείς όλοι θα πρέπει να παραμείνουμε μαζί.

Αυτοί θέλουν να μας καταστρέψουν. Αν ακολουθήσουμε τα κελεύσματά τους, τότε θα υπογράψουμε σιωπηλά την θανατική μας καταδίκη.
Δεν υπάρχουν άλλες λύσεις εκτός από το να είμαστε ενωμένοι κι όλοι μαζί να βάλουμε μπροστά τον τρόπο για να σωθούμε όλοι, ή από το να είμαστε απέναντι και να γίνουμε εμείς οι δολοφόνοι της πατρίδας.

Αυτοί κάνουν σχέδια, αλλά εμείς θα αποφασίσουμε τι θα συμβεί…
Αυτοί κινούν νήματα μέσα από τα σκοτεινά τους γραφεία κι εμείς αποφασίζουμε αν θα επιτύχουν στο δόλιο έργο τους, που δεν είναι άλλο από αυτό της καταστροφής μας.
Αυτοί ποντάρουν στην οργή μας, εμείς πρέπει να προτάξουμε την λογική μας.

Η ευθύνη για το αύριο είναι δική μας… Κανενός άλλου.

Αν ενωθούμε θα βγούμε νικητές, αν διχαστούμε (όπως θέλουν) θα χάσουμε τα πάντα.

Ας γυρίσουμε την πλάτη στα δόλια κελεύσματά τους, ας φύγουμε από τους σκοτεινούς δρόμους που θέλουν να μας οδηγήσουν και ας πάρουμε τον δρόμο που οδηγεί στην ελευθερία μας και όχι στην υποδούλωσή μας…
 
http://kafeneio-gr.blogspot.gr

Δημοσιογράφος BBC: Να εξηγήσει η κυβέρνηση γιατί η ΕΛ.ΑΣ πετάει πέτρες σε πολίτες

 
Με αφορμή τα χθεσινά επεισόδια στο Κερατσίνι δημοσιογράφος του BBC, Paul Mason έκανε μία ανάρτηση στο twitter και ρωτάει την ελληνική κυβέρνηση «η ελληνική κυβέρνηση θα μπορούσε να εξηγήσει στην υπόλοιπη Ευρωπαϊκή Ένωση γιατί αστυνομικοί και πολίτες που πετούν πέτρες φαίνεται να συνεργάζονται σε αυτό το video;».

Ο Βρετανός δημοσιογράφος, ο οποίος είναι οικονομικός συντάκτης...
στην εκπομπή Newsnight του BBC «ανέβασε» μαζί με το tweet του και ένα video από το info-war από τα χθεσινά επεισόδια στο Κερατσίνι, λίγες ώρες μετά την εν ψυχρώ δολοφονία του 34χρονου Παύλου Φύσσα από τον 45χρονο Γιώργο Ρουπακιά, μέλος της Χρυσής Αυγής.

Στο video φαίνονται άτομα με πολιτικά να πετούν πέτρες και να βρίζουν κατά τη διάρκεια των επεισοδίων, ενώ ομάδα ανδρών της αστυνομίας που βρίσκεται στο ίδιο σημείο κάνει σαν να μην υπάρχουν.


http://kafeneio-gr.blogspot.gr

18 Σεπτεμβρίου 2013

17 Σεπτεμβρίου 2013


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΓΙΑΤΙ Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΒΡΕΙ ΔΟΥΛΕΙΑ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΛΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΓΕΛΙΑ ¨Η ΚΛΑΨΤΕ....



Ο Γιάννης άρχισε την ημέρα του νωρίς βάζοντας το ξυπνητήρι του (MADE IN SWITCHERLAND) για τις 6 το πρωί ...

Σηκώθηκε από το κρεβάτι του (MADE IN SWEDEN)

Έφτιαξε τον καφέ του (PRODUCED IN BRASIL)

Ξυρίστηκε με την ηλεκτρική του μηχανή (MADE IN GERMANY)

Έβαλε αποσμητικό (MADE IN BELGIUM)

Φόρεσε το πουκάμισό του (MADE IN TURKEY),

τα jeans με φίρμα (MADE IN SRI LANKA) ,

κάλτσες (MADE IN EGYPT),

παπούτσια (MADE IN ITALY).

Έφτιαξε τα αυγά του στην καινούρια ηλεκτρική κουζίνα (MADE IN KOREA)

ΕΦΑΓΕ ΛΙΓΟ ΤΥΡΙ GOUDA ΟΛΛΑΝΔΙΑΣ KAI ΜILNER ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ
ΜΑΖΙ ΜΕ ΛΟΥΚΑΝΙΚΟ ΦΡΑΚΦΟΥΡΤΗΣ, ΚΑΙ ΤΟΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΙΣΡΑΗΛ.
ΜΕΤΑ ΔΥΟ ΜΗΛΑ ΧΙΛΗΣ, ΕΝΑ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ ΑΡΓΕΝΤΙΝΗΣ.

Έριξε μία ματιά στο laptop του (MADE IN JAPAN)

Ήλεγξε τα emails του κοιτάζοντας συγχρόνως το ρολόι του (MADE IN TAIWAN).
Μετά κλείδωσε την πόρτα (MADE IN CANADA),

ενεργοποίησε το συναγερμό (MADE IN USA)

μπήκε στο αυτοκίνητό του (MADE IN SPAIN) ,

το γέμισε με βενζίνη (από SAUDI ARABIA)

και συνέχισε το ψάξιμο για μια καλή δουλειά στην ΕΛΛΑΔΑ.

Στο τέλος μιάς ακόμα άκαρπης και αποκαρδιωτικής προσπάθειας για εύρεση εργασίας και αφού εκτύπωσε μερικά ακόμα αντίγραφα συστατικών επιστολών σε εκτυπωτή (made in MALAYSIA),

ο Γιάννης αποφάσισε να ξεκουραστεί λίγο. Έβαλε τις παντούφλες του (MADE IN BRAZIL),

άνοιξε μια μπύρα (MADE IN ENGLAND) ,

έφαγε μια μπριζόλα (PRODUCED IN BULGARIA)

και άνοιξε την τηλεόραση (MADE IN INDONESIA).

Καθώς παρακολουθούσε τα ΤΟΥΡΚΙΚΑ σίριαλ προσπαθούσε να σκεφτεί τί φταίει και δεν μπορεί να βρει μιά δουλειά στην ΕΛΛΑΔΑ...


 http://eleftheriskepsii.blogspot.gr

Turkish warplanes shoot down Syrian helicopter


http://www.newsit.gr

Τηλεοπτικός καυγάς Καμμένου Τσαπανίδου


Farange-Baroso -- Η απάτη τής κλιματικής αλλάγής


Καπιταλισμός και ξερό ψωμί



Δίκιο έχει ο κ. Σαμαράς όταν λέει ότι όπου να ‘ναι βγαίνουμε απ’ το Μνημόνιο. Για να μπούμε στο επόμενο.

Αυτό θα είναι success story και πρωτογενές πλεόνασμα μνημονίων! να φάνε και οι κότες! κι όχι να τρώνε μόνον κουτόχορτο, όπως
έτρωγε ο Μπάμπης ο Σκάης ως τώρα πιστεύοντας ότι η Χρυσή Αυγή είναι λαϊκιστική, ενώ στην πραγματικότητα είναι μια κρυπτοσοβαρή οργάνωση Αδελφών Μημουάπτου, με την οποίαν άνετα θα μπόρεσε να συγκυβερνήσει στο εγγύς μέλλον (που λέει κι ο κ. Λιακόπουλος) η Ν.Δ., όπως άλλωστε έχει συγκυβερνήσει ως τώρα (η δεξιά με την ακροδεξιά) στην Αυστρία, στην Ιταλία, στην Ολλανδία και τώρα στη Νορβηγία. Αποδεικνύοντας
ότι η θεωρία των «δύο άκρων» που επισείει πάνω απ’ τα κεφάλια μας ο κ. Σαμαράς
είναι στην πραγματικότητα ένα σχήμα συγκοινωνούντων δοχείων δεξιάς – ακροδεξιάς.

Αλλά, αν έχει δίκιο μια φορά ο κ. Σαμαράς έχει δύο φορές δίκιο το ΚΚΕ, όταν λέει ότι οι επιθέσεις της Χρυσής Αυγής (όπως εκείνη εναντίον μελών του κόμματος στο Πέραμα) δεν θα «αναγκάσουν» το ΚΚΕ να συνταχθεί με τον ΣΥΡΙΖΑ σε αντιφασιστικό μέτωπο, δεν «θα χρησιμοποιήσει ο Συριζα τη Χρυσή Αυγή για να εκβιάσει το ΚΚΕ»!!! Θαυμαστή λογική
με την οποίαν χαίρεται και γελά ο θαυμαστός, γενναίος μας κόσμος της διαπλοκής και των μνημονίων. Ομως οφείλω να ομολογήσω αποδίδοντας φόρο τιμής στον κ. Πρετεντέρη όταν εκείνος επαινεί τη στάση του ΚΚΕ, ότι το κόμμα παραμένει ακλόνητο στη λογική του. Καμιά σχέση με το παραπλανημένο 30% του λαού που έδωσε στον ΣΥΡΙΖΑ του 4% τη δυνατότητα να προσπαθήσει τουλάχιστον. Καμιά σχέση ούτε με το Κομουνιστικό Κόμμα Πορτογαλίας που υπέκυψε κι αυτό
στις σειρήνες του Μπλόκου της Αριστεράς να σχηματίσουν από κοινού Λαϊκό Μέτωπο εναντίον της φάουσας που τρώει τη χώρα τους. Κακώς, μια ακόμα
αυταπάτη, μια ακόμα προσπάθεια καταδικασμένη εκ των προτέρων στην αποτυχία. Διότι όταν το αποτέλεσμα δεν είναι σίγουρο, ο τζογαδόρος δεν ποντάρει.
Εχει δίκιο λοιπόν ο κ. Κουτσούμπας όταν λέει ότι, αν κυβερνήσει ο ΣΥΡΙΖΑ θα κυβερνήσει υπέρ του συστήματος. Καιρός λοιπόν ο λαός «να διορθώσει την ψήφο του» που έλεγε και η Αλέκα να ξαναστείλει τον ΣΥΡΙΖΑ στο 4%, ώστε η χώρα να συνεχίσει να κυβερνάται όπως ξέρουμε, απ’ αυτούς που ξέρουμε – αυτούς ξέρουμε, αυτούς εμπιστευόμαστε.
Υπάρχει βεβαίως και η άλλη εκδοχή: να δώσει ο λαός το 30% ακόμα και το 40% στο ΚΚΕ να κάνει κυβέρνηση. Αλλά τότε δεν θα πάει ο ΣΥΡΙΖΑ μαζί του – τι να κάνει με ένα κόμμα που θα το έχουν ψηφίσει πρώην πασόκοι ή νεοδημοκράτες ή (θεέ μου, φύλαγε) δημαρίτες και αναρχικοί; Για αυτό, σύντροφοι, ας τελειώνουμε με τις αυταπάτες. Δεν μπορεί να πάω εγώ με τους Κοτσακάδες του 30% που θα έχει πάρει το ΚΚΕ. Ας κάτσουμε λοιπόν στ’ αυγά μας να μη στεναχωρούμε αδίκως την κυρία Τρέμη κι αναστατώνουμε επί ματαίω τον κ. Μπόμπολα (συγνώμη, αφεντικό που πιάνω στο στόμα μου το όνομα σου επί ματαίω). Μάλιστα προτείνω
τα εξής: επειδή ο καπιταλισμός δεν αλλάζει και κυρίως επειδή δεν μπορούμε να τον αλλάξουμε εμείς, «να πλύνουμε τα χέρια μας» να επιστρέψουν τα κόμματα της Αριστεράς στα ποσοστά τους κι έτσι, ως αμαρτίας μη έχοντα, να συνεχίσουμε οι οπαδοί τους να πλακωνόμαστε μεταξύ μας ποιος έχει δίκιο
για τη μία ή τις δύο φύσεις του Χριστού, ή αν είχε μία θέληση που έπασχε από πολυγλωσσία και του έβγαιναν δύο.
Τριάντα χρόνια ο δικομματισμός έκανε τη χώρα μπουρδέλο – μια χρυσή εποχή με το ένα κόμμα της Αριστεράς στο 10% και το άλλο στο 4% να τσακώνονται μεταξύ τους ανάμεσα στα άλλα ποιος φταίει που ο λαός δεν τους δίνει τη δύναμη να αλλάξουν τα πράγματα. Χρυσή εποχή και σ’ αυτήν
να επιστρέψουμε. Οχι όπως τώρα που ο λαός με τα ποσοστά που έδωσε στην Αριστερά έφερε τα κόμματά της προ των ευθυνών τους. Είμαστε
εμείς για ευθύνες;! Ευθύνες θα αποκτήσουμε μόνον όταν ο λαός μας δώσει εντολή για τον Σοσιαλισμό. Ως τότε, καπιταλισμός και ξερό ψωμί.

stathis@enikos.gr