28 Ιουνίου 2013

Αδιαθεσία...


http://3.bp.blogspot.com

ΠΟΛΥ ΕΞΥΠΝΟ....ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ.....

  Kατα την διαρκεια μιας ενοπλης ληστειας στην πολη Γουανγκτσου στην Κινα, ο ληστης φωναξε στους πελατες "ΜΗ ΚΙΝΗΘΕΙΤΕ! ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΑΝΗΚΟΥΝ ΣΤΟ ΚΡΑΤΟΣ! Η ΖΩΗ ΣΑΣ ΑΝΗΚΕΙ ΣΕ ΣΑΣ ΟΜΩΣ! "


Ολοι ξαπλωσαν κατω ησυχα. Αυτη η μεθοδος,ονομαζεται "Mind
  Changing Concept", ελληνιστι σημαινει ΑΛΛΑΓΗ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟΥ ΤΡΟΠΟΥ ΣΚΕΨΗΣ.
 
Τότε, μια πελατισσα στηθηκε καπως προκλητικα σε ένα τραπεζι, περιμενοντας ισως κατι διαφορετικο από τους ληστες να της κανουν. Ο ενας ληστης λοιπον, της λεει. "Σοβαρεψου κυρια μου, προκειται να σας....
ληστεψω, όχι να σας βιασω! "
Αυτή η συμπεριφορα ονομαζεται "Being Professional" ελληνιστι
  επαγγελματισμος, δηλαδη να εστιαζεις την προσοχη σου σε αυτό που εχεις εκπαιδευθει.


Όταν οι ληστες γυρισαν σπιτι με τα εκατομμυρια που εκλεψαν,ο μικρος αδερφος, με πτυχιο μαστερ παρακαλω, λεει στο μεγαλο αδερφο, αποφοιτο δημοτικου. "ΕΛΑ ΝΑ ΜΕΤΡΗΣΟΥΜΕ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΡΠΑΞΑΜΕ! "
Ο μεγαλος αδελφος του Δημοτικου του λεει. "Εισαι βλακας! Ειναι πολλα τα χρηματα και θα κανουμε ωρες να
  τα μετρησουμε!Το βραδυ στις ειδησεις,που θα ανακοινωσουν τη ληστεια,θα πουν και το ακριβες ποσον που κλαπηκε! "
Αυτή η συμπεριφορα ονομαζεται "Experience."ΕΜΠΕΙΡΙΑ. Είναι σαφεστατα χρησιμοτερη στις μερες μας από τα
  πτυχια μαστερ.


Όμως στην τραπεζα, μετα την ληστεια, ο ταμιας φωναζει στον διευθυντη να καλεσει την αστυνομια.
Ο διευθυντης του λεει. "Μην τηλεφωνησεις ακομα! Ευκαιρια είναι, κοντα στα 20 εκατομμυρια που μας εκλεψαν, να παρουμε αλλα 10 εμεις και κοντα στα 70 που εχουμε καταχραστει, να πουμε ότι μας εκλεψαν 100! "
Αυτή η μεθοδος ονομαζεται "Swim with the tide."Ελληνιστι,χρησιμοποιουμε μια δυσαρεστη κατασταση προς οφελος μας.

 Ο ταμιας λεει "Μακαρι ναχουμε μια ληστεια κάθε μηνα! "
Αυτό λεγεται "Killing Boredom." Ελληνιστι, σημαινει ότι η
  προσωπικη ευτυχια, είναι πιο σημαντικη από τη δουλεια σου.

Το βραδυ, στις ειδησεις, ανακοινωθηκε ότι εκλαπη το ποσον των 100 εκατομμυριων. Οι καημενοι οι ληστες, μετρουσαν και ξαναμετρουσαν, αλλα το ποσον που ειχαν στα χερια τους ηταν 20 εκατομμυρια..
Θυμωμενος λοιπον ο ενας ληστης λεει "ΡΙΣΚΑΡΑΜΕ ΤΙΣ ΖΩΕΣ ΜΑΣ
  ΓΙΑ 20 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ,ΕΝΩ Ο ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΜΕ ΤΟ ΠΑΤΗΜΑ ΕΝΟΣ ΚΟΥΜΠΙΟΥ ΠΗΡΕ
80 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ!! ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΤΕΛΙΚΑ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΕΠΙΚΕΡΔΕΣ ΚΑΙ ΑΚΙΝΔΥΝΟ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΠΑΡΑ ΛΗΣΤΗΣ !!! "
Αυτό λεγεται "Knowledge is worth as much as gold!" Ελληνιστι, η γνωση αξιζει οσο ο χρυσος!

Ο διευθυντης της τραπεζας ηταν πολύ χαρουμενος, που καλυψε τις κλοπες του, εξαιτιας της ληστειας. Αυτο λεγεται "Seizing the opportunity."
Daring to take risks!" Ελληνιστι,σημαινει,ΑΡΠΑΖΩ ΤΗΝ ΕΥΚΑΙΡΙΑ,ΤΟΛΜΩ ΝΑ ΠΑΡΩ ΤΟ ΡΙΣΚΟ!!!

http://kafeneio-gr.blogspot.gr

26 Ιουνίου 2013

Λεφτά υπάρχουν...για πολέμους

Αυτό είναι διαδήλωση!

Παρατεταγμένοι σαν στρατιωτάκια εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι «διαδηλώνουν» στη Βόρεια Κορέα εναντίον του αμερικανικού ιμπεριαλισμού. 

Στα γιγαντιαία πανό είναι γραμμένο το σύνθημα 

«Μακρά ζωή στον ηγέτη μας Κιμ Γιόνγκ Ουν».  

http://www.iefimerida.gr/
https://www.facebook.com/osiospasxwn

25 Ιουνίου 2013

24 Ιουνίου 2013

Ένας τραπεζικός αποκαλύπτει. Και σπίτι δεν θα έχεις και θα συνεχίσεις να χρωστάς..!!



Μέχρι το τέλος του έτους οι Ελληνικές τράπεζες θα ενοποιηθούν σε μία το πολύ δύο κεντρικές τράπεζες…
Μόλις ενοποιηθούν -καθαρές πια αφού το βρώμικο κομμάτι τους θα το έχει απορροφήσει το Ελληνικό δημόσιο- θα ξεκινήσει και η πώλησή τους στις μεγάλες Γερμανικές Τράπεζες.


Οι Γερμανικές τράπεζες θα τιτλοποιήσουν (δηλαδή θα πουλήσουν) τα δάνεια σε ασφαλιστικές Γερμανικές εταιρίες, στην ουσία θα …πωληθούν τα σπίτια που βρίσκονται πίσω από τα δάνεια, οι οποίες με τη σειρά τους θα δημιουργήσουν συνεταιρισμούς διαχείρισης αυτών των δανείων.
Αυτοί οι συνεταιρισμοί θα αγορασθούν από διάφορους δημόσιους και ιδιωτικούς μεγάλους οργανισμούς στη Γερμανία για να πωληθούν μισοτιμής στους Γερμανούς πολίτες.

Κάτι ανάλογο με αυτό που υπήρχε με τους συνεταιρισμούς διάφορων συντεχνιών στην Ελλάδα, όπως του οικοπεδικού συνεταιρισμού των δικαστικών στο Μαραθώνα, των τυπογράφων στην Ηλιούπολη και άλλων.

Έτσι θα συμβεί το εξής τραγικό…
Εσείς φερ ειπείν θα χρωστάτε ένα δάνειο στη Τράπεζα 200 χιλιάδες ευρώ, που προέρχεται από το σπίτι που αγοράσατε…
Η Γερμανική πια Τράπεζα θα σας πει αφού δεν μπορείτε να αποπληρώσετε το δάνειο δύο δρόμοι υπάρχουν. Ο ένας είναι να πουλήσετε εσείς το σπίτι και με τα λεφτά που θα πάρετε να αποπληρώσετε το δάνειο.
Ο άλλος είναι να σας το εκπλειστηριάσουμε εμείς… Βέβαια δεν θα σας αφήσει ένα επ αόριστο χρονικό διάστημα για να πουλήσετε το σπίτι , θα σας ορίσει ένα σύντομο χρονικό διάστημα τόσο που να μη μπορείτε να το πουλήσετε… γιατί δεν θα το επιτρέπουν οι οικονομικές συνθήκες της αγοράς εκείνη την εποχή.
Αυτό θα έχει σαν αποτέλεσμα τον πλειστηριασμό του ακινήτου… Εκεί η τιμή θα είναι πολύ χαμηλή και ο αγοραστής θα είναι Γερμανός. Για δύο λόγους… επίσης…

Ο πρώτος γιατί αυτά τα δάνεια ανήκουν όπως είπαμε παραπάνω στους Γερμανικούς συνεταιρισμούς που καλύπτονται από το Γερμανικό δίκαιο και κατ επέκταση δεν θα υπάρχει το φαινόμενο των κορακιών και δεύτερον ότι οι Γερμανοί έχουν στα χέρια τους τη ρευστότητα δηλαδή το μετρητό που εσύ δεν έχεις.

Έτσι αγαπητέ πιστούχε εσύ θα έχεις χάσει το σπίτι σου αλλά δεν θα έχεις εξοφλήσει το δάνειο… Θα συνεχίσεις να είσαι υπόδουλος στη Τράπεζα…

Γιατί το ακίνητό σου θα έχει πουληθεί για 150 χιλιάδες ενώ εσύ έχεις δάνειο 200 χιλιάδες… Μαθηματικά λοιπόν χρωστάς και 50 χιλιάδες στη Γερμανική επαναλαμβάνω πια Τράπεζα…
Αυτό το χρέος του υπολοίπου των 50 χιλιάδων είναι λογιστικό και όχι πραγματικό γιατί ήδη από την αρχική πώληση των Ελληνικών τραπεζών στις Γερμανικές αυτό έχει συνυπολογισθεί
Θυμόσαστε που είπαμε παραπάνω για το βρώμικο κομμάτι που ανέλαβε το δημόσιο… έ αυτό είναι…
Όμως αυτές οι 50 χιλιάδες που εσύ εξακολουθείς να χρωστάς η Γερμανική τράπεζα θα τις αποδώσει στο Ελληνικό δημόσιο… Το δημόσιο θα τις αγοράσει και εσύ θα χρωστάς πια στο Δημόσιο τις 50 χιλιάδες…

Εκεί σε αυτό το σημείο θα γίνει η μεγάλη σφαγή… είναι τότε που για την εξόφληση αυτού του ποσού θα μειωθούν συντάξεις, θα περικοπούν μισθοί και άλλα.

ΔΗΛΑΔΗ ΚΑΙ ΣΠΙΤΙ ΔΕΝ ΘΑ ΕΧΕΙΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΕΙΣ ΝΑ ΧΡΩΣΤΑΣ…..

http://loutraki1.blogspot.gr
http://1.bp.blogspot.com

23 Ιουνίου 2013

Δημιουργείται ταχύτατα ο νέος δικομματισμός.

Από το 1926 μέχρι σήμερα καμία κυβέρνηση συνεργασίας στην Ελλάδα δεν μπόρεσε να ξεπεράσει τα 1- 2 χρόνια ζωής. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι το πολιτικό μας σύστημα είναι θεατρικό. Δηλαδή επιβιώνει με βάση στημένες θεατρικές αντιπαραθέσεις που διχάζουν την κοινωνία, χωρίς όμως και να έχουν πραγματικές κοινωνικές αναφορές. 

 

Αυτή είναι μια νοσηρή κατάσταση που οδηγεί στην αυτονόμηση του πολιτικού στοιχείου από την κοινωνία. Αν οι πολιτικές αντιπαραθέσεις είχαν πραγματικές κοινωνικές αναφορές, εκτός του ότι αυτό θα ήταν υγιές πολιτικά, θα οδηγούσε και σε πραγματικές και ειλικρινείς συγκυβερνήσεις μακριάς πνοής. 

Γνωρίζοντας λοιπόν η ολιγαρχία της χώρας αυτή τη μεγάλη αλήθεια, την οποία όμως δεν μπορεί να συνειδητοποιήσει ο λαός, δεν θα αφήσει με τίποτα τα πράγματα να κινηθούν για πολύ μέσα από θεατρικές συγκυβερνήσεις. Υπάρχει κίνδυνος να ξυπνήσει ο λαός και να ατονίσουν τα διχαστικά σύνδρομα μέσα στην κοινωνία. Επιβάλλεται αμέσως να δημιουργηθεί και πάλι ένας κάθετος διχασμός του ελληνικού λαού, ώστε να υπάρξει θεατρική εναλλαγή στην κυβέρνηση, όπως ακριβώς κύλησε ολόκληρη η μεταπολίτευση.

Βλέπουμε λοιπόν ξαφνικά την ΔΗΜΑΡ, σαν να πήρε εντολή, να φεύγει από την κυβέρνηση και να ερωτοτροπεί με τον ΣΥΡΙΖΑ. Ο ΣΥΡΙΖΑ πάλι, έχει μαλακώσει πλήρως. Διέλυσε τις συνιστώσες του, αποδεχόμενος μνημόνια, τρόϊκα και δεσμεύσεις. Από τη μία πλευρά λοιπόν θα έχουμε συγχώνευση ΠΑΣΟΚ, ΝΔ και ένα μέρος των ΑΝΕΛ, ενώ από το άλλο θα έχουμε συγχώνευση ΣΥΡΙΖΑ, ΔΗΜΑΡ και της αριστερής πτέρυγας των ΑΝΕΛ. Στο μπλόκ αυτό θα ενσωματωθούν και όλα εκείνα τα κινήματα που έχουν αντιμνημονιακή ρητορική. Έτσι θα έχουμε πολύ σύντομα δύο νέους πόλους μέσα στο μνημόνιο και κάτω από τις εντολές της τροϊκας.

Έξω από αυτό το σχήμα θα μείνουν το απολιθωμένο ΚΚΕ που κάποια στιγμή θα βγει εκτός Βουλής και η ΧΑ η οποία, μόλις σχηματοποιηθεί ο νέος διπολισμός, θα κτυπηθεί σκληρά μέχρι πλήρους εξαφάνισής της. Μέσα από αυτό το κτύπημα της ΧΑ θα νομιμοποιηθεί στη συνείδηση του λαού ο νέος διπολισμός ως «δημοκρατικό συνταγματικό τόξο» ενάντια στον φασισμό. Και έτσι θα ζήσουν αυτοί καλά κι εμείς χειρότερα, εκτός αν συμβεί ατύχημα ή αφυπνιστεί ο λαός.

Ο μόνος τρόπος για να ματαιωθούν τα σχέδια της ολιγαρχίας είναι να αλλάξει το θεατρικό πολιτικό σύστημα μέσα από μια αλλαγή του Συντάγματος από τον ίδιο το λαό ώστε να περάσει η εξουσία στους πολίτες. Το τελευταίο προς το παρόν, υποστηρίζεται μόνο από ορισμένους υποψιασμένους ιδεολόγους τους οποίους όμως το πολιτικό σύστημα τους κατατάσσει στο περιθώριο και δεν τους δίνει δημόσιο βήμα για να κάνουν γνωστές τις απόψεις τους στο λαό. Εξάλλου, κανένα ολοκληρωτικό πολιτικό σύστημα δεν θέλει να αυτοκτονήσει. 

Για να δούμε όμως. Έχει ενδιαφέρον το θέμα, γιατί τώρα το κλειστό σύστημα πληροφόρησης που ίσχυε παλιά,  έχει διαρραγεί κατά ένα μέρος εξ αιτίας του διαδικτύου.

http://hassapis-peter.blogspot.gr


http://kourkouti.sport24.gr
https://www.facebook.com/pages/We-are-all-Greeks

Ο πλανήτης Άρης έτσι όπως δεν τοv έχετε ξαναδεί


Εάν σας γοητεύει ο πλανήτης Άρης ως μελλοντικό σύνορο της ανθρωπότητας και θέλετε να δείτε πως πραγματικά είναι εκεί, ίσως θα πρέπει να περιμένετε μερικές δεκαετίες ακόμη πριν σας δοθεί η ευκαιρία να πάτε μέχρι εκει. 


Μέχρι τότε όμως δείτε την επιφάνεια του κόκκινου πλκα΄νήτη όπως δεν την έχετε δει ποτέ με την φωτογραφία της NASA των 1,3 δισ. πίξελ. Πρόκειται για την σύνθεση από 850 περίπου διαφάνειες που έχει τραβήξει η κάμερα του Curiosity από τις 5 Οκτωβρίου μέχρι και τις 16 Νοεμβρίου του 2012 και με τις οποίες η NASA δημιούργησε αυτή τηην υπερ-φωτογραφία.

Δείτε τη φωτό και εξερευνήστε την επιφάνεια του Αρη εδώ.

Συνιστάται να επιλέξετε την επιλογή της πλήρης οθόνης και να χειριστείτε τη φωτογραφία με το ποντίκι.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

22 Ιουνίου 2013

20 Ιουνίου 2013

http://s.enet.gr

19 Ιουνίου 2013

http://2.bp.blogspot.com

Υποκρισία...


http://www.sibilla-gr-sibilla.blogspot.gr

17 Ιουνίου 2013

Ποιος κοροϊδεύει ποιον για την ΕΡΤ;


Λένε ότι ο διάβολος κρύβεται ανάμεσα στις λεπτομέρειες. 

Κι η πιο σημαντική λεπτομέρεια στην περίπτωση της ΕΡΤ είναι ότι δεν μπορούν να γίνουν απολύσεις, αν η ΕΡΤ επιστρέψει στην  προηγούμενη κατάσταση. 

Με άλλα λόγια, κάποιοι θέλουν αναδιάρθρωση της ΕΡΤ, αλλά χωρίς απολύσεις. 

Και τον σκύλο χορτάτο και την πίτα δική τους.

 

Δεν θα διαφωνήσουμε ότι η κυβέρνηση χειρίστηκε το θέμα της ΕΡΤ με μία... πρωτοφανή προχειρότητα. Η δημόσια τηλεόραση δεν έπρεπε να σιγήσει και γι΄ αυτό χρειαζότανε να είναι έτοιμο ένα σχέδιο για την Νέα ΕΡΤ, η οποία θα έπρεπε να είναι σε λειτουργία λίγα μόλις δευτερόλεπτα μετά τον θάνατο της παλιάς ΕΡΤ.

Αν η κυβέρνηση ήταν πιο προσεκτική στις κινήσεις της, αυτή την στιγμή τα πράγματα θα ήταν τελείως διαφορετικά. Χρειαζόμαστε μία δημόσια τηλεόραση, αλλά η ΕΡΤ δεν ήταν αυτό που έχουν συνηθίσει οι άνθρωποι στην Δυτική Ευρώπη. Με υπερπαραγωγές τύπου στην «υγειά μας» δεν προάγεται ο πολιτισμός και με εκπομπές απ’ όπου αποκλείονται όλες οι αντίθετες απόψεις δεν κερδίζει η δημοσιογραφία και η δημοκρατία.

Λένε ότι η ΕΡΤ ήταν κερδοφόρος. Ασφαλώς! Με τα λεφτά του Έλληνα φορολογούμενου. Και έτσι πάντα θα είναι κερδοφόρος. Οι φορολογούμενοι θα πληρώνουν όσα χρήματα χρειάζονται. Λένε ότι οι Έλληνες αγαπούσαν την ΕΡΤ. Είναι ψέμα! Αν κάτι το εκτιμάς το δείχνεις στην πράξη με τις ακροαματικότητες. Δεν αφήνεις την αγάπη σου να τσακώνεται με τους άστεγους για μία καλύτερη θέση στο περιθώριο. Λένε ότι στην ΕΡΤ διακυβεύεται το μέλλον της ελευθεροτυπίας. Μεγαλύτερη υποκρισία από αυτή δεν θα μπορούσε να υπάρχει και νομίζουμε ότι ειδικά αυτό δεν χρήζει περαιτέρω σχολιασμού.

Η ΕΡΤ δεν απαξιώθηκε από μόνη της. Την απαξίωσαν τα πολιτικά κόμματα. Την απαξίωσαν όλες οι κυβερνήσεις. Ακόμη κι αυτή η κυβέρνηση του κ. Σαμαρά. Και στην κυβέρνηση Σαμαρά συμμετείχαν όλοι. Και διόριζαν όλοι. Εκτός κι αν δεν διόρισαν στην ΕΡΤ οι κ.κ. Βενιζέλος και Κουβέλης τους τελευταίους δώδεκα μήνες τους εκλεκτούς τους.

Τι πρέπει να γίνει; Αν πιστέψουμε τους κ.κ. Βενιζέλο και Κουβέλη, δεν πρέπει να γίνει το παραμικρό, όπως δεν έχει συμβεί κάτι πραγματικά αξιοσημείωτο τα τελευταία χρόνια και παρά το γεγονός ότι όλοι τους δήθεν αναγνωρίζουν το απαραίτητο των μεταρρυθμίσεων.

Γιατί; Τα πράγματα είναι πάρα πολύ απλά: Απολύσεις, κατά το νόμο, μπορούν να γίνονται μέχρι 30 το μήνα σε επιχειρήσεις του μεγέθους της ΕΡΤ. Θα μπορούσε να αλλάξει ο νόμος, αλλά όχι μόνο για τους εργαζόμενους της ΕΡΤ! Το θέλουν αυτό οι κ.κ. Βενιζέλος και Κουβέλης; Αν ναι, ας το πουν ευθέως στα μέλη των κομμάτων τους και στην συνέχεια στην κοινωνία. Ότι για να σώσουν μερικούς στην ΕΡΤ, άλλαξαν τον νόμο για τις μαζικές απολύσεις. Θα ήταν το απολύτως σωστό, αλλά ας πάρουν την ευθύνη να το κάνουν και στην συνέχεια να το εξηγήσουν.

Για να γίνει, λοιπόν, μία αναδιάρθρωση του προσωπικού (στην οποία όλοι μέχρι σήμερα συμφωνούν), ώστε να μειωθεί ο αριθμός τους κατά 720 άτομα, θέλουμε δύο χρόνια. Λέμε 720 άτομα για να επισημάνουμε τα δύο χρόνια. Αν προσθέταμε άλλα 360 άτομα θα θέλαμε άλλους δώδεκα μήνες. Κι έπειτα από την πάροδο των δύο ετών και των 720 απολύσεων η ΕΡΤ θα εξακολουθούσε να είναι ένας υπερτροφικός οργανισμός με 1.936 άτομα προσωπικό. Και τι θα συνέβαινε σε μία τέτοια περίπτωση; Θα είχαμε τότε μία δημόσια τηλεόραση; Τι θα άλλαζε σε αυτό που είχαμε μέχρι πρόσφατα ως ΕΡΤ και το οποίο δεν άρεσε; Γιατί ξαφνικά θα αρχίσει να αρέσει;

Το κλείσιμο, όμως, δίνει και τη δυνατότητα για μία πραγματικά αξιοκρατική επιλογή του προσωπικού και μάλιστα μέσω του ΑΣΕΠ. Στο σημείο αυτό θα μπορούσε κανείς να πει ότι οι τεχνικοί δεν θα ήταν απαραίτητο να περάσουν από αυτή την διαδικασία, αφού είναι οι πιο άρτια εκπαιδευμένοι στο αντικείμενό τους εργαζόμενοι του κλάδου. Αλλά μην πει κανείς ότι δεν θα έπρεπε να γίνει κάτι τέτοιο για τους διοικητικούς υπαλλήλους ή ότι δεν χρειάζεται με κάποιον τρόπο να αξιολογηθούν οι δημοσιογράφοι. Αν και ειδικά για τους συναδέλφους μας θα μπορούσαμε να υιοθετήσουμε θέσεις που να υπερασπίζονται εκείνους που πραγματικά έχουν μία και μοναδική εργασία κι αυτή η εργασία δεν είναι άλλη από την ΕΡΤ.

Το πραγματικό ερώτημα είναι ποιος θα κάνει την αξιολόγηση. Η «κλειστή ΕΡΤ» σημαίνει ΑΣΕΠ. Η «ανοικτή ΕΡΤ» σημαίνει ότι η αξιολόγηση θα γίνει από το σημερινό στελεχιακό δυναμικό της ίδιας της ΕΡΤ! Δηλαδή από εκείνους που μέχρι χτες κατηγορούσαν όλοι ως εργαλεία της κομματοκρατίας στην κρατική ραδιοτηλεόραση. Που καταλήγουμε κύριοι Βενιζέλο και Κουβέλη; Είτε να κάνουν τις επιλογές των απολύσεων αυτοί που εσείς και ο κ. Σαμαράς διορίσατε στην ΕΡΤ, είτε να μην γίνουν απολύσεις. Μα, εσείς δεν συμφωνήσατε πριν από λίγο καιρό σε 2.000 απολύσεις; Ποιος κοροϊδεύει ποιόν;

Το καλύτερο θα ήταν να υπήρχε έτοιμο ένα σχέδιο που θα εξασφάλιζε την λειτουργία της τηλεόρασης και του ραδιοφώνου για όσο σύντομο χρονικό διάστημα θα διαρκούσαν οι αξιολογήσεις. Δεν υπήρξε σωστός χειρισμός και φτάσαμε σε ένα αδιέξοδο. Τι πρέπει να γίνει τώρα; Μήπως πρέπει οι δύο πολιτικοί αρχηγοί να επισκεφτούν τις εγκαταστάσεις της ΕΡΤ3 για να καταλάβουν τι ακριβώς πρόκειται να συμβεί αν υιοθετηθούν οι προτάσεις τους; Δεν λέμε ότι έχουν 100% άδικο στις αιτιάσεις τους, αλλά δεν είναι αυτός ο τρόπος για να διορθωθούν τα πράγματα.capital.

Του κ.Σταμάτη Ζαχαρού

 http://greece-salonika.blogspot.com

9 Ιουνίου 2013

8 Ιουνίου 2013

Το "έγκλημα" σε βάρος της Ελλάδας σε αριθμούς...

  
Πόσο έπεσαν έξω οι προβλέψεις του πρώτου μνημονίου.
Πόσο στοίχισαν τα λάθη (;) που αναφέρονται στην έκθεση του ΔΝΤ. 

Τι αποκαλύπτουν επιστήμονες σε μελέτη του ΚΕΠΕ.


Η έκθεση του ΔΝΤ που περιγράφει, ανάμεσα στα άλλα, τα λάθη που έγιναν στο σχεδιασμό του 1ου ελληνικού Μνημονίου έγινε αντικείμενο...
παγκόσμιου σχολιασμού, προκαλώντας την αντίδραση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και της Γερμανίας που αισθάνθηκαν ότι θίγονται.

Μια μελέτη στην αγγλική που δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό περιοδικό Applied Economics Letters ασχολείται με τις επιπτώσεις που είχαν τα λάθη των δανειστών και του ΔΝΤ στην Ελλάδα και στην πραγματική οικονομία.
Η μελέτη φέρει τον τίτλο «Οικονομική ανάπτυξη στην Ελλάδα: Το κόστος ενός αποτυχημένου προγράμματος προσαρμογής» και υπογράφεται από τους ερευνητές του ΚΕΠΕ Τ. Ευθυμιάδη και Σ. Παπαιωάννου καθώς και τον Π. Τσίντζο του τμήματος διεθνών οικονομικών του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης.
Υπενθυμίζεται ότι το 1ο πρόγραμμα προσαρμογής προέβλεπε συρρίκνωση της οικονομίας κατά 4% το 2010 και 2,6% το 2011 και ανάπτυξη της τάξης του 1,1% το 2013 και 2,2% το 2012. Αντί γι' αυτό, η πραγματική ύφεση ανήλθε σε 4,9% το 2010, 7,1% το 2011 και 6% το 2012, ενώ η κατρακύλα αναμένεται να συνεχισθεί φέτος με ρυθμό 4,3%.
Το 1ο πρόγραμμα προσαρμογής προέβλεπε η ανεργία να πιάσει κορυφή στο 14,8% το 2012 από 7,7% το 2008 αλλά τελικά ξεπέρασε το 25% στα τέλη της προηγούμενης χρονιάς (σημ. ανήλθε σε 26,8% με βάση τα χθεσινά στοιχεία).
Η μελέτη των Ευθυμιάση, Παπαιωάννου και Τσίντζου επιχειρεί να εκτιμήσει το κόστος της αποτυχίας του 1ου Μνημονίου στο δυνητικό ρυθμό ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας μελλοντικά.
Το βασικό συμπέρασμα στο οποίο καταλήγει είναι αποκαρδιωτικό.
Ο μέσος ετήσιος ρυθμός συρρίκνωσης της ελληνικής οικονομίας θα είναι 3,8% την πενταετία 2012-2017 έναντι 2,2% που εκτιμάται ότι θα ήταν αν το 1ο πρόγραμμα είχε επιτύχει τους στόχους του και οι προβλέψεις για τον ρυθμό ανάπτυξης και ανεργίας επιβεβαιωθεί.
Με άλλα λόγια, η ελληνική οικονομία θα συρρικνωθεί περισσότερο κατά 1,6 ποσοστιαίες μονάδες ετησίως λόγω της αποτυχίας του 1ου προγράμματος σύμφωνα με τους τρεις ερευνητές-οικονομολόγους.
Οι λόγοι θα πρέπει να αναζητηθούν στις προσδοκίες που καλλιεργήθηκαν και εν συνεχεία διαψεύσθηκαν για αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους, την πιστωτική ασφυξία και άλλους σύμφωνα με το ΔΝΤ, δηλαδή στη κατακόρυφη πτώση των επενδύσεων.
Γι' αυτό οι επιπτώσεις μπορεί τελικά να είναι ακόμα πιο αισθητές στο ΑΕΠ.

Πηγή Euro2day
Από:  opinion24.gr

7 Ιουνίου 2013

Η κοινωνία μετράει θύματα… στη Βουλή τι κάνουν;



Με αυτά και με αυτά ξεχάσαμε τον βασικό μας ρόλο. Λοιπόν, έχουμε και λέμε πριν πάμε σε αμιγώς οικονομικά θέματα που τα έχουμε παραμελήσει. 

Η έκθεση του ΔΝΤ ούτε λίγο ούτε πολύ οδηγεί στο συμπέρασμα ότι πλησιάζει το 4ο μνημόνιο. 

Ήτοι έρχονται νέα μέτρα. Και μόνο το γεγονός της υιοθέτησης νέων μέτρων, έστω και για τα επόμενα έτη 2015-2016, είναι αρκετό για να υπάρξει κυβερνητική αλλαγή. 

Διότι πως είναι δυνατόν να σταθεί η φιλομνημονιακή κυβέρνηση Σαμαρά που έχει δεσμευθεί ότι δεν θα υπάρξουν νέα μέτρα; Απλά δεν είναι δυνατόν.

 

Γράφει ο Δευκαλίωνας

Θα φορτωθεί λοιπόν στην φιλομνημονιακή κυβέρνηση Σαμαρά η αποτυχία και θα μας προκύψει άνευ εκλογών αλλά με ριζικό ανασχηματισμό μία νέα φιλομνημονιακή κυβέρνηση ονόματι π.χ. Μπακογιάννη. Οι τακτικοί αναγνώστες το προαναφερόμενο σενάριο το έχουν διαβάσει είτε τμηματικά, είτε ολόκληρο πολλές φορές σε προηγούμενα άρθρα της στήλης. Επαναλαμβάνουμε προς συμπλήρωση και απλά για την τιμή των όπλων και για να μην ξεχνιόμαστε, ότι σύμφωνα με την γνώμη της στήλης βουλευτικές εκλογές θα διεξαχθούν το νωρίτερο τον Μάιο-Ιούνιο 2014.
Πάμε τώρα στα αμιγώς οικονομικού ενδιαφέροντος θέματα της επικαιρότητας. Ανακοινώθηκαν τα τελευταία στοιχεία για την απασχόληση και την ανεργία στις ΗΠΑ. Γενικό συμπέρασμα;

Η απασχόληση αυξάνεται έστω και χωρίς πλήρη επίτευξη των στόχων, ενώ η ανεργία έστω και δύσκολα μειώνεται. Τι φωνάζει εδώ και δυο (2) χρόνια η στήλη; Ότι οι ΗΠΑ ξεπερνούν έστω και δύσκολα αλλά με σταθερά βήματα τις επιπτώσεις της κρίσης. Η ανεργία μειώνεται σταθερά και πλέον τείνει στα όρια του 6,5% που έχει θέσει ως όριο η FED για να σταματήσει την νομισματική πολιτική της ποσοτικής χαλάρωσης (quantitative easing).  Την ίδια ώρα στην ΕΕ οι παραγγελίες στην Γερμανική Βιομηχανία μειώθηκαν τον Απρίλιο κατά 2,3%. Ταυτόχρονα συνεχίζουν να ισχύουν οι προβλέψεις για μικρή ύφεση και ανεργία πάνω από 10%. Δύο παράλληλες αλλά αντίθετες πορείες. Στις μεν ΗΠΑ έστω και δύσκολα βγαίνει άσπρος καπνός, στην ΕΕ με μεγάλη ευκολία βγαίνει μαύρος-κατάμαυρος καπνός.

Η στήλη πριν από χρόνια (Φθινόπωρο 2010) είχε τοποθετηθεί για μία εξέλιξη της κρίσης όπως αυτή που παρουσιάζουν τα παραπάνω επίσημα στοιχεία. Για εμάς ήταν σίγουρο ότι στις ΗΠΑ εφαρμόζονταν πιο σωστή (πάντα στα πλαίσια του καπιταλισμού) πολιτική. Πάντα η στήλη υποστήριζε ότι η κρίση χρέους της ευρωζώνης θα μετατραπεί αργά ή  γρήγορα σε ευρωπαϊκή κρίση ύφεσης. Και από ότι φαίνεται πλησιάζει η ώρα να επαληθευτεί κι αυτή η ακραία πρόβλεψη.

Ταυτόχρονα στην Ελλάδα παρά την επίπλαστη εικόνα αισιοδοξίας η ανεργία συνεχίζει να ανεβαίνει, σύμφωνα πάντα με τα επίσημα στοιχεία, και τον Μάρτιο 2013. Φυσικά το πολιτικό προσωπικό της χώρας συνεχίζει να ασχολείται με το αντί-«ρατσιστικό» νομοσχέδιο και με το μεγάλο, με  το τεράστιο με το πιο ακανθώδες πρόβλημα για την χώρα. Για το ποιος θα οπλοφορεί και ποιος ΟΧΙ στους χώρους του κτηρίου του κοινοβουλίου!

Η κοινωνία μετράει θύματα… στη Βουλή τι κάνουν;


http://stoxasmos-politikh.blogspot.gr


6 Ιουνίου 2013

2 Ιουνίου 2013

1 Ιουνίου 2013


Το νεοφιλελεύθερο «οικονομικό θαύμα» της Τουρκίας πνίγηκε στο αίμα..

Πολλοί προεξοφλούν ήδη το τέλος της κυβέρνησης Ερντογάν, κάνοντας λόγο για μια μεγάλη ευκαιρία των Κεμαλιστών να ανέλθουν στην εξουσία.


Αυτό ωστόσο που σοκάρει περισσότερο απ' όλα, είναι ότι το κοινώς λεγόμενο «οικονομικό θαύμα» της Τουρκίας, βασισμένο σε ένα δόγμα νεοφιλελεύθερου εθνικισμού, που διέπει τη φιλοσοφία της πολιτικής του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, κατέρρευσε ξαφνικά σαν «χάρτινος πύργος», αποδεικνύοντας ότι, προκειμένου να εφαρμοστεί, δομήθηκε σε μεγάλο βαθμό πάνω στη βίαιη καταστολή κάθε αντίθετης φωνής.

Ποιος θα το πίστευε, μέχρι και πριν από λίγες ημέρες, ότι η νύχτα της Παρασκευής της...
31ης Μαΐου προς ξημερώματά Σαββάτου της 1ης Ιουνίου θα ήταν η πιο αιματοβαμμένη στη σύγχρονη ιστορία της Τουρκίας. Μία διαδήλωση ομάδας οικολόγων κατά της επικείμενης ισοπέδωσης του πάρκου Γκεζί στην Κωνσταντινούπολη, προκειμένου να ανεγερθεί εκεί ένα ακόμη εμπορικό κέντρο, εξελίχθηκε ουσιαστικά σε μια ανοιχτή και διαρκή διαμαρτυρία χιλιάδων πολιτών κατά της πολιτικής που εφαρμόζει η κυβέρνηση Ερντογάν.

Χρειάστηκε βεβαίως η βίαιη καταστολή των διαδηλώσεων από τις αστυνομικές δυνάμεις και η απαγόρευση μετάδοσης των επεισοδίων που επέβαλε το τουρκικό καθεστώς στα μέσα ενημέρωσης, για να «γιγαντωθεί» και να «θεριέψει» το κύμα αμφισβήτησης, μέσα κυρίως από πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης, όπως το Facebook και το Twitter. Νεκροί, τραυματίες και αιματοβαμμένοι δρόμοι συνέθεσαν το σκηνικό μάχης στους δρόμους της Κωνσταντινούπολης, προκαλώντας παγκόσμιο σοκ.

Πολλοί προεξοφλούν ήδη το τέλος της κυβέρνησης Ερντογάν, κάνοντας λόγο για μια μεγάλη ευκαιρία των Κεμαλιστών να ανέλθουν στην εξουσία. Αυτό ωστόσο που σοκάρει περισσότερο απ' όλα, είναι ότι το κοινώς λεγόμενο «οικονομικό θαύμα» της Τουρκίας, βασισμένο σε ένα δόγμα νεοφιλελεύθερου εθνικισμού, που διέπει τη φιλοσοφία της πολιτικής του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, κατέρρευσε ξαφνικά σαν «χάρτινος πύργος», αποδεικνύοντας ότι, προκειμένου να εφαρμοστεί, δομήθηκε σε μεγάλο βαθμό πάνω στη βίαιη καταστολή κάθε αντίθετης φωνής.

Όσα συνέβησαν στη γειτονική μας χώρα δεν είναι βέβαια λόγος να επιχαίρει κανείς, προσβλέποντας ίσως σε μείωση των τουριστικών αφίξεων στην Τουρκία και αντίστοιχη άνοδο του αριθμού τους στην Ελλάδα. Αντίθετα, είναι μια αφορμή ενός ευρύτερου προβληματισμού για το που μπορούν να οδηγήσουν οι νεοφιλελεύθερες πολιτικές, όταν επιβάλλονται με δυνάμεις καταστολής και με αίμα στους δρόμους.

Σε κάθε περίπτωση, οι Τούρκοι βγήκαν στους δρόμους, όχι τόσο για να διαδηλώσουν κατά του εμπορικού κέντρου, αλλά -κυρίως- για να διατηρήσουν το δικαίωμα στη ζωή και την ελευθερία τους. Οι Έλληνες, άραγε, έχουν να διδαχθούν κάτι από το «μήνυμα» των γειτόνων;

 http://greece-salonika.blogspot.com

Τουρκία-ΛΑΙΚΗ ΕΞΕΡΓΕΣΗ...