31 Μαΐου 2013

28 Μαΐου 2013

26 Μαΐου 2013

25 Μαΐου 2013

Χρυσή Αυγή: Η κομπίνα συνεχίζεται

Είναι διάχυτη η εντύπωση πως η Χρυσή Αυγή ανεβαίνει στις δημοσκοπήσεις. 

Έχουν γραφτεί χιλιάδες κείμενα για την άνοδο της Χρυσής Αυγής. 

Η Χρυσή Αυγή δεν ανεβαίνει στις δημοσκοπήσεις. 

Αν η Χρυσή Αυγή ανέβαινε στις δημοσκοπήσεις, δεν θα σκίζονταν τόσοι συστημικοί αρθρογράφοι και δημοσιογράφοι για την άνοδό της.


Τον Μάρτιο του 2011, ο Αλέξης Παπαχελάς είχε γράψει στην «Καθημερινή» ένα άρθρο με τον τίτλο «Γιατί ανεβαίνει ο ΛΑΟΣ».

Τότε είχα γράψει το εξής: «Το πρώτο συμπέρασμα είναι πως το ΛΑΟΣ δεν ανεβαίνει. Αν το ΛΑΟΣ ανέβαινε, δεν θα χρειαζόταν να γράψει αυτό το άρθρο ο κ. Παπαχελάς.».

Την τύχη που είχε το ΛΑΟΣ την ξέρετε.

Στο ίδιο κείμενο, είχα γράψει και τα εξής:

«Φυσικά, δεν μου κάνει ιδιαίτερη εντύπωση το γεγονός ότι ο Παπαχελάς υμνεί τον Καρατζαφέρη. Είναι γνωστό από την παγκόσμια ιστορία πως η αστική δημοκρατία –όταν τα βρίσκει δύσκολα- κάνει μια εκτροπή και το γυρνάει στο φασισμό, για να υπερασπίσει τα συμφέροντα των μεγαλοαστών.

Ως εκ τούτου, δεν θα μου προκαλέσει καμία έκπληξη αν σύντομα ο κ. Παπαχελάς γράψει ένα άρθρο για να υμνήσει και τη Χρυσή Αυγή.»

Η Χρυσή Αυγή έχει στηριχτεί –και στηρίζεται- από όλα τα καθεστωτικά ΜΜΕ. Φυσικά, έχει στηριχτεί με έντεχνο τρόπο. Τραβάτε με κι ας κλαίω.

Δεν υπάρχει καθεστωτικό λαμόγιο -που είχε αποθεώσει όλες τις κυβερνήσεις που πέρασαν- που να μην έχει αποφανθεί για τον κίνδυνο της Χρυσής Αυγής. Κι όταν σου την πέφτουν τα λαμόγια, γίνεσαι συμπαθής.

Και σε κάνουν να μοιάζεις αντισυστημικός. Κι ας είσαι ό, τι πιο συστημικό υπάρχει, όπως είναι η Χρυσή Αυγή.

Πάντως, είναι εξαιρετική η παρρησία όλων των κρατικοδίαιτων τενεκέδων για την Χρυσή Αυγή. Μπορεί να μην έχουν αγγίξει ποτέ τον Σαμαρά, τον Βενιζέλο, τον Λάτση, τον Βαρδινογιάννη, τον Μπόμπολα –και τα άλλα αφεντικά τους- αλλά με την Χρυσή Αυγή ξεσπαθώνουν.

Σήμερα συζητούν την απαγόρευση της Χρυσής Αυγής επειδή είναι ρατσιστική και ναζιστική.

Το ερώτημα είναι απλό: «Όταν επέτρεπαν στην Χρυσή Αυγή να κατέβει στις εκλογές δεν ήταν ρατσιστική και ναζιστική;». Αλλά αυτό, περιέργως, δεν το ρωτάει κανείς.

Η Χρυσή Αυγή, ουσιαστικά, δεν υπήρχε.

Η Χρυσή Αυγή είναι το πλυντήριο του υπάρχοντος πολιτικού συστήματος.

Η Χρυσή Αυγή ήταν η χρυσή εφεδρεία που χρησιμοποιείται τώρα, για να αθωώσει το σάπιο και καταρρέον πολιτικό κατεστημένο.

Οι χρυσαυγίτες είναι ναζιστές και καθάρματα, οπότε όλοι οι υπόλοιποι είναι δημοκράτες και τίμιοι. Προσκυνήστε τους.

Δεν χρεοκόπησε η Ελλάδα. Η Ελλάδα κινδυνεύει από τον ναζισμό.

Ξεχάστε τις ευθύνες του Σημίτη, του Καραμανλή, του Παπανδρέου, του Βενιζέλου, του Σαμαρά και των συνεργατών τους, ξεχάστε την οικονομική ελίτ που συνεχίζει να κάνει πάρτι –ενώ η ανεργία φουντώνει και οι μισθοί πετσοκόβονται-, και ασχοληθείτε με το πώς θα σωθεί η Ελλάδα από την Χρυσή Αυγή.

Μην δίνετε σημασία στις κωλοτούμπες του Σαμαρά, στο ότι ο Βενιζέλος θα έπρεπε να είναι στο δικαστήριο και στο ότι ο «υπεύθυνος αριστερός» Κουβέλης δεν θα συνεργαζόταν ποτέ σε κυβέρνηση με τη Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ• όχι, τώρα κινδυνεύουμε από την Χρυσή Αυγή.

Ακούστε με ευλάβεια τον Μάκη Βορίδη –ο οποίος είχε διαδεχτεί τον Νίκο Μιχαλολιάκο στην προεδρία της νεολαίας της ΕΠΕΝ- να μιλάει με οίστρο για τον κίνδυνο του ναζισμού που φέρνει η Χρυσή Αυγή.

Την Χρυσή Αυγή που πετάει στις δημοσκοπήσεις. Όπως πετούσε το ΛΑΟΣ.

Αν είχε αποδοθεί δικαιοσύνη για την χρεοκοπία της χώρας, η Χρυσή Αυγή δεν θα είχε ξεμυτίσει ποτέ.

Αλλά, αφού η κεντρική απόφαση από το πολιτικό και οικονομικό κατεστημένο ήταν πως η απονομή δικαιοσύνης θα έπληττε τους ίδιους και θα ήταν το τέλος τους, πέταξαν στην αρένα τον μπαμπούλα της Χρυσής Αυγής. Και κάποιοι τσίμπησαν.

Η Χρυσή Αυγή αποτελεί και την αιχμή για την διαιώνιση του δικομματισμού. Η ύπαρξή της Χρυσής Αυγής βολεύει και την Νέα Δημοκρατία και τον ΣΥΡΙΖΑ. Και τους μικρότερους παίκτες.

Παρούσης της Χρυσής Αυγής, είναι όλοι τους δημοκράτες και προοδευτικοί.

Αν η Χρυσή Αυγή τεθεί εκτός νόμου, όλοι οι υπόλοιποι είναι νόμιμοι.

Ως και συνεργασία Νέας Δημοκρατίας-ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση μπορεί να υπάρξει, με την δικαιολογία πως θέλουν να αντιμετωπίσουν τον ναζιστικό κίνδυνο της Χρυσής Αυγής. Για να σώσουν την χώρα. Πάλι.

Ο Σαμαράς από τη μία –ή ο αντικαταστάτης του στην προεδρία της Νέας Δημοκρατίας-, ο Τσίπρας από την άλλη και στην μέση ο Ζίζεκ. Αγκαλιασμένοι.

Αν δεν υπήρχε η Χρυσή Αυγή, όλοι θα ήταν υποχρεωμένοι να μιλάνε –και να προτείνουν λύσεις- για την κοινωνία και την οικονομία. Με την Χρυσή Αυγή, μπορούν να μιλάνε για οτιδήποτε άλλο εκτός από αυτά.

Μπορούν να μιλάνε για τον ναζισμό, για τον Χίτλερ, τους Εβραίους, την Άννα Φρανκ, την Κοκκινοσκουφίτσα, τον Κακό Λύκο και άλλα τέτοια επίκαιρα και φλέγοντα θέματα.

Το μεταναστευτικό –που είναι, ουσιαστικά, το μοναδικό θέμα της Χρυσής Αυγής- θα μπορούσε να λυθεί πιο εύκολα και γρήγορα απ’ όσο νομίζουν κάποιοι• πολιτικές και κυβερνητικές αποφάσεις δημιούργησαν το μεταναστευτικό, δεν έπεσαν από τον ουρανό οι μετανάστες, ούτε βγήκαν από τους υπονόμους.

Αλλά οι φτηνοί μετανάστες είναι χρήσιμοι –και πολλοί απ’ αυτούς εγκλωβίζονται στην Ελλάδα-, αφενός για να στρέφονται εναντίον τους οι Έλληνες και να ξεχνούν τα Μνημόνια, και αφετέρου για να υπάρχει το φόβητρο της Χρυσής Αυγής που απειλεί τη Δημοκρατία μας. Χαχαχαχαχαχαχαχαχαχα!

Βέβαια, τα τέρατα που έφτιαξαν το τέρας που λέγεται Χρυσή Αυγή ξέρουν πως υπάρχει ο κίνδυνος το δημιούργημά τους να αυτονομηθεί –σαν το τέρας του Φρανκενστάιν- και να αρχίσει να κάνει τα δικά του.

Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία πως έχουν την Χρυσή Αυγή στο χέρι, αφού ο βίος και η πολιτεία των χρυσαυγιτών αποτελούν κοινό μυστικό.

Το θέμα είναι πότε θα αποφασίσουν πως δεν χρειάζονται πια την Χρυσή Αυγή και ποια θα είναι η οικονομική κατάσταση στη χώρα την δεδομένη περίοδο.

Εκεί θα παιχτεί η τύχη της Χρυσής Αυγής.

Όσο οι Έλληνες πολίτες δεν απαιτούν Δικαιοσύνη και Νέο Σύνταγμα –γραμμένο και από τους πολίτες-, τα τέρατα θα πληθαίνουν.

Και οι Έλληνες θα τα συνηθίζουν. Θα τα βλέπουν και στον καθρέφτη.

Γιατί ο φασισμός ήταν εδώ πριν από την Χρυσή Αυγή. Ήταν μέσα στο σαλόνι σας. Και δεν ενοχλούσε κανέναν.

http://pitsirikos.net


24 Μαΐου 2013

Η πιο σκοτεινή ώρα είναι λίγο πριν ξημερώσει..

Τα στοιχεία είναι συγκλονιστικά. Στην Ελλάδα υπάρχουν 597.000 φτωχά ή κοινωνικά αποκλεισμένα παιδιά, με 322.000 εξ αυτών να αντιμετωπίζουν σοβαρές στερήσεις.

Τα παιδιά που ζουν σε νοικοκυριά που χαρακτηρίζονται από φτώχεια και από σοβαρή υλική αποστέρηση το 2011 έφθασαν τα 69.000 από 12.000 που ήταν το 2010.

Το ποσοστό των παιδιών που ζει σε νοικοκυριά στα οποία κανείς δεν εργάζεται έφθανε στο.. 9,2% το 2011 και έχει αυξηθεί κατά 2,9 ποσοστιαίες μονάδες μεταξύ 2010 και 2011.

Χρειάζεται η έκθεση που συντάχθηκε για λογαριασμό της UNICEF, σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Αθηνών, για να δούμε τι συμβαίνει στην Ελλάδα του 2013; Οι εικόνες από τους ανθρώπους που δίνουν «μάχη» για να αποκτήσουν λίγα δωρεάν λαχανικά είναι δραματικές. Βλέπετε υπάρχουν διαμαρτυρίες (όπως αυτές των αγροτών και των επαγγελματιών λαϊκών αγορών) που έχουν και κοινωνική ευαισθησία.

Οι εικόνες από την αναζήτηση φαγητού στα σκουπίδια είναι συγκλονιστικές. Αλλά τώρα μιλάμε για κάτι ακόμα πιο δυνατό, μιλάμε για παιδιά. Για σχεδόν 600.000, αφού οι αριθμοί συνέχεια αυξάνουν, φτωχά παιδιά που στερούνται ακόμα και τα βασικά στη διατροφή, τη θέρμανση, την ένδυση, που οι γονείς τους αδυνατούν να τα πάνε έστω και λίγες ημέρες διακοπές και δεν έχουν να πληρώσουν ούτε τους πάγιους λογαριασμούς.

Τα νούμερα είναι αμείλικτα, γροθιά στο στομάχι, σύμφωνα με την έκθεση το ποσοστό των νοικοκυριών με παιδιά κάτω από το όριο φτώχειας που δήλωνε αδυναμία για διατροφή που να περιλαμβάνει κάθε δεύτερη ημέρα κρέας, ψάρι, κοτόπουλο ή λαχανικά ίσης θρεπτικής αξίας, ανέρχεται σε 44,3% για το 2011, από 21,6% το 2010. Και οι αριθμοί όλο αυξάνουν.

Η δική μας η γενιά μάλλον είναι η πρώτη μετά τον πόλεμο που «κατάφερε» να εξασφαλίσει ένα χειρότερο μέλλον για τα παιδιά, από αυτό που ζήσαμε εμείς ως παιδιά. Ενδεικτικά είναι τα υψηλά ποσοστά ανεργίας των νέων ηλικίας 15 έως 24 ετών στο 55,3% το 2012 και 64,2% τον Φεβρουάριο του 2013 και τα ακόμη υψηλότερα ποσοστά των παιδιών ηλικίας 15 έως 18 ετών στο 61,3% το 2012.

Τα στοιχεία, όμως, είναι αυτά και για να αλλάξουν χρειάζεται μεγάλη προσπάθεια και θυσίες. Γιατί το δράμα αυτό δεν πρόκειται να αλλάξει ούτε με άσκοπους λεονταρισμούς, ούτε με αυτοκαταστροφικές κινήσεις και αποφάσεις. Οι τζάμπα μάγκες δεν έχουν πια πέραση. Δουλειά και απομάκρυνση από το παρασιτικό παρελθόν του βολέματος και του πελατειακού κράτους χρειάζεται. Μαγικές συνταγές και μυστικά δεν υπάρχουν, όπως δεν υπάρχουν και δανεικά - αγύριστα. Για να πάμε μπροστά θα πρέπει να στηριχθούμε στα δικά μας πόδια, να εργαστούμε για την ανάπτυξη, να κάνουμε θυσίες για το μέλλον, για τα φτωχά παιδιά.... όπως μας λέγανε κάποτε στα παιδικά μας παραμύθια.

Του Ν.Ζάβρα
 
http://greece-salonika.blogspot.com/2013/05/blog-post_1459.html#ixzz2UBcakhUB

22 Μαΐου 2013

Στα 309,3 δισ. ευρώ το δημόσιο χρέος..


Στα 309,3 δισ ευρώ ή περίπου 166,3% του ΑΕΠ διαμορφώθηκε το δημόσιο χρέος στο τέλος του πρώτου τριμήνου του έτους από 305,5 δισ στον Δεκέμβριο του 2012.


 Όπως προκύπτει από τα...στοιχεία του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους αυξήθηκε κατά 29 δισ ευρώ σε ένα χρόνο και κατά 3,8 δισ ευρώ σε ένα τρίμηνο .

Η ενίσχυση του χρέους τους τελευταίες 12 μήνες οφείλεται κατά κύριο λόγο στα δάνεια που έλαβε η χώρα από Ευρωζώνη και ΔΝΤ για να καλύψει τις ανάγκες ανακεφαλαιοποίησης των ελληνικών τραπεζών αλλά και τις υποχρεώσεις του Δημοσίου.

Από τα ίδια στοιχεία φαίνεται ότι από εφέτος και έως το τέλος του 2020 η Ελλάδα θα πρέπει να αποπληρώσει υποχρεώσεις ύψους 82 δισ ευρώ σε ομόλογα και δάνεια.

Την περίοδο 2013 – 2015 θα πρέπει να καλυφθούν συνολικά 52,4 δις ευρώ και στη συνέχεια το πρόγραμμα αποπληρωμής του χρέους εξομαλύνεται και υποχωρεί στα επίπεδα των 4 με 8 δισ ευρώ κατ' έτος.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το χρέος βρίσκεται στα επίπεδα προ Μνημονίου.

Στο τέλος του Μαρτίου του 2010, το χρέος της κεντρικής κυβέρνησης ήταν 310,3 δισ ευρώ και εφέτος τον Μάρτιο ανήλθε στα 309,3 δισ ευρώ.

http://greece-salonika.blogspot.com

21 Μαΐου 2013

http://topontiki.gr

19 Μαΐου 2013

Διαψεύδουν το “κούρεμα” του ελληνικού χρέους, που ήδη έχει αποφασιστεί.



Του Μιχάλη Ιγνατίου

Οι διαψεύσεις για το νέο «κούρεμα» του ελληνικού χρέους, το οποίο έχει καθοριστεί να συμβεί μετά τις γερμανικές εκλογές, προκαλούν θυμηδία. Ουδείς διαπιστευμένος στο ΔΝΤ δημοσιογράφος, που σέβεται τον εαυτό του και τηρεί τη δεοντολογία, δέχεται τις διαψεύσεις, διότι όλες οι πληροφορίες μέσω «κλειστών» ενημερώσεων, καταδεικνύουν ότι το νέο «κούρεμα» του χρέους, που έχουν στην κατοχή τους οι Κεντρικές Τράπεζες αλλά και χώρες της Ευρωζώνης, είναι μονόδρομος.


Οπως και να αναλύσει κανείς το θέμα, το συμπέρασμα είναι το ίδιο. Η Ελλάδα δεν θα ξεπληρώσει τα δανεικά ούτε το 2024, ούτε το 2034, διότι με απλά μαθηματικά συμβαίνει αυτό που εκστομούν μέσα από τα …δόντια αξιωματούχοι στην Ουάσιγκτον. Λένε πως «απλά δεν βγαίνει». Οι τρεις αυτές λέξεις αποκαλύπτουν το πραγματικό δράμα της ελληνικής οικονομίας, σε μία εποχή που ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών και οι γραφειοκράτες του ΔΝΤ, ομιλούν με θετικό τρόπο για την Ελλάδα και όταν τους πιάνει «κρίση ειλικρίνειας» υποστηρίζουν ότι η παρούσα κυβέρνηση έχει κάνει άλματα. Την ίδια στιγμή, λόγω του ψυχολογικού προβαδίσματος που δίνει η χειρότερη -από την ελληνική- κρίση της Κύπρου, μερικοί νομίζουν πως ο Γολγοθάς φτάνει στο τέλος του και θα ακολουθήσει η …Ανάσταση. Δεν έχουν έτσι ακριβώς τα πράγματα αν και η Ελλάδα κάποια μικρά βήματα βελτίωσης έχει κάνει.

Επιστρέφοντας στο μείζον θέμα του «κουρέματος», το συμπέρασμα όλων των συζητήσεων που διεξάγονται στην Ουάσιγκτον, το Βερολίνο και τις Βρυξέλλες, είναι ότι όχι μόνο είναι αναγκαίο για να παραμείνει το χρέος βιώσιμο, αλλά προσωπικά πιστεύω έχει αποφασιστεί. Ποιός λογικός άνθρωπος, όσο δουλοπρεπής και αν είναι στην Τρόϊκα, μπορεί να στηρίξει με στοιχεία ότι δεν χρειάζεται «κούρεμα»; Εκτός της ανάγκης για «κούρεμα», έχουν εμφανιστεί δειλά, είναι η αλήθεια, οικονομολόγοι, που πιστεύουν ότι για να ξεφύγει η Ελλάδα από τα δεσμά της παρατεταμένης κρίσης, θα αναγκαστεί να οδηγήσει τα πράγματα προς παύση πληρωμών. Και η κίνηση αυτή θα είναι πραγματική –δεν θάναι μία εκβιαστική κίνηση προς το Βερολίνο και τις Βρυξέλλες.

Η οικονομική κρίση είναι ένα παγκόσμιο φαινόμενο και η υιοθέτηση της παγκοσμιοποίησης επηρεάζει και μολύνει όλα τα κράτη. Στις Ηνωμένες Πολιτείες ο Πρόεδρος Ομπάμα πολεμά καθημερινά με τους «δαίμονες» των Ρεπουμπλικάνων, οι οποίοι σκέφτονται κομματικά και όχι εθνικά, με αποτέλεσμα το ξεπέρασμα της κρίσης να κρίνεται από μία κλωστή. Χώρες, όπως η Τουρκία, που υποτίθεται ότι περνά μία εκ των καλυτέρων εποχών της, νοιώθουν την ανάσα της κρίσης, και δικαιολογημένα προκαλεί τρόμο η προειδοποίηση των οικονομολόγων πως αν πέσει η χώρα του Ταγίπ Ερντογάν «θα τραβήξει και ισχυρούς μαζί της».

Το μεγαλύτερο πρόβλημα της παγκόσμιας οικονομίας ξεκινά από τη λιτότητα, η επιβολή της οποίας επηρεάζει ψυχολογικά, και τους λαούς, και αυτούς που κερδοσκοπούν και εντοπίζονται κυρίως στο χώρο των πολιτικών και των τραπεζικών. Η επιμονή στη λιτότητα, ειδικά από τη Γερμανία, υποκρύπτει πολιτικούς σχεδιασμούς. Και οι γνωρίζοντες καλά την ευρωπαϊκή ιστορία, δεν μπορούν να μην κάνουν συγκρίσεις της παρούσας κατάστασης με την καταστροφή της Ευρώπης, το 1940-45. Μπορεί τα κανόνια να είναι κλειδωμένα στα στρατόπεδα, αλλά αυτό που συμβαίνει στην Ελλάδα από το 2010 και αυτό που συνέβη στην Κύπρο μέσα σε μία νύχτα, θυμίζουν τις εποχές των καταστροφικών πολέμων, που ξεκίνησε και ευτυχώς έχασε η Γερμανία…

Πηγή:  mignatiou.com

16 Μαΐου 2013

"ΟΥΤΕ ΕΜΕΙΣ..."

http://www.epikaira.gr

Γερμανός ειδικός: Η Ελλάδα έχει τα μεγαλύτερα αποθέματα φυσικού αερίου στην Ευρώπη




Ο Παπανδρέου ήταν «εκτελεστική μαριονέτα των ΗΠΑ», η Ντόρα Μπακογιάννη ήξερε για τα πετρέλαια και το ΔΝΤ θέλει να στύψει την Ελλάδα πριν την ξεπουλήσει για τα κοιτάσματά της. Αυτά τα συγκλονιστικά γράφει, μεταξύ άλλων, ο Γερμανός ειδικός σε θέματα χρηματιστηρίου Ντιρκ Μιούλερ -γνωστός και ως «Mr. Dax»- στο νέο βιβλίο του, με τίτλο «Showdown».


Ο ίδιος θεωρεί ότι η Ελλάδα θα ήταν καλύτερα αν είχε το δικό της νόμισμα ή αν αξιοποιούσε τα κοιτάσματα φυσικού αερίου της, καθώς, όπως λέει, «στο ελληνικό υπέδαφος βρίσκονται τα μεγαλύτερα αποθέματα στην Ευρώπη», ενώ τονίζει ότι σκοπός του ΔΝΤ είναι να καταστρέψει την ελληνική οικονομία ώστε τα ελληνικά
κοιτάσματα να πωληθούν φθηνά σε πολυεθνικές.

Η Ευρώπη δεν λαμβάνεται υπόψη, το παιχνίδι κυριαρχίας παίζεται αλλού

Σε συνέντευξή του στην ηλεκτρονική έκδοση του περιοδικού «Focus», ο κ. Μιούλερ αναλύει τη θεωρία ότι «η μεγάλη αναμέτρηση, η οποία εξελίσσεται τα τελευταία χρόνια, σχετίζεται με την κυριαρχία στον πλανήτη για τις επόμενες δεκαετίες» και σημειώνει ότι «η Ευρώπη δεν λαμβάνεται πλέον υπόψη» και «το παιχνίδι κινείται μεταξύ Αμερικής και Ασίας, δηλαδή της Κίνας, ενώ οι Ρώσοι θα ήθελαν να αναμιχθούν κι αυτοί λίγο».
Ο συγγραφέας αποδίδει ωστόσο τα προβλήματα της Ευρώπης όχι μόνο σε εξωτερικούς παράγοντες, αλλά και σε εσωτερικές αιτίες. «Το υψηλό χρέος δεν είναι ευρωπαϊκό πρόβλημα. Η συνολική υπερχρέωση της Ευρώπης είναι μικρότερη από αυτή των ΗΠΑ ή της Ιαπωνίας. Από το 2008 όμως οι επιθέσεις εναντίον της Ευρώπης
εξελίσσονται στοχευμένα και συντονισμένα», λέει.


Ο Παπανδρέου και οι άνθρωποί του έστρεψαν την Ευρώπη εναντίον τους


Σε αυτό το πλαίσιο εντάσσει ο κ. Μιούλερ και την Ελλάδα. «Ακριβώς στη φάση της ισχύος του ευρώ συμβαίνουν τα γεγονότα γύρω από τον Κ. Καραμανλή, η ανάληψη της εξουσίας από τον Γ. Παπανδρέου και η αιφνιδιαστική ακούσια καταγγελία στις Βρυξέλλες της παραποίησης των ελληνικών δημοσιονομικών στοιχείων. Ο Παπανδρέου και οι άνθρωποί του έκαναν ό,τι περνούσε από το χέρι τους για να στρέψουν την
Ευρώπη και τη Γερμανία εναντίον τους. Καμία συμφωνία δεν τηρήθηκε, ο λαός και η οικονομία της χώρας οδηγούνταν στον κατήφορο. Το ένα σκάνδαλο διαδεχόταν το άλλο. Και μια χωρίς προηγούμενο εσωτερική ευρωπαϊκή καμπάνια μίσους εναντίον των «τεμπέληδων Ελλήνων», των «ναζί Γερμανών», των «διεφθαρμένων Ιταλών» και των «υπερχρεωμένων Ισπανών με τα πολλά ακίνητα» ξεκίνησε.


Τα χτυπήματα εναντίον του ευρώ ήρθαν από αμερικανικούς οίκους


Η Ευρώπη άρχισε να αυτοσπαράσσεται, θέαμα που στο εξωτερικό το παρακολουθούσαν με ικανοποίηση. Εναντίον της Ευρώπης δεν στέλνει κανείς τον έκτο στόλο, αλλά τη Γουόλ Στριτ, τις τράπεζές της και τους οίκους αξιολόγησης και τα όπλα της μυστικής διπλωματίας. Τα χτυπήματα εναντίον του ευρώ και των χωρών της Ευρωζώνης ήρθαν με στρατιωτική ακρίβεια και προκαλούνταν πάντα από μελέτες μεγάλων τραπεζών της Γουόλ Στριτ ή των αμερικανικών οίκων αξιολόγησης.
Τα βασικά όμως προβλήματα της Ευρωζώνης ήταν εσωτερικής φύσης. Το να επιβάλλεται σε πολλά και διαφορετικά μεταξύ τους κράτη ένα κοινό νόμισμα οδηγεί εξαρχής σε σημαντικά προβλήματα. Αυτή η αχίλλειος πτέρνα οφείλεται σε εμάς τους ίδιους, αλλά τα βέλη εναντίον της ήρθαν στοχευμένα και με τους ψυχρούς
υπολογισμούς από την άλλη άκρη του Ατλαντικού», υποστηρίζεται στο βιβλίο.

Η Ελλάδα έχει πετρέλαιο, φυσικό αέριο και ορυκτά

Στο βιβλίο γίνεται εκτενής αναφορά στα ελληνικά κοιτάσματα φυσικού αέριου, στο κεφάλαιο με τον τίτλο: «Οι Ελληνες και το αέριο»: «Τι θα λέγατε αν πρότεινα η Ελλάδα να πουλάει πετρέλαιο και φυσικό αέριο; Μην ανησυχείτε, δεν ήπια πολύ ούζο την ώρα της συγγραφής», αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Μιούλερ και
συνεχίζει: «Η Ελλάδα δεν έχει στο υπέδαφός της μόνο μεγάλα αποθέματα πετρελαίου και φυσικού αερίου, αλλά και μια σειρά σημαντικών ορυκτών. Μπορεί κανείς δικαιολογημένα να υποστηρίξει ότι η Ελλάδα διαθέτει ένα από τα μεγαλύτερα αποθέματα σε πρώτες ύλες στην Ευρώπη.

Την τελική διαβεβαίωση την έλαβα στο τέλος του καλοκαιριού του 2012 στη διάρκεια μιας έντονης συζήτησης με την Ντόρα Μπακογιάννη, η οποία με διαβεβαίωσε ότι η Ελλάδα διαθέτει κοιτάσματα αντίστοιχα με αυτά της Λιβύης. Και, τουλάχιστον τώρα, τίθεται αναπόφευκτα το ερώτημα: τι παιχνίδι παίζεται εδώ; Αφήνουμε την ελληνική οικονομία να εξαντληθεί μέσω δρακόντειων πακέτων λιτότητας και τη χρηματοδοτούμε με εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ προκειμένου να μην πληγούν οι παλαιοί δανειστές.
Χάνονται δισεκατομμύρια ευρώ σε φορολογικά χρήματα για συμφωνίες χωρίς επιστροφή και στην αναδιάρθρωση του χρέους, όταν η Ελλάδα διαθέτει κοιτάσματα πολλαπλάσια του όγκου του χρέους της».

Ο Παπανδρέου εκτελεστική μαριονέτα των ΗΠΑ

Ο συγγραφέας υποστηρίζει σε αυτό το σημείο ότι ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου «φαίνεται σαν να ήταν εκτελεστική μαριονέτα των ΗΠΑ» και υποστηρίζει ότι «αποστολή του ήταν να επιφέρει με κάθε τρόπο τη ρήξη στις σχέσεις της Ελλάδας με την Ευρώπη», ενώ προσθέτει: «Ο Παπανδρέου το 2009 δήλωνε, "δεν
έχουμε πετρέλαιο ή τουλάχιστον δεν έχουμε βρει ακόμη" και ο υφυπουργός Γιάννης Μανιάτης τόνιζε, "δεν είμαστε ούτε Σαουδική Αραβία ούτε Νορβηγία" και τώρα μια έκθεση της Deutsche Bank στο Λονδίνο κάνει λόγο για πιθανά έσοδα από τους υδρογονάνθρακες, τα οποία, μόνο στην περιοχή νοτίως της Κρήτης θα μπορούσαν να ανέλθουν σε λίγα χρόνια σε 427 δισεκατομμύρια ευρώ».
Ερωτώμενος από το Focus γιατί θεωρεί ότι η Ευρώπη δεν ασχολείται με τα κοιτάσματα της Ελλάδας και της Κύπρου, ο κ. Μιούλερ αναφέρει ότι όταν οι Κύπριοι πρότειναν στον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε να παραχωρήσουν στην Ευρώπη ή να υποθηκεύσουν το 30% των μελλοντικών εσόδων από το φυσικό αέριο, ο Γερμανός
υπουργός Οικονομικών δήλωσε ότι αυτό δεν αποτελεί θέμα συζήτησης και διερωτάται για ποιον λόγο.

Το ΔΝΤ θέλει να καταρρεύσει η Ελλάδα


Σε ό,τι αφορά τον ρόλο του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, ο κ. Μιούλερ υποστηρίζει ότι ο κ. Σόιμπλε δεν ήθελε τη συμμετοχή του στα ευρωπαϊκά προγράμματα διάσωσης, φοβούμενος ότι έτσι θα αυξανόταν η επιρροή των ΗΠΑ στην Ευρώπη, αλλά επικράτησε η άποψη του οικονομικού συμβούλου της Ανγκελα Μέρκελ,
Οτμαρ Ισινγκ, ο οποίος, επισημαίνει ο συγγραφέας, είναι και σύμβουλος της Goldman Sachs. «Ο ρόλος του ΔΝΤ είναι να επιφέρει την κατάρρευση της ελληνικής οικονομίας, να κατηγορήσει την ελληνική κυβέρνηση ότι δεν εφάρμοσε ακριβώς το πρόγραμμα σταθεροποίησης της οικονομίας και να την εξαναγκάσει να παραδώσει την εκμετάλλευση των κοιτασμάτων της σε πολυεθνικές εταιρείες έναντι πενιχρού τιμήματος», επισημαίνει.

Τα προγράμματα λιτότητας είναι μια παράνοια

Ο Γερμανός ειδικός εκτιμά ακόμη ότι τα προγράμματα εξυγίανσης που εφαρμόζονται στις χώρες που αντιμετωπίζουν κρίση είναι αναποτελεσματικά. «Τα προγράμματα λιτότητας είναι μια παράνοια», υποστηρίζει και συμπληρώνει ότι το αποτέλεσμα είναι μια εξέλιξη της οικονομίας όπως αυτή με τον Καγκελάριο
Μπρούνινγκ. «Τα κράτη εξαντλούνται και η ελληνική οικονομία βυθίζεται στο απύθμενο. Η φτώχεια των απλών ανθρώπων είναι δραματική και όχι αντάξια μιας χώρας στον πυρήνα της πλούσιας Ευρώπης. Ακόμη και ο Ελληνας πρωθυπουργός το δηλώνει καθαρά: η Ελλάδα βρίσκεται στην ίδια κατάσταση με τη Γερμανία την
περίοδο της Βαϊμάρης», υπογραμμίζει και αναφέρει ότι έχει ο ίδιος επισκεφτεί την Ελλάδα και έχει δει τη δράση της Χρυσής Αυγής.

«Αυτά είναι άσχημα πράγματα που δεν τα έχω δει ούτε στο Γ' Ράιχ», προσθέτει, ενώ στο βιβλίο του γράφει σχετικά: «Οι Ελληνες όχι μόνο επινόησαν την Δημοκρατία, αλλά την αγαπούν ακόμη και σήμερα. Για αυτό και είναι δύσκολο να κατανοήσει κανείς γιατί ειδικά σε αυτή τη χώρα συμβαίνει μια τόσο δραματική εξέλιξη στο αντιδημοκρατικό πολιτικό άκρο». Απορρίπτει πάντως τον ισχυρισμό ότι η Γερμανία χρειάζεται το ευρώ προκειμένου να διατηρηθεί η ειρήνη στην Ευρώπη. «Αντιθέτως, το ευρώ έχει εξελιχθεί σε εχθρό της Ευρώπης», καταλήγει και προτείνει τη διατήρησή του, αλλά και την παράλληλη κυκλοφορία των εθνικών νομισμάτων, η αξία των οποίων θα διαμορφώνεται ελεύθερα έναντι του ευρώ, μαζί με τη δημιουργία ενός Ευρωπαϊκού Ταμείου Υποδομών, το οποίο θα συμμετέχει σε όλα τα ενεργειακά σχέδια των μεγάλων εταιρειών, με στόχο τις επενδύσεις και την ενεργειακή αλλαγή.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

15 Μαΐου 2013

14 Μαΐου 2013

13 Μαΐου 2013


Δέκα Δεκέμβρη 2010: Το βράδυ που η Μέρκελ έπεσε από τα... σύννεφα ακούγοντας τον Παπανδρέου


Ενδιαφέρουσες πληροφορίες μιας από τις πιο κρίσιμες συνεδριάσεις για την Ευρώπη αποκαλύπτει βελγική εφημερίδα, σε άρθρο με τίτλο της «Η Ανγκελα Μέρκελ μέσα στην ελληνική παγίδα», όπου περιγράφονται οι αντιδράσεις της καγκελαρίου στο αίτημα της Ελλάδας για οικονομική βοήθεια.


Το δημοσίευμα της εφημερίδας «La Libre Belgique» αποτελεί μέρος ενός συνολικού, και ολίγον αβανταδόρικου, αφιερώματος στην Ανγκελα Μέρκελ και αναφέρει πως η Γερμανίδα καγκελάριος σοκαρίστηκε και έμεινε άφωνη από την ανακοίνωση του τότε πρωθυπουργού, Γιώργου Παπανδρέου, πως τα αριθμητικά στοιχεία της χώρας είναι ψεύτικα και η Ελλάδα χρειάζεται βοήθεια από την ΕΕ.

Υποστηρίζει ότι η κυρία Μέρκελ αισθάνθηκε διπλά προδομένη από τις ελληνικές κυβερνήσεις, καθώς αμφισβητείται όχι μόνο η Ευρώπη ως κοινότητα αξιών, αλλά και το ευρωπαϊκό σύστημα έχει καταστεί συνένοχο.

Το κείμενο περιγράφει, επίσης, τις παρασκηνιακές συναντήσεις του Ζαν Κλοντ Γιούνκερ με τον προκάτοχο του κ. Παπανδρέου, Κώστα Καραμανλή, και την αδιαλλαξία του πρώην πρωθυπουργού και προέδρου της ΝΔ να «συμμορφωθεί» ρισκάροντας μια στάση πληρωμών.

Αναλυτικά το κείμενο:

«Η Γερμανίδα Καγκελάριος είναι βαθιά σοκαρισμένη με όσα αποκαλύπτονται το βράδυ της 10ης Δεκεμβρίου 2010. Στις Βρυξέλλες, οι Αρχηγοί Κρατών και Κυβερνήσεων υποδέχονται τον νέο Έλληνα πρωθυπουργό. Ο σοσιαλιστής Γιώργος Παπανδρέου εξηγεί: ''Ακούστε, όλοι οι αριθμοί μας είναι ψεύτικοι. Η χώρα μου ταλανίζεται από τη διαφθορά. Θα χρειαστούν χρόνια, αλλά είμαι αποφασισμένος να την καταπολεμήσω. Θα χρειαστώ βέβαια υποστήριξη και βοήθεια, διότι πρόκειται για μία τεράστια επιχείρηση".

Η Σύνοδος παραμένει άφωνη. Η Άγκελα Μέρκελ αισθάνεται διπλά προδομένη. Όχι μόνο η Ευρώπη, ως κοινότητα αξιών, αμφισβητείται από τα διαδοχικά ψέματα των ελληνικών κυβερνήσεων, αλλά και το ευρωπαϊκό σύστημα έχει καταστεί συνένοχο. Την τοποθετούν απέναντι σε ευθύνες που δεν μπορεί να αναλάβει, διότι οι Ευρωπαίοι δεν διαθέτουν ούτε τα εργαλεία για να χρηματοδοτήσουν την Ελλάδα στη θέση των αγορών, ούτε τα μέσα για να πάρουν τα ηνία της Ελλάδας που βυθίζεται. Της ζητάνε να εγγυηθεί απατεώνες έναντι της Bundestag και του λαού της. Είναι αδύνατο.

Το ελληνικό μυστικό ήταν διάτρητο. Εκείνο που εντυπωσιάζει τους Ευρωπαίους ηγέτες τη βραδιά της 10ης Δεκεμβρίου - περισσότερο από τη σοβαρότητα της κατάστασης της χώρας του - είναι η ειλικρίνεια του Παπανδρέου. Στην πραγματικότητα, η Ελλάδα ήταν υπό παρατήρηση, εδώ και πολλούς μήνες. Οι ιθύνοντες της ΕΚΤ είχαν συνειδητοποιήσει πολύ καλά ότι η τραπεζική κρίση του 2008 κινδύνευε να επεκταθεί στα Κράτη και ότι πρώτα θα εθίγοντο τα πιο ευάλωτα.

Δύο φορές, ο πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου και πρόεδρος του Eurogroup, Ζαν Κλοντ Γιουνκέρ είχε επισκεφτεί την Αθήνα με μεγάλη μυστικότητα για να εξετάσει τις προθέσεις του Καραμανλή. «Εάν εστάλη, είναι επειδή όλοι γνώριζαν ότι η κατάσταση μπορούσε να ξεφύγει», παρατηρεί ένα υψηλό στέλεχος της Ε.Ε. Αλλά ο Λουξεμβούργιος γυρίζει χωρίς αποτελέσματα, χωρίς καμιά δέσμευση του προκάτοχου του Παπανδρέου σχετικά με τον τρόπο με τον οποίο σκέφτεται να σώσει την πιστοληπτική ικανότητα της χώρας του στις διεθνείς αγορές.

Με τον μεγαλύτερο κυνισμό ο Καραμανλής διακινδυνεύει τη στάση πληρωμών. Η Ελλάδα το έχει ξαναζήσει, αλλά τώρα ανήκει στην Ευρωζώνη. Σε περίπτωση στάσης πληρωμών, ο Καραμανλής εμπλέκει την υπευθυνότητα και τη φερεγγυότητα 16 άλλων χωρών. Συνεχίζει όμως να μην κάνει τίποτα, αναμένοντας τις εκλογές του Φθινοπώρου 2009.

Γίνεται τότε εμφανές ότι κάτι λείπει στην νομισματική ένωση. Η αυτοπειθαρχία δεν λειτουργεί. Η ομαδική πειθαρχία και η φιλική πίεση ακόμη λιγότερο».

Πηγή:  http://www.iefimerida.gr/node/105028#ixzz2TCtY9G65

12 Μαΐου 2013

11 Μαΐου 2013

10 Μαΐου 2013


Δασκάλα αρνείται να βραβευθεί από βουλευτή της ΝΔ και τον αποκαλεί προδότη...

Ενταση επικράτησε σε εκδήλωση του δήμου Αμύνταιου στη Φλώρινα, όταν μια δασκάλα του Εβρου, η Χαρά Νικοπούλου που ήταν ένα από τα τιμώμενα πρόσωπα, αρνήθηκε να λάβει την τιμητική πλακέτα από τον βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας στη Φλώρινα Στάθη Κωνσταντινίδη, λέγοντας: 

«Δεν μπορώ να πάρω μία πλακέτα από έναν βουλευτή που έχει υπογράψει το ΦΕΚ 240 που παραχωρεί την Εθνική κυριαρχία της Ελλάδας».

Ο βουλευτής της ΝΔ «πάγωσε» και στη συνέχεια της απάντησε πως «αυτό θα το κρίνει η ιστορία», ενώ όπως αναφέρει το eperiskopio, ο κ. Κωνσταντινίδης την αποκάλεσε «χρυσαυγίτισα».

Στη συνέχεια όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα, η κυρία Νικοπούλου μίλησε και στον πρώην υπουργό Αμυνας και αρχηγό ΓΕΣ, Στρατηγό Φράγκο Φραγκούλη, λέγοντάς του χαρακτηριστικά:

«Ρίχτηκε πάνω μου όλη η Τουρκιά, ε, όχι και οι δικοί μας».

  
Πηγή: http://www.iefimerida.gr

9 Μαΐου 2013

Πλεόνασμα κοροϊδίας

Φέτος η 1η Μάη πέφτει στις 7Μαΐου.

 Ζήσαμε να το δούμε και αυτό… κινητή απεργία! 

Η ΓΣΕΕ κήρυξε 24ωρη ανεργία.


Γράφει ο Μικρός Φωκίων

 Έξι χρόνια ονειρεύεται γιωργάκη στην σούβλα… ελπίζει ότι θα προλάβει να τον φάει πριν τους καταπιεί όλους η μαύρη τρύπα με την ονομασία πασοκ.

Θα μου πεις και να τον φάει τι θα καταλάβει; Στην ουσία τίποτα. Απλά θα ταΐσει λίγο ακόμα το υπερτροφικό εγώ του.

Υπάρχει κίνδυνος να διασπαστεί το ΠΑΣΟΚ.
Σε μεγάλο και μικρό ΠΑΣΟΚ. Το μεγάλο θα μετακινείται με ταξί και το μικρό με μοτοσικλέτα.

 Βάζει κάποιος σε λογαριασμό τραπέζης μιας επιχείρησης 5000 ευρώ για να αγοράσει εμπόρευμα. Η επιχείρηση με αυτά τα λεφτά θέλει να πληρώσει τους υπάλληλους της, τις πρώτες ύλες και να καλύψει και μια επιταγούλα. Όμως χρωστάει στο δημόσιο 4900 ευρώ. Τι ψήφισαν οι σωτήρες μας να γίνει;

Θα γίνει κατάσχεση του ποσού και ας πάει να κουρευτεί ο επιχειρηματίας, οι υπάλληλοι του, οι πρώτες ύλες και   ο βλάκας που πούλησε με επιταγή…

 Και μετά ήρθε η σαμαρική ανάπτυξη… που διαφέρει από την μπενική ανάπτυξη στον όγκο και πουθενά αλλού.

Πανηγυρίζει η κυβέρνηση γιατί έχει λέει πλεόνασμα 900 εκατομμύρια το πρώτο τρίμηνο. Πέρυσι είχε 2,3 δις πλεόνασμα. Άρα πήγαμε καλύτερα…

Αν και έχει πλεόνασμα, δηλαδή της περισσεύουν χρήματα (λεφτά υπάρχουν ρε ρεμάλια)  μας λέει ότι αν δεν ψηφίζονταν το τελευταίο πακέτο εξαθλίωσης για να πάρουμε την δόση δεν θα μπορούσε να πληρώσει μισθούς και συντάξεις.

Βέβαια τα δάνεια που παίρνουμε πάνε εξ ολοκλήρου για να πληρωθούν προηγούμενα δάνεια και δεν δίνονται σε μισθούς και συντάξεις…

Ποιο δούλεμα ακριβώς δεν καταλαβαίνεις;


Μισθωτά πρόβατα

Ξαφνικά έπεσαν όλοι από τα σύννεφα. Τα προγράμματα για τους ανέργους, λέει, έχουν ανώτατο μισθό τα 490 ευρώ. Που για να τα πάρει κάποιος θα πρέπει να δουλεύει 25 ημέρες τον μήνα.

Όπου δεν υπάρχουν υπερωρίες, αργίες και άλλα τέτοια ενοχλητικά που μπορεί να αυξήσουν τον μισθό.

Μόνο, που πέφτουν από τα σύννεφα λίγο καθυστερημένα. Ήδη έχει τρέξει ένα τέτοιο πρόγραμμα… με την διαφορά ότι η οροφή ήταν τα 625 ευρώ. Όλα τα άλλα τα ίδια.

Και τα προγράμματα που θα ακολουθήσουν θα έχουν οροφή τα 350 ευρώ. Γιατί η κατηφόρα δεν είναι μόνο στα εργασιακά δικαιώματα αλλά και στην αμοιβή.

 Θα φρενάρουμε μόνο όταν οι εργαζόμενοι θα δουλεύουν όσο και όταν θα θέλει ο εργοδότης και δεν θα αμείβονται παρά μόνο με ευχολόγια του κυρ πασοκοφώτη.

Επιτέλους, θα απελευθερωθούμε από τα δεσμά του μισθού.

 Σε λίγο δεν θα αφορά κανέναν μια νέα μείωση μισθού. Γιατί οι άνεργοι δεν έχουν μισθό…

 Σε ένα άρθρο ψηφίζονται τα μνημόνια και επειγόντως. Νομίζω ότι είναι μια διαδικασία που αδίκως ταλαιπωρεί και τους αντιπρόσωπους του λαού, τους βουλευτές.

Ας κάνουν όλοι οι κυβερνητικοί μια εξουσιοδότηση στον Στουρνάρα και να μην ασχολείται η βουλή με τέτοιες λεπτομέρειες. Εξάλλου αν χρειαστεί να αλλάξει κάτι σε μια διάταξη, ο Τόμσεν θα το αποφασίσει…

 Αντιρρήσεις φέρνει την τελευταία στιγμή η σαμαρική ανάπτυξη. Αρνείται να συνεργαστεί με τους υπουργούς που υπάρχουν και περιμένει να γίνει ανασχηματισμός ώστε να κοπιάσει από τα μέρη μας κουνιστή και γελαστή…

Επίσης η ανεργία που φρενάρει στον πάγο περιμένει τον ανασχηματισμό για να πάρει την κατιούσα…

 Ο λαός είναι απόλυτα ευχαριστημένος με τα απανωτά μέτρα που μας παίρνουν οι υπάλληλοι της τρόικας που παριστάνουν την κυβέρνηση.

Αν δεν ήταν ευχαριστημένος θα ήταν στους δρόμους…

 Αυτές τις μέρες πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί γιατί μπορεί να βρεθούμε σουβλισμένοι… κάποιοι αντί για αρνάκια προτιμούν τα πρόβατα.

Μικρός Φωκίων

http://kafeneio-gr.blogspot.gr

3 Μαΐου 2013

2 Μαΐου 2013

1 Μαΐου 2013

Ο Billy...


Ο Billy πήγε στο Τέξας και αγόρασε από ένα αγρότη ένα γάιδαρο, έναντι του ποσού των 100 δολαρίων.
Ο αγρότης συμφώνησε να τον παραδώσει την άλλη μέρα.


Την επομένη ημέρα ο αγρότης του είπε:
«Συγγνώμη αλλά έχω άσχημα νέα, ο γάιδαρος ψόφησε».

Ο Billy απάντησε: «Δεν πειράζει, δώσε τα λεφτά μου πίσω».
Ο αγρότης του λέει: «Δεν μπορώ να το κάνω, γιατί ήδη τα έχω ξοδέψει».
Ο Billy είπε: «Εντάξει, τότε δώσε μου το νεκρό γάιδαρο».
Ο αγρότης ρώτησε: «Τι θα τον κάνεις;;» και ο Billy απάντησε, «Θα τον βάλω σε λοταρία». Ο αγρότης του είπε με μια δόση ειρωνείας:
«Αποκλείεται να βγάλεις σε λοταρία το ψόφιο γάιδαρο» και ο Billy απάντησε, «Φυσικά και μπορώ, απλά δεν θα το πω σε κανέναν ότι ο γάιδαρος είναι ψόφιος».

Ένα μήνα αργότερα ο αγρότης βρέθηκε ξανά με τον Billy και τον ρώτησε, « Τι έγινε με τον ψόφιο γάιδαρο;» ο Billy απάντησε:
«Τον έβγαλα σε λοταρία και πούλησα 500 λαχνούς, προς 2 δολάρια τον ένα, και έτσι κέρδισα 996 δολάρια.
Ο αγρότης ρώτησε, «Καλά κανένας δεν παραπονέθηκε;»
Και ο Billy απαντάει, «Μόνο ο τύπος που τον κέρδισε, και για να μην φωνάζει, του έδωσα πίσω τα δύο δολάρια διπλά!».

........

........

Ο Billy τώρα προσελήφθη και συνεργάζεται με τη GOLDMAN SACHS.

 http://www.inout.gr

Πρωτομαγιά σήμερα...

http://2.bp.blogspot.com