7 Μαρτίου 2013

Ο παραλογισμός με τους επίορκους..


Ειλικρινά είναι αδιανόητο αυτό που συμβαίνει.

Υπάρχουν 7.000 περίπου επίορκοι δημόσιοι υπάλληλοι οι οποίοι με πράξεις έχουν ζημιώσει το Δημόσιο ή έχουν παραβιάσει το νόμο.

Και αντί η κυβέρνηση να τους πετάξει με τις κλωτσιές έξω από το Δημόσιο και να σταματήσει να τους πληρώνει, διαπραγματεύεται με την τρόικα αν και πως θα τους θέσει εκτός Δημοσίου!



Είναι σοβαρά πράγματα αυτά; Όταν χωρίς κανένα ενδοιασμό περικόπτονται συντάξεις χαμηλοσυνταξιούχων είναι δυνατόν να πληρώνονται... επίορκοι; Μα καλά τραλλαθήκαμε εντελώς ως κοινωνία; Πολιτικοί και πολίτες πάθαμε μαζική παράκρουση και ανεχόμαστε τέτοια φαινόμενα; Για ποια κοινωνία δικαίου μιλάμε;

Αν αυτό ήταν το μοναδικό κριτήριο σωτηρίας θα μπορούσαμε να αποφανθούμε πως αυτή η χώρα δεν σώζεται με τίποτα. Είναι τόσο μεγάλη η διαφθορά, τόσο θρασύς και ακραίος ο λαϊκισμός που ακυρώνει κάθε ελπίδα.

Αλήθεια τόσο δύσκολο είναι να περάσει μία τροπολογία τώρα να σταματήσει η πληρωμή τους και τα χρήματα που θα εξοικονομηθούν να δοθούν σε χαμηλοσυνταξιούχους που δεν μπορούν να αγοράσουν ούτε ένα γιαουρτάκι; Αν κάποιος επικαλεσθεί νόμους θα του απαντήσουμε οι νόμοι δεν υπάρχουν μόνο για να εφαρμόζονται και να τηρούνται, αλλά και να αλλάζουν.

Τα υπόλοιπα είναι ανοησίες που προσβάλουν βάναυσα τον ελληνικό λαό και τη νοημοσύνη του. Προσβάλουν όλους αυτούς που κάνουν αιματηρές θυσίες, προσβάλουν τους άνεργους και επιβραβεύουν τα λαμόγια.

Θ.Λυρτσογιάννης

http://greece-salonika.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: