27 Απριλίου 2014

Η πιο επικίνδυνη διασταύρωση του κόσμου -Χωρίς φανάρια και όρια οδηγοί και πεζοί ρισκάρουν τη ζωή τους



Σαν σήμερα οι Ναζί μπαίνουν στην Αθήνα



27 Απριλίου 1941.Η ημέρα όπου τα πρώτα Γερμανικά στρατεύματα μπαίνουν στην Αθήνα. Επιτροπή των αρχών της πόλεως δηλώνει στον επικεφαλής Γερμανό Αξιωματικό Χέρμαν φον Σέφεν στο καφενείο «Παρθενών» που βρισκόταν στην συμβολή Κηφισίας και Αλεξάνδρας στους Αμπελοκήπους ότι η Αθήνα είναι ανοχύρωτη πόλη.

Ο πνευματικός κόσμος πενθεί. Ο Βασίλης Τσιτσάνης εμπνέεται την «Συννεφιασμένη Κυριακή», η Πηνελόπη Δέλτα αυτοκτόνησε με δηλητήριο, ο Εύζωνας Κωνσταντίνος Κουκίδης πέφτει από την Ακρόπολη τυλιγμένος με την ελληνική σημαία. Οι κάτοικοι της πρωτεύουσας θα ζήσουν χρόνια μαρτυρικά. Ο Ραδιοφωνικός σταθμός Αθηνών δια στόματος Κώστα Σταυρόπουλου ανακοινώνει:
«Έλληνες, ύστερα από λίγα λεπτά ο ραδιοφωνικός μας σταθμός δεν θα είναι ελληνικός... αδέρφια ψηλά τις καρδιές...».

Η προσωρινή Γερμανική Διοίκηση εγκαθίσταται για λίγο στο ξενοδοχείο» Μεγάλη Βρετανία» ενώ γερμανικό απόσπασμα ανεβαίνει στην Ακρόπολη, και υπό τον λοχαγό Γιάκομπι και τον υπολοχαγό Έλσνιτς , υψώνει την Γερμανική Σημαία με το αγκυλωτό σταυρό.

Η θέα της σημαίας με στην σβάστικα από το παράθυρο της Αρχιεπισκοπής είναι αβάσταχτη κάνοντας τον αρχιεπίσκοπο Χρύσανθο να γράψει στο ημερολόγιο του, «είμαι περίλυπος μέχρι θανάτου».

 http://www.iefimerida.gr

26 Απριλίου 2014

21 Απριλίου 2014

20 Απριλίου 2014

15 Απριλίου 2014


Βαλπαράισο - Χιλή


Οι μαύροι καπνοί έχουν «πνίξει» την πόλη Βαλπαράισο, στη Χιλή. Οι κάτοικοι βρίσκονται αντιμέτωποι με μία από τις μεγαλύτερες πυρκαγιές που έχουν ξεσπάσει ποτέ στην περιοχή. Τουλάχιστον 12 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους από τη φωτιά που εκδηλώθηκε στο δάσος έξω από την πόλη, ενώ 2.000 σπίτια έχουν γίνει παρανάλωμα του πυρός. Η καταστροφή ανυπολόγιστη. Οι άνδρες της Πυροσβεστικής δίνουν μάχη με τις φλόγες, καθώς η πυρκαγιά απειλεί το Βαλπαράισο, το κέντρο του οποίου περιλαμβάνεται στα μνημεία πολιτιστικής κληρονομιάς. Και ο πύρινος εφιάλτης συνεχίζεται...

http://www.iefimerida.gr

13 Απριλίου 2014

11 Απριλίου 2014

www.topontiki.gr

7 Απριλίου 2014

6 Απριλίου 2014

Ισπανία και Πορτογαλία τη νύχτα


Φωτογραφία που ελήφθη από το Διεθνή Διαστημικό Σταθμό και έδωσε στη δημοσιότητα η NASA δείχνει την Ιβηρική χερσόνησο, συμπεριλαμβανομένης της Ισπανίας και της Πορτογαλίας τη νύχτα. Τα φώτα αποκαλύπτουν πού είναι οι μεγάλες πόλεις. Η μεγάλη μάζα φωτός στο κέντρο της φωτογραφίας είναι η Μαδρίτη. Η Ιβηρική ακτογραμμή είναι πυκνοκατοικημένη με τη Βαλένθια και την Βαρκελώνη στην κάτω δεξιά γωνία της φωτογραφίας. Η εικόνα που τραβήχτηκε από απόσταση 400 χιλιομέτρων πάνω απ΄οτη Γη, δείχνει πόσο κοντά είναι η Ιβηρική χερσόνησος με το Μαρόκο. 

 http://www.ethnos.gr

4 Απριλίου 2014

1 Απριλίου 2014