22 Δεκεμβρίου 2013

20 Δεκεμβρίου 2013

18 Δεκεμβρίου 2013

17 Δεκεμβρίου 2013

Λιάπης: Εσφαλα και πρέπει να πληρώσω - Η απίστευτη δικαιολογία που προέβαλε


Με χειροπέδες οδηγήθηκε  ενώπιον του εισαγγελέα ο Μιχάλης Λιάπης που νωρίτερα συνελήφθη επειδή οδηγούσε ανασφάλιστο ΙΧ με πλαστές πινακίδες. 

 Σε δηλώσεις του μέσα από το περιπολικό που τον μετέφερε από την τροχαία Αγίας Παρασκευής στον εισαγγελέα, είπε: «Εσφαλα και πρέπει να πληρώσω το τίμημα της απερισκεψίας μου. Ανθρώπινα τα λάθη». «Το αυτοκίνητο το είχα σε αποθήκη και το έβαλα μπροστά για να γεμίσω τη μπαταρία», ήταν η απίστευτη δικαιολογία που προέβαλε για να εξηγήσει τα ανεξήγητα.

Για να κρύψει τις χειροπέδες ο πρώην υπουργός είχε ρίξει ένα μπουφάν πάνω στα χέρια του.


Ο Μιχάλης Λιάπης συνελήφθη από άντρες της Τροχαίας Αγίας Παρασκευής να οδηγεί ένα υπερπολυτελές τζιπ με πλαστές πινακίδες. Οι τροχονόμοι είδαν τον οδηγό του ΙΧ να κάνει παράβαση του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας και έσπευσαν να τον σταματήσουν.

Συγκεκριμένα παραβίασε ένα Stop στην οδό Αρτέμιδος, αλλά έγινε αντιληπτός από τους τροχονόμους, οι οποίοι και του έκαναν σήμα να σταματήσει.Οταν εκείνος κατέβασε το παράθυρο αν και είδαν πως ήταν ο πρώην υπουργός προχώρησαν στον απαραίτητο έλεγχο.
Οπως διαπίστωσαν οι πινακίδες που θα έπρεπε να φέρει το όχημα είχαν κατατεθεί στην Εφορία, κάτι που σημαίνει πως το αυτοκίνητο θα έπρεπε να ήταν ακινητοποιημένο, όπως είχε δηλωθεί, ενώ ήταν και ανασφάλιστο. Και σαν να μην έφτανε αυτό ο κ.Λιάπης δεν είχε μαζί του ούτε δίπλωμα οδήγησης.
Οι αστυνομικοί ακολούθησαν τη διαδικασία που προβλέπεται σε τέτοιες περιπτώσεις και οδήγησαν τον Μιχάλη Λιάπη στο αστυνομικό τμήμα.

Tι είπε στους αστυνομικούς

Φορώντας ένα καπέλο τύπου τζόκει και σπορ ρούχα, βγήκε από το αυτοκίνητο και σύμφωνα με τους αστυνομικούς ήταν ιδιαίτερα ενοχλημένος.
Σύμφωνα με πληροφορίες οι αστυνομικοί που σταμάτησαν το τζιπ που οδηγούσε ο Μιχάλης Λιάπης δεν αναγνώρισαν αρχικά τον οδηγό του. Όταν του ζήτησαν αστυνομική ταυτότητα, ο κ. Λιάπης τους είπε : «Παιδιά δεν έχω μαζί μου αστυνομική ταυτότητα, ούτε και δίπλωμα. Τα έχω αφήσει στο σπίτι».
Οι αστυνομικοί του απάντησαν: «Σε αυτή την περίπτωση θα πρέπει να μας ακολουθήσετε στο τμήμα».
Ο κ. Λιάπης, όπως μετέφεραν οι αστυνομικοί που έκαναν τον έλεγχο, ήταν "μαζεμένος" και ελαφρώς σοκαρισμένος.
Στο τέλος της συζήτησης που είχε με τους αστυνομικούς ο πρώην υπουργός Μεταφορών κατάλαβε ότι δεν τον έχουν αναγνωρίσει και τους αποκάλυψε την ταυτότητά του.
Οταν οι αστυνομικοί τον ρώτησαν για τις πλαστές πινακίδες, εκείνος φέρεται να τους δηλώνει : «Παιδιά τις πινακίδες τις έχω παραδώσει και έβαλα αυτές για να κάνω μια βόλτα».

www.iefimerida.gr

16 Δεκεμβρίου 2013

9 Δεκεμβρίου 2013


Χρόνια πολλά (ως το 2065)




Ω της φιλανθρωπίας! Οι τράπεζες που βουτάνε τα σπίτια του κοσμάκη, όπως περιδρόμιαζε τα ζεστά ψωμάκια ο Γαργαντούας, οργανώνουν φιλόπτωχες «δράσεις»! Ελα, καλέ μου άνθρωπε να σου πάρουμε το σπιτάκι κι ύστερα πάρε να πιπιλίσεις αυτό το γλυφιτζουράκι, να σου πάνε τα φαρμάκια, κάτω. Κυνισμός; Κυνισμός και χυδαιότης.

Οι τράπεζες! πάνε τα νοικοκυριά για διακανονισμό στα χρέη τους, «καλώς ήρθατε» τους λέει η Τράπεζα, «λουκουμάκι θα πάρετε;», και τους ετοιμάζει έναν διακανονισμούλη επί τα χείρω μούρλια! Δεν έχουν καταλάβει ακόμα (; )

τι ετοιμάζουν στον εαυτό τους οι Τράπεζες που χώνουν πονηρές ρήτρες στους διακανονισμούς; «Τα άπληστα υποκαταστήματα, όμορφα καίγονται», τραγουδάει το μελίρρυτο τραγουδάκι της γκιλοτίνας, τον χαβά τους οι γιάπηδες. «Δράσεις» (ω, του βαρβαρισμού) για αυτούς που κάνουν φτωχούς, οι φιλόπτωχοι, «δράσεις» για τα θύματα του Μνημονίου τα ΜΜΕ που υποστηρίζουν το Μνημόνιο, πρώτος – πρώτος ο ΣΚΑΪ, θα σας πάρουνε το σπιτάκι; ελάτε να σας δώσουμε ένα παιχνιδάκι! σας φάγανε το μισθό, τον αφήσανε μισό; no problem κι εγώ τα ίδια κάνω με τους δικούς μου εργαζόμενους, τσίμπα ένα φυστικάκι τώρα. Το μάζεψαν για σένα με τα χεράκια τους καλές φιλάνθρωπες κυρίες των ανωτέρων προαστίων. Υποκρισία; όχι μόνον! Κυνισμός και χυδαιότης! Και αποβλάκωση: δες τον

δημοσιογράφο με τον πετσοκομμένο μισθό με τι θέρμη υποστηρίζει το Μνημόνιο;! Που θα του φάει και τον υπόλοιπο! Που θα τον πετάξει κι αυτόν στον δρόμο σαν έρθει η ώρα του. Αποβλάκωση; όχι μόνον. Και ανηθικότητα.

«Σε όλη την Ευρώπη υπάρχουν άστεγοι! Εσείς που κολλάτε;» ρωτάει η Τρόικα («Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία») Σωστά! που κολλάμε; ψαρόκολλα έχει το κεραμίδι πάνω απ’ το κεφάλι μας; Ψαρόκολλα είχαν οι μισθοί ή οι δουλειές που χάσαμε; Τι λαϊκισμός είναι αυτός; Σε λίγο θα αρχίσουμε να πιστεύουμε ότι οι άνθρωποι γεννιούνται ελεύθεροι και ίσοι! ότι όλοι έχουν τα ίδια δικαιώματα! Όχι, φίλοι μου! Αυτές οι ιδέες οδηγούν στη φτώχεια και την καταστροφή. Βαυκαλίζεσαι με την ιδέα ότι πρέπει να έχεις κι εσύ ένα σπίτι κι ύστερα αναγκάζεται να ‘ρθει η Τράπεζα να σου το πάρει.

Τι είναι η Τράπεζα; κάτι σαν τη Μαρία Αντουανέτα που προσπαθούσε να ζυμώσει παντεσπάνι για όλους τους Γάλλους, ενώ αυτοί οι άξεστοι ζήταγαν ψωμάκι και για αυτό της πήραν το κεφάλι; Οχι, αγαπητοί μου! όταν όλη η Ευρώπη έχει αστέγους, εμείς τι θέλουμε να είμεθα; ο Αστέρας Βουλιαγμένης; (πριν τον φάνε για ένα κομμάτι ψωμί (άντε πάλι το ψωμί) οι άρπυιες και οι γύπες; )

Ας σοβαρευτούμε κι ας στέρξουμε όλοι στην επανασύνδεση ρεύματος στα νοικοκυριά που το δράμα τους βλέπει το φως της δημοσιότητας. Σε πόσα απ’ τα 350.000 νοικοκυριά; Αυτό θα το βρει η ΕΛΣΤΑΤ στην έκθεση της για το 2014. Η ταπεινότης μου θα προτρέξει και θα υπολογίσει ότι οι επανασυνδέσεις θα τρέξουν για 500 (απ’ τα 350.000) νοικοκυριά την ημέρα. Ελα ντε που εκτός απ’ τα κομμένα η ΔΕΗ εξακολουθεί να αποσυνδέει με ρυθμό 26.000 νοικοκυριών τον μήνα!! Χάος;

Και λοιπόν; εν αρχή ήν το χάος! Αναλγησία; και λοιπόν; υπάρχουν οι πολιτικές δηλώσεις που την απαλύνουν. Στα πάνελ. Δεν βλέπετε τι μαύρο δάκρυ χύνει η κυρία Αννα Μισέλ Ασημακοπούλου για όσα κάνει το κόμμα της στον κοσμάκη; Δακρυβρέχεται μονίμως σαν την Παναγιά την Κάλπικη ή σαν χαλασμένη σωλήνα στα υδραυλικά των σπιτιών με τα κόκκινα δάνεια. Θα έκανε τα ίδια και ο κ. Βενιζέλος, αλλά αυτός είναι πιο σκαιός,

φέρνει σε σκληράδα σ’ αυτόν τον Ρήγα (μεγάλο αστέρι κουτσαβομαγκίτικης αμετροέπειας αυτός), δηλώνει ΠΑΣΟΚ και πέφτουν ξερές οι κατσαρίδες, έχει κάτι σαν «τέζα» στον πολιτικό του λόγο. Τσακ, και τέζα ο λόγος.

Εκτός απ’ τον πολιτικό λόγο που βαράει τα τύμπανα των πλειστηριασμών, της υπερφορολόγησης των ακινήτων και των ομαδικών απολύσεων, αυτής δηλαδή της τελευταίας ανίερης τριάδας

που καλείται η κυβέρνηση να μορφώσει, να μοντάρει και να προσκυνήσει, πριν να περάσουν οι άγιες μέρες, κατά τη διάρκειά τους, ως τα Φώτα το πολύ. Κυνισμός, χυδαιότης, ανηθικότης, υποκρισία η πιο τρελή παρέα, στα πιο απάνθρωπα έργα, στολισμένα με ολίγην από φιλανθρωπία και διανθισμένα με τους συνήθεις φιλιππικούς κατά του λαϊκισμού (σας).

Αλλωστε, μην ξεχνάτε! Ως εδώ ήταν το κακό! το 2014 επιστρέφουμε στις αγορές που θα είχαμε επιστρέψει το 2011, ο κ. Σημίτης κυκλοφορεί ακόμα ελεύθερος και το 3149 θα εξοφλήσουμε τα δάνεια που θα έχουμε πάρει ως το 2067! Αυτό εξάλλου είναι και το βαθύτερο νόημα της ρήσης ότι «η Ελλάς δεν πεθαίνει», ώσπου να εξοφλήσει τα δάνεια που άρχισε να λαμβάνει απ’ το 1824. Χρόνια μας πολλά.

enikos.gr / του Στάθη

Η Νότιος Αφρική έχασε τον ιστορικό της ηγέτη...


Η Κυριακή ήταν ημέρα προσευχής για τον Νέλσον Μαντέλα και χιλιάδες κόσμου συνεχίζουν να θρηνούν, αλλά και να τιμούν με τον δικό τους τρόπο τον Μαντίμπα. 
Ενας χριστιανός έχει ανέβει στην κορυφή λόφου του Γιοχάνεσμπουργκ για να τιμήσει τον πρώην πρόεδρο της χώρας.

 http://www.iefimerida.gr

1 Δεκεμβρίου 2013

Καταπληκτικό βίντεο για την Καβάλα....


Ζούνε σε άλλο κόσμο...



Ζούμε σε μια κοινωνία που έχει πάθει ψυχικό «τραλαλά».
Τα μάτια των ανθρώπων στον δρόμο είναι αγριεμένα. Η κατάθλιψη φανερώνεται κι όταν ξανοίγεται ένα γέλιο. Εχει καταντήσει κοινωνική επιδημία η ανασφάλεια..
Η απογοήτευση κάποιους συνανθρώπους μας, γύρω στις τρεις χιλιάδες λογαριάζονται, τους έσπρωξε στην αυτοκτονία.


Ολες οι συζητήσεις περιστρέφονται γύρω από την οικονομική κρίση, που δέρνει τον καθέναν και όλους μαζί. Πολλοί από αγανάκτηση έχουν...  οδηγηθεί στην κομματική και πολιτική απραξία και, το χειρότερο, ένας σεβαστός αριθμός ψήφισε για τιμωρία Χρυσή Αυγή στο όνομα μιας γενικευμένης απαξίωσης, χωρίς την επίγνωση πως αυτή η επιλογή στρέφεται εναντίον τους.

Ο θυμός και η οργή έγιναν κακοί σύμβουλοι και ενισχύουν την πίστη πως όλοι το ίδιο είναι, κι αν δεν είναι θα γίνουν. Υποτίθεται πως αυτή η κατάσταση του φόβου και των τρομοκρατικών εκβιαστικών διλημμάτων των συγκυβερνόντων βολεύει, καθότι περνούν τα μνημονιακά μέτρα των τροϊκανών δανειστών μας.
Δεν λογαριάζουν όμως τους αστάθμητους παράγοντες. Το τσουνάμι των αντιδράσεων, το φθινόπωρο -δήλωσαν με σκωπτικό τρόπο και ικανοποίηση- δεν ξέσπασε διαψεύδοντας την αντιπολίτευση.

Οι συνθήκες όμως γίνονται χειρότερες και το 2014, με τον προϋπολογισμό, με τη φορολογία, με τις απολύσεις, με τις διαθεσιμότητες και τις κινητικότητες και με ενάμισι εκατομμύριο ανέργους και με τα πανεπιστήμια να μη λειτουργούν και με την υγεία να ψυχορραγεί και να συρρικνώνεται διά των συγχωνεύσεων των δημόσιων νοσοκομείων προετοιμάζουν το έδαφος, και είναι απορίας άξιον πως δεν το συνειδητοποιούν και δεν το λογαριάζουν, προσπαθώντας να κερδίσουν χρόνο γαντζωμένοι στη διακυβέρνηση.

Μας καταντήσανε ένα απέραντο φρενοκομείο, γι' αυτό κλείνουν και τα υπάρχοντα ως αχρείαστα, ακόμα και το θρυλικό Δαφνί - Δρομοκαΐτειο. Οι εργαζόμενοι που τίθενται σε διαθεσιμότητα και απολύονται δεν αντιδρούν μόνο γιατί χάνουν τη δουλειά τους, αλλά και για τους ανήμπορους και ψυχολογικά ασθενείς πάνω από δύο χιλιάδες, που δεν έχουν οικογένειες και ανθρώπους να τους φροντίσουν.
Ζούμε σε μια αρρωστημένη κοινωνία που τα φάρμακα - μέτρα τους την αρρωσταίνουν πιο πολύ, είτε «γενόσημα» είναι είτε γνήσια των φαρμακευτικών εταιρειών, που εισπράττουν τα υπερκέρδη τους από ένα αρρωστημένο σύστημα και από μια αρρωστημένη κοινωνία και τον πόνο και την ανημπόρια των ασθενών, κατά τα άλλα ο υπουργός Οικονομικών δηλώνει πως «οι Ελληνες δεν υπερφορολογούνται» ούτε υποφέρουν και είναι προπαγάνδα πως πάμπολλοι ψάχνουν τα σκουπίδια και άλλοι πεθαίνουν στους διαδρόμους των νοσοκομείων...

Του κ.Δημήτρης Παπαχρήστος,
Συγγραφέα.


greece-salonika.blogspot.com