22 Φεβρουαρίου 2013

Το διάστημα σε 3D: Tρισδιάστατες κινούμενες εικόνες νεφελωμάτων [εικόνες]


Οι φωτογραφίες των νεφελωμάτων στο διάστημα γίνονται ακόμη πιο εντυπωσιακές όταν τις βλέπουμε 3D. Οι πολύχρωμες κορδέλες αερίων και σκόνης που τυλίγουν τα αστέρια μέχρι σήμερα είναι τρισδιάστατες και χάρη σε έναν Φινλανδό αστροφωτογράφο μπορούμε να τις απολαύσουμε σε όλο τους το μεγαλείο.


Ο JP Metsavainio μετέτρεψε φωτογραφίες του διαστήματος σε τρισδιάστατες κινούμενες εικόνες τις οποίες παραθέτει στην προσωπική του ιστοσελίδα, δίνοντάς μας την ευκαιρία να δούμε τα νεφελώματα με άλλα μάτια.

Πρώτα συλλέγει πληροφορίες σχετικά με το πόσο μακριά είναι ένα αντικείμενο, και στη συνέχεια μελετά προσεκτικά τα αστέρια και τις δομές μέσα και γύρω από αυτό.

Στη συνέχεια, δημιουργεί ένα ογκομετρικό μοντέλο του θέματός του που συνήθως είναι νεφέλωμα και τέλος, το ζωντανεύει σε 3-D εικόνες, παρέχοντας στους θεατές μια δελεαστική γεύση από το τι θα μπορούσε να φαίνεται μία πτήση με διαστημόπλοιο μέσα από αυτά τα τεράστια αστρονομικά στολίδια.










 www.iefimerida.gr

21 Φεβρουαρίου 2013


Νέο βίντεο από την πτώση του μετεωρίτη στη Ρωσία

Ένα νέο, συγκλονιστικό βίντεο από τον μετεωρίτη που «χτύπησε» την προηγούμενη εβδομάδα τα Ουράλια Όρη της
Ρωσίας είδε σήμερα το φως της δημοσιότητας.


Μια ακόμη κάμερα που βρισκόταν στο εσωτερικού ενός αυτοκινήτου(δείτε περισσότερα για τη νέα μανία των ρώσων να τοποθετούν κάμερτες στα οχήματά τους εδώ) κατέγραψε καρέ-καρέ την πτώση του μετεωρίτη, ο οποίος... «χτύπησε» την πόλη Τσέλιαμπινσκ, 900 χιλιόμετρα ανατολικά της Μόσχας, προκαλώντας μεγάλες ζημιές και τον τραυματισμό 1.200 ανθρώπων.





http://greece-salonika.blogspot.com/2013/02/blog-post_2891.html#ixzz2LYNDPsng

18 Φεβρουαρίου 2013

Οι «αθώοι»..

Κανένας λαός δεν πάει μπροστά αν δεν μάθει από τα λάθη του.

Δεν υπάρχει κανένας «αθώος» στην υπόθεση του μεταπολιτευτικού «Τιτανικού» και οι καυγάδες μεταξύ αστών πολιτικών θυμώνουν τον κόσμο που δοκιμάζεται και περιμένει να τον πείσει η ιθύνουσα τάξη της χώρας πως «άλλαξε μυαλά»..



Άρθρο του κ.Αλ.Παπαχελά


Αν δεν μάθουμε από τα λάθη μας και δεν καταλάβουμε τι πήγε στραβά σε αυτήν τη χώρα δύσκολα θα πάμε μπροστά. Βρίσκω, για παράδειγμα, εξόχως επιφανειακή και υποκριτική την όλη συζήτηση περί... δημοσιονομικού εκτροχιασμού πριν από την περίοδο του Μνημονίου. Το εύκολο και επιπόλαιο είναι να πεις ότι φταίει ο Χ ή ο Ψ. Το δύσκολο, και αυτό που απαιτεί κότσια και μεγάλη δόση αυτογνωσίας, είναι να πεις ότι φταίμε τελικά όλοι μας: το πολιτικό σύστημα, τα μέσα ενημέρωσης, αλλά και η γενικευμένη αντίληψη για το τι έπρεπε να περιμένει ο Ελληνας από το κράτος.

Ας αρχίσουμε από το πολιτικό σύστημα. Δεν θυμάμαι κανένα μεγάλο κόμμα να κάνει κριτική σε κάποια κυβέρνηση επειδή... ξόδευε πολλά. Το αντίθετο θυμάμαι.
Η εκάστοτε αντιπολίτευση πίεζε πάντοτε για ακόμη περισσότερους διορισμούς και κατέβαινε συχνά στους δρόμους για να τους υποστηρίξει.
Οταν το ζήτημα ερχόταν στην επικαιρότητα, όπως έγινε για παράδειγμα την άνοιξη του 2009 από τον τότε πρωθυπουργό Κ. Καραμανλή, κανείς δεν ήθελε να το συζητήσει καν, όχι να συμφωνήσει σε μια εθνική στρατηγική.
Ποιος πολιτικός έβαλε το κεφάλι του στον ντορβά υποστηρίζοντας δημοσίως τον περιορισμό των ελλειμμάτων ή την ανάγκη αντιμετώπισης του χρέους; Κανείς! Ή μάλλον 2-3 οι οποίοι τέθηκαν στο περιθώριο και χαρακτηρίσθηκαν γραφικοί.
Ετσι μπήκαμε σε ένα φαύλο κύκλο, ο οποίος άρχισε τη δεκαετία του 1980 με την υπερβολική διόγκωση του κράτους και την ταυτόχρονη σταδιακή αποσάθρωση της δημόσιας διοίκησης. Ολοι φόρτωναν τον δημόσιο κορβανά, όλοι έκαναν τα ρουσφέτια τους και το καράβι έμπαζε νερά, αλλά κανείς δεν τολμούσε να το φωνάξει.
Τον δικό τους ιστορικό ρόλο έπαιζαν βέβαια και τα συνδικάτα, τα οποία ήλεγχαν τα κόμματα και λειτουργούσαν ως πολιορκητικοί κριοί κάθε φορά που έπρεπε να πάρουμε μια κρίσιμη απόφαση. Κορυφαίο παράδειγμα, η τραγωδία της μεταρρύθμισης του ασφαλιστικού επί Σημίτη, η οποία τορπιλίσθηκε εκ των έσω.

Μοιραίος, όμως, ήταν και ο ρόλος των μέσων ενημέρωσης γιατί λειτουργούσαμε με βάση την αρχή «ο πελάτης έχει πάντα δίκιο».
Ποτέ δεν ανοίξαμε μια σοβαρή συζήτηση σε κάποιο δελτίο ειδήσεων για το αν το ελληνικό κράτος αντέχει άλλο χρέος, άλλους διορισμούς, μεγαλύτερα ελλείμματα. Οποτε πήγαινε κάποιος να βάλει τάξη υψωνόταν ένα τσουνάμι αντιδράσεων. Οι εφημερίδες έβαζαν πρωτοσέλιδα που μιλούσαν για «απάνθρωπη» λιτότητα, τα κανάλια «ούρλιαζαν» για τα αντιλαϊκά μέτρα και στο τέλος δεν γινόταν τίποτα. Είχα κάποτε ακούσει την ιστορία ενός Ελληνα πρωθυπουργού, ο οποίος ήξερε ότι το καράβι βυθιζόταν και κοιτώντας το πεζοδρόμιο έξω από το Μαξίμου μουρμούριζε «φταίνε και αυτοί, δεν αφήνουν να γίνει τίποτα».
Προφανώς δεν φταίμε μόνο εμείς, τα ΜΜΕ, αλλά αν κοιτάξετε πίσω θα δείτε ότι πολλές φορές παίξαμε τον ρόλο του «τέρατος» που φόβιζε τους πολιτικούς για το πολιτικό κόστος που θα φορτώνονταν αν έκαναν κάτι «αντιλαϊκό» και επώδυνο.
Οταν κάποιοι φώναζαν, με όση δύναμη είχαν, στην κυβέρνηση Παπανδρέου να πάρει μέτρα μόλις εξελέγη, είχαν την αντιμετώπιση εξωγήινων. Κανείς δεν ήθελε να ακούσει περί «μέτρων», έστω και αν το καμπανάκι είχε χτυπήσει με τον πιο ηχηρό τρόπο στο βήμα της ΔΕΘ.

Θα μου πείτε ότι όλα αυτά ανήκουν στην Ιστορία.
Δεν είναι έτσι.
Κανένας λαός δεν πάει μπροστά αν δεν μάθει από τα λάθη του.
Δεν υπάρχει κανένας «αθώος» στην υπόθεση του μεταπολιτευτικού «Τιτανικού» και οι καυγάδες μεταξύ αστών πολιτικών θυμώνουν τον κόσμο που δοκιμάζεται και περιμένει να τον πείσει η ιθύνουσα τάξη της χώρας πως «άλλαξε μυαλά»...
 
http://greece-salonika.blogspot.com/2013/02/blog-post_2786.html#ixzz2LI3GMhkH

Το διαδίκτυο σε υψηλή ευκρίνεια



13 Φεβρουαρίου 2013

12 Φεβρουαρίου 2013

11 Φεβρουαρίου 2013

Γιατί η ψήφος μας δεν μπορεί να αλλάξει τα πράγματα;



Κάθε πολιτικό σύστημα που στηρίζεται στην νομιμοποίηση μέσω της ψήφου, ανεξάρτητα από τη μορφή του πολιτεύματος, έχει  την τάση να κλείνεται, να αυτοαναπαράγεται και να δημιουργεί μια κλειστή διαπλεκόμενη ολιγαρχία. 

 

Η σχηματιζόμενη ολιγαρχία, προκειμένου να αποφύγει την κοινωνική εμπλοκή στο εσωτερικό της εφευρίσκει θεσμικούς τρόπους αυτονόμησης από την κοινωνία ενώ ταυτόχρονα την νέμεται για να επιβιώνει.

Αυτός είναι ένας φυσικός κοινωνικοπολιτικός νόμος και παρατηρείται σε όλες τις χώρες, σε όλες τις κοινωνίες, σε όλες τις εποχές και σε όλα τα κοινωνικά και πολιτικά συστήματα.

Η παγίδα στην οποία πέφτει η κάθε κοινωνία και ιδίως η ελληνική είναι η ψήφος. Αφού λοιπόν οι πολίτες ψηφίζουν και επιλέγουν αυτούς που επιλέγουν, κανείς πλέον δεν μπορεί να ζητά ευθύνες από το πολιτικό σύστημα. Αυτό είναι η μεγαλύτερη διαστρέβλωση της πραγματικότητας και η μεγαλύτερη λαϊκή παγίδα. Για να γίνει κατανοητό αυτό ας παρομοιάσουμε το κομματικό σύστημα με ένα σύστημα συγκοινωνούντων δοχείων από το χώρο της φυσικής.

Είτε ένα από τα συγκοινωνούντα δοχεία είναι χονδρό (μεγάλο κόμμα) είτε πολύ λεπτό (μικρό κόμμα) το υγρό που πέφτει μέσα (ψήφοι) ισορροπεί στο ίδιο ύψος. Ακόμα και αν αφαιρέσουμε υγρό από μέσα (αποχή, λευκό, άκυρο) το σύστημα θα ισορροπήσει ξανά έστω και πιο κάτω. Αυτό γίνεται γιατί το σύστημα είναι κλειστό και αυτονομημένο από το περιβάλλον του. Όπως βλέπουμε η ψήφος των πολιτών μπορεί να γεμίζει τα διάφορα δοχεία, αλλά αμέσως μετά την ψηφοφορία το σύστημα αυτονομείται και ισορροπεί. Αυτό το κλειστό σύστημα είναι στατικό και δεν διαθέτει μέσα του κοινωνική ενέργεια, αλλά και ούτε θέλει να πάρει κοινωνική ενέργεια γιατί κάτι τέτοιο θα χαλάσει την ισορροπία του.

Τι πρέπει να κάνουμε; Θα πρέπει να ενώσουμε το σύστημα με το περιβάλλον του. Να κάνουμε το σύστημα δυναμικό. Αν λοιπόν βυθίσουμε μέσα στο σύστημα δύο ακροδέκτες των οποίων οι δύο άλλες άκρες συνδέονται με τη λαϊκή «μπαταρία», τότε θα διοχετευτεί στο σύστημα λαϊκή ενέργεια, θα αποκτήσει κινητικότητα και θα παράγει έργο ανάλογα με τις τάσεις και τις εντάσεις της λαϊκής «μπαταρίας».

Πρέπει λοιπόν να εισαχθούν θεσμοί στο Σύνταγμα που θα ενώνουν συνεχώς το πολιτικό σύστημα με το κοινωνικό «ηλεκτρικό πεδίο» ώστε το σύστημα να γίνει ανοιχτό και δυναμικό διαρρεόμενο  διαρκώς από λαϊκή ενέργεια.

Για παράδειγμα, δημοψηφίσματα με λαϊκή πρωτοβουλία για κάθε θέμα, ακόμα και αυτό του Συντάγματος, νόμοι με λαϊκή πρωτοβουλία, εσωκομματική δημοκρατία με αποφασιστική συμμετοχή των κομματικών μελών στις αποφάσεις των κομμάτων, αποφασιστική συμμετοχή των πολιτών στους θεσμούς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, άμεση εκλογή της κυβέρνησης από το λαό, ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης κ.λ.π.

Αν περιμένουμε απλά να αλλάξουμε την κατάσταση μόνο με την ψήφο μας κάθε τέσσερα χρόνια επιλέγοντας ένα άλλο δοχείο (κόμμα) ή πρόσωπο από το κομματικό σύστημα, ποτέ δεν πρόκειται να αλλάξει τίποτα.

http://hassapis-peter.blogspot.gr/2013/02/blog-post_5160.html

10 Φεβρουαρίου 2013

8 Φεβρουαρίου 2013


Η φωτογραφία με τη μεγαλύτερη ανάλυση στον κόσμο

ΔΕΙΤΕ ένα εκπληκτικό τραγούδι στα ισπανικά όπου όλες οι λέξεις είναι… ελληνικές!



Ο Αργεντίνος συνθέτης Ντανιέλ Αρμάντο, δήλωσε σε συνέντευξη του στην ραδιοφωνική εκπομπή Ελληνοφρένεια», ότι το εμπνεύστηκε όταν είχε πάει στην Κούβα και εισερχόμενος σε ένα βιβλιοπωλείο είδε ένα βιβλίο με τίτλο ´Οι 17,000 Ελληνικές λέξεις στην Ισπανική γλώσσα’.


Έζησα δύο χρόνια στην Ισπανία και μπορώ να σας διαβεβαιώσω ότι οι ελληνικές λέξεις είναι πολύ περισσότερες. Θα μού πείτε, πού το ξέρεις, τις μέτρησες;

Δεν χρειάζεται. ΟΛΕΣ οι λέξεις πού υποδηλώνουν κάποια έννοια επιστημονική, κοινωνιολογική, ανθρωπιστική και όχι μόνο είναι ελληνικές. Αυτό βέβαια συμβαίνει σε όλες τις γλώσσες.

Το απίστευτο με την ισπανική είναι ότι επειδή η προφορά τους είναι σχεδόν ίδια με την δικιά μας, οι ελληνικές λέξεις χρησιμοποιούνται σχεδόν ατόφιες και έχεις την εντύπωση ότι ακούς ελληνικά!

Π.χ η ώρα στα αγγλικά είναι hour ενώ στα ισπανικά είναι ora! Ακριβώς ίδια.

Η ιστορία στα αγγλικά είναι history ενώ στα ισπανικά historia. Ακριβώς ίδια.

Οι Ισπανοί και οι Άγγλοι έχουν μάλιστα διατηρήσει την δασεία πού εμείς κάποτε είχαμε συμβολίζοντας την με το γράμμα h.

Όταν οι ισπανοί θέλουν να πούν ‘Χρονομέτρα με’ λένε ‘Cronometra me´. Ακριβώς το ίδιο με εμάς! Τα παραδείγματα ατελείωτα

Μόνο το ρεφρέν είναι στα ισπανικά, το οποίο μεταφράζεται ως εξής: ‘Αυτό είναι το τελευταίο μου ταγκό στην Αθήνα. Ταγκό δακρύβρεχτο πού τρέχει στις φλέβες μου. Αυτό είναι το τελευταίο μου ταγκό στην Αθήνα. Ταγκό γαμημένο πού τρέχει στις φλέβες μου’. Ο Αργεντίνος συνθέτης Ντανιέλ Αρμάντο, δήλωσε σε συνέντευξη του στην ραδιοφωνική εκπομπή ‘Ελληνοφρένεια’, ότι το εμπνεύστηκε όταν είχε πάει στην Κούβα και εισερχόμενος σε ένα βιβλιοπωλείο είδε ένα βιβλίο με τίτλο ´Οι 17,000 Ελληνικές λέξεις στην Ισπανική γλώσσα’.

Αν τώρα προσθέσουμε και λέξεις πού εκ πρώτης όψεως φαίνονται ισπανικές αλλά ψάχνοντας λίγο παραπάνω την προέλευση τους διαπιστώνουμε ότι είναι ελληνικές, τότε ο κατάλογος των ελληνικώς λέξεων γίνεται πραγματικά αμέτρητος.

Π.χ το ρούχο στα ισπανικά είναι ropa. Στα ελληνικά έχουμε την λέξη Λωποδύτης. Προέρχεται από την λέξη λώπη και δύτης. Λώπη στα αρχαία είναι το ένδυμα, το ρούχο. Άρα λωποδύτης αυτός πού δύει, πού βουτά το χέρι του στο ρούχο μας για να μας κλέψει. Με απλή αλλαγή του λ σε ρ, προκύπτει η λέξη ropa πού χρησιμοποιούν οι φίλοι μας οι Ισπανοί! Η αλλαγή του λ σε ρ (είναι και τα δύο γλωσσικά σύμφωνα) και αντίστροφα είναι κάτι πολύ σύνηθες πού συμβαίνει καθημερινά, λέμε π.χ αδελφός αλλά και αδερφός, κοκ. Εμείς βέβαια συνεχίζουμε να ασελγούμε στην γλώσσα μας.

Πρόσφατα ενημερωθήκαμε ότι τα παιδιά μας στα σχολεία θα διδάσκονται ότι τα φωνήεντα είναι 5 (α,ε,ο,ι, και ου!!!) ενώ τα σύμφωνα είναι 15 μεταξύ των οποίων το γκ και το μπ. Ο ορισμός της προδοσίας από ανθρώπους στους οποίους εμπιστευόμαστε το μέλλον των παιδιών μας. Από την κατάργηση του πολυτονικού μέχρι σήμερα ο βιασμός της γλώσσας μας είναι συνεχής και περνάει απαρατήρητος. Καμία εκπομπή, καμία δημοσιότητα.

Από την άλλη ανοίγεις την τηλεόραση και βλέπεις διαφημίσεις μόνο με αγγλική ορολογία, ενώ τα σίριαλ είναι τούρκικα! Η συνταγή γνωστή και δοκιμασμένη.

Πρώτα απαξιώνεις κάτι και μετά το καταργείς. Με τον ίδιο τρόπο πού απαξιώνουν τον ΟΤΕ, την ΔΕΗ, την ΕΥΔΑΠ και σε κάνουν να λές ‘Ε άει στο διάολο, πουλήστε τα να ησυχάσουμε’, ομοίως απαξιώνουν την γλώσσα και κάνουν όλους εμάς να στέλνουμε τα παιδιά μας από την 1η δημοτικού!!! να μάθουν αγγλικά και γερμανικά!!!

Το γεγονός ότι την γλώσσα μας τους την διδάσκουν κακοποιημένη δεν μας απασχολεί καθόλου!!! Αλλά δεν πειράζει, το PSI να είναι καλά, το ευρώ και η ευρωζώνη. Αυτά έχουν μόνο αξία.

Η γλώσσα είναι άνευ σημασίας. Δεν μπορείς να την πουλήσεις οπότε δεν μπορεί να ανεβάσει το ΑΕΠ. Τι σημασία έχει πού από εργαλείο σκέψεως την έχουν καταντήσει μόνο μέσο επικοινωνίας και αυτό μάλιστα κολοβό. Αρκεί να μπορούμε να συννενοηθούμε ώστε να υπολογίζουμε το ΦΠΑ. Αυτό αρκεί.

Ακολουθούν οι στίχοι του τραγουδιού

Στίχοι μουσική Daniel Armando.

Armonia neurotica en el microcosmο de la metropoli cultura narcisista en una monarquia dogmatica simfonia cacofonica, pandemonium en la atmosfera melodia simbolo, melodrama y tragedia. Orgasmo ideologico del barbarismο a la teoria politico dislexico en parodia onirica tirania fantasma, dilema megalomano de un metabolismο retorico sin tesis ni antitesis. Este mi ultimo tango en Atenas tango lloron, que corre por mis venas. (X2) Patriota heroicο, tragicο, sistematico hipocrecia paranoica sin dialogo esotericο teatro ironicο, sindicato plasticο y epicentro de la epidemia, una quimera, una utopia. Energia hyperbole, antidotο democraticο Laberinto critico sin entusiasmo, sin rima musica epidermica en un pentagrama masoquista y la simetria toxica de un epilogo necrologico. Este mi ultimo tango en Atenas tango lloron, que corre por mis venas. (X2) Hay un oasis aromatico, paralelo, fisiologico profeta enigmatico, fenomeno cronico y ortodoxo sin racismos ni extremismos, sin tabues etnicos en lirica extasis sus praxis es el melodico y fantastico antropo. Este mi ultimo tango en Atenas tango lloron, que corre por mis venas.

ΠΗΓΗ: mavroseolous

7 Φεβρουαρίου 2013

Το ίντερνετ κρέμεται από 232 καλώδια, κυριολεκτικά [χάρτης]



Το ίντερνετ δεν είναι παρά ένα καλώδιο ή καλύτερα 232 καλώδια.

 Η εταιρεία TeleGeography δημοσίευσε σήμερα το χάρτη των υποθαλάσσιων συνδέσεων του παγκόσμιου ιστού.


Πρόκειται για καλώδια που συνδέουν τις ηπείρους μεταξύ τους και επιτρέπουν να υπάρχουν οι τηλεπικοινωνίες του πλανήτη (τηλέφωνο και web).

Αντίθετα με ό,τι πιστεύουν οι περισσότεροι το ουσιαστικό μέρος των τηλεπικοινωνιών βασίζεται σε αυτά τα καλώδια και όχι στους δορυφόρους.

Στα 232 παγκόσμια καλώδια θα προστεθούν ως το 2014 άλλα 12 καινούρια για να εξασφαλίσουν τη μεγάλη ζήτηση.

 http://www.iefimerida.gr

Thessaloniki Greece timelapse


6 Φεβρουαρίου 2013


Οι ελαφροχέρηδες!


Γράφει ο Δευκαλίωνας

Τον τελευταίο καιρό γίνεται πολύς λόγος για την διάθεση αυτοκριτικής που επιδεικνύουν δημόσια αξιωματούχοι του οργανισμού σχετικά με το μνημονιακό πρόγραμμα της Ελλάδας.


Συγκεκριμένα οι αξιωματούχοι του ΔΝΤ σε δημόσιες δηλώσεις τους αναφέρουν ότι έκαναν λάθος εκτιμήσεις-προβλέψεις για τις επιπτώσεις του μνημονιακού προγράμματος λιτότητας στο μέγεθος της ύφεσης. Μέχρι εκεί όμως. Γιατί δεν πρέπει ποτέ να ξεχνάμε ότι οι ίδιοι αξιωματούχοι μέχρι πριν λίγο καιρό υπεραμύνονταν της ορθότητας του προγράμματος και της επίτευξης των στόχων παρά το υφεσιακό σοκ, που παρέβλεπαν, ενώ σήμερα δεν λένε κουβέντα για αναθεώρηση του προγράμματος

Κατ’ αρχάς η στήλη πολλές φορές όταν ανακοινώθηκαν τα Μνημόνια 1 & 2 τοποθετήθηκε κάθετα στο θέμα της ύφεσης. Δεν ήταν δύσκολο να προβλέψει κανείς το υφεσιακό σοκ. Ιδιαίτερα μετά το Μνημόνιο Νο1 στο οποίο έγινε εμφανές ότι οι περιβόητοι πολλαπλασιαστές έπαιρναν τις μέγιστες τιμές. Αυτή η πραγματικότητα μας οδήγησε στην διατύπωση της πρόβλεψης ότι η ύφεση θα πλησιάσει σε διψήφια νούμερα (δηλαδή κοντά στο 10%) Έχουμε άλλωστε τοποθετηθεί ότι θα περιμένουμε γύρω στις 10 Φεβρουαρίου την ανακοίνωση της ύφεσης του Δ΄ τριμήνου 2012 για να τοποθετηθούμε λεπτομερώς αναφορικά με την εξέλιξη του εφαρμοζόμενου αυτή την εποχή μνημονιακού προγράμματος.

Και εδώ γεννάται το ερώτημα. Όταν ο άσημος κα ταπεινός Δευκαλίων μπορεί και αναλύει σωστά τις επιπτώσεις του μνημονιακού προγράμματος με τα ελάχιστα μέσα που διαθέτει, πως είναι δυνατόν οργανισμοί όπως το ΔΝΤ να κάνουν λάθος;

Πολύ απλή η απάντηση. Δεν έκαναν λάθος! Εφάρμοσαν συνειδητά το σκληρό μνημονιακό πρόγραμμα εν γνώσει τους ότι η ύφεση θα θεριέψει. Τώρα που το οδυνηρό αποτέλεσμα δεν αμφισβητείται παίρνουν αποστάσεις. Γνωρίζουν ότι η κατάληξη δεν θα είναι καλή και αποστασιοποιούνται.

Και τελικά ποιος θα φταίει; Προς το παρόν η ευθύνη πέφτει στην Γερμανία. Η Καγκελαρία θα είναι υπεύθυνη για ότι συμβεί στο μέλλον στην Ελλάδα.

Όμως το μείζον ερώτημα που αρχίζει και πλανάται στην κοινή γνώμη είναι ένα. Ήταν οφθαλμοφανές ότι το μνημονιακό πρόγραμμα δεν έβγαινε. Το έλεγαν και το τεκμηρίωναν όλοι οι ειδικοί πλην των «μουτζαχεντίν» του μνημονίου. Όμως οι εγχώριες πολιτικές μνημονιακές δυνάμεις υπέγραφαν ότι τους έφερναν οι μνημονιακοί και η τρόικα. Έτσι γράφτηκαν και το Μεσοπρόθεσμο και τα Μνημόνια 2 & 3. Και μοιραία απέτυχαν, τόσο το Μεσοπρόθεσμο όσο και το Μνημόνιο Νο.2. Σε λίγες ημέρες θα δούμε και την κλίμακα αποτυχίας του Μνημονίου Νο. 3.

Σήμερα οι ίδιες ακριβώς εγχώριες πολιτικές δυνάμεις που συμφωνούσαν και υπέγραφαν τα βασισμένα σε λάθος παραδοχές μνημόνια, με αντάλλαγμα την συμμετοχή τους στις φιλομνημονιακές κυβερνήσεις και ότι αυτό συνεπάγεται, δεν λένε κουβέντα για τις προφανείς ευθύνες τους. Ψελλίζουν κάτι για ανάγκη επαναδιαπραγμάτευσης, αλλά μέχρι εκεί. Η τρόικα δεν αστειεύεται!

Όταν η οικονομία της χώρας πήγαινε καλά, μεσουρανούσε μία Ελληνική Οικονομική ευρεσιτεχνία: Η μεταχρονολογημένη επιταγή. Υπέγραφε κάποιος μία επιταγή... Αγόραζε π.χ. εμπορεύματα τα οποία τα πωλούσε στην συνέχεια, οπότε εισέπραττε χρήματα με τα οποία πλήρωνε την επιταγή και κρατούσε ο κέρδος του. Αυτός ήταν ο υγιής οικονομικός κύκλος.

Υπήρχε και ο άλλος ο κύκλος της παραοικονομίας. Υπέγραφε κάποιος μία επιταγή... Εισέπραττε τα χρήματα τα οποία κατασπαταλούσε και τελικά η επιταγή έμενε ακάλυπτη ή την αντικαθιστούσε με άλλη επιταγή. Τότε στην αγορά όσοι υπέγραφαν επιταγές χωρίς να σκέφτονται τις επιπτώσεις, καλή ώρα όπως οι σύγχρονοι μνημονιακοί που υπογράφουν χωρίς να σκέφτονται τις επιπτώσεις τις λιτότητας, είχαν το παρατσούκλι: Οι ελαφροχέρηδες!

http://stoxasmos-politikh.blogspot.gr/

http://2.bp.blogspot.com

5 Φεβρουαρίου 2013

4 Φεβρουαρίου 2013

Προδότες ή ηλίθιοι


Μια χαρά πήγαιναν τα πράματα.Με τις συνταξάρες μας,με τα εφάπαξ μας,με τις αποζημιώσεις μας,με  τα εξτρά μερίσματα,μήνας μπαίνει μήνας βγαίνει,πασάδες στα Γιάννενα,όλοι.Με τζιπάρες 4 Χ 4,παρακολουθούσαμε τον Πρετεντέρη,την Τρέμη,τους Ευαγγελάτους και τους Τριανταφυλόπουλους,κάναμε και καμιά κουβέντα ξερολίστικη πολιτική κιόλα καλά κι ωραία!!

 

    Το κακό ξεκίνησε από εκείνη την στιγμή που ο Παπανδρέου,ο Γιωργάκης(υποκοριστικό του ελάχιστου)λίγους μήνες μετά την ανάληψη της εξουσίας από τον Καραμανλή τον Κωστάκη(χαρακτηριστική προσφώνηση του έτερου μέτριου μικροελάχιστου)μας έβαλε στα μνημόνια.Τι να θυμηθώ και τι να μνημονεύσω;

    Πέρασαν χρόνια και ζαμάνια,μέτρων,εκλογών,αλλαγών θέσεων(τα πρόσωπα παρέμειναν τα ίδια!)μέχρι που φτάσαμε σήμερα,αρχές του 2013,κόψε-κόψε οι μισθοί αλλά κυρίως οι συντάξεις, επί του προκειμένου θέματος,δεν φτάνουν ,όχι μόνο για ΄΄τα προς το ζειν΄΄ αλλά ούτε και για τα ΄΄προς αποθάνειν΄΄(Όπως διάβασα βάζουν ρεφενέ για να θάψουν απόστρατους στρατηγούς).Είναι πολύ βαρύ το ΄΄καλά να πάθουν΄΄ αλλά δεν μπορώ να μην υπενθυμίσω μερικά πράγματα.

  1.Πριν από μόλις λίγα χρόνια όλοι αυτοί ψήφισαν, αναλογικά,52% Ψωμιάδη για Νομάρχη Θεσσαλονίκης ή 38% Πατουλίδου!Ψήφιζαν για δεκαετίες για δήμαρχο τον Παπαγεωργόπουλο και σήμερα,για τσατίλα,ψήφισαν τον Μπουτάρη!Παρόμοιους, ψήφιζαν Πανελλαδικά.
  2.Σκοτώνονταν ποιος θα μπει στις επιτροπές αποστράτων του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ.
  3.Θύμωναν, όταν τους κατηγορούσαν, ότι η Ελλάδα έχει διπλάσιους στρατηγούς από τις ΗΠΑ!!
  4.Μέχρι τον βαθμό του αντισυνταγματάρχη άντε μέχρι του Σμηνάρχου,εν υπηρεσία,όλα μέλι γάλα.Μετά,κότες όλοι.Βλέπεις,μπροστά υπήρχαν δόξες και μεγαλεία.Γαλόνια αλλά και θέσεις,το δόλωμα που έβαζαν οι πολιτικές ΄΄μαλαγάνες΄΄.Το τσίμπημα είχε σχεδόν 100% επιτυχία.Πρόσκαιρη και εφήμερη ευδαιμονία.
   5.΄΄Κτυπούσαν΄΄ προσοχές,σε κάποιους τιποτένιους υπουργίσκους και υφυπουργίσκους και εκτελούσαν, άνευ αντίρρησης,τις εντολές τους.Στην κυριολεξία,τα τελευταία χρόνια,αυτοί τους έκαναν βουλευτές.Τα περισσότερα ρουσφέτια που έκαναν στους ευκολόπιστους ψηφοφόρους τους, ήταν οι μεταθέσεις ή οι άδειες των υιών  φαντάρων!!
   6.Ότι κομπίνα έγινε,όποια αγορά εξοπλιστικών προχώρησε,όποια αντισταθμιστικά οφέλη απορροφήθηκανόσα ΄΄γερμένα΄΄ υποβρύχια ή ΄΄γυμνά΄΄από αυτοάμυνα αεροσκάφη ή ΄΄δεκαεξαβάλβιδα΄΄τανκς,
παρελήφθησαν από κάποιους ΣΤΡΑΤΗΓΟΥΣ που σήμερα κλαίγονται!Διότι εάν δεν έκαναν τα στραβά μάτια, τότε, μπορούν να χαρακτηριστούν μαλάκες,ηλίθιοι, δειλοί,ανάξιοι των βαθμών τους.Εκτός και αν τα ΄΄πήραν ΄΄,συνεταιρικά, με τους Άκηδες,τους Σπήλιους,τους Σμπώκους και τους υπόλοιπους, ευυπόληπτους, συμμορίτες,του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ.
   7.Για τις ενώσεις αποστράτων,μόνο οίκτος τις αρμόζει.Φυσικά και έπαινοι, για τις καταπληκτικές παρουσίες τους σε εκδηλώσεις κατάθεσης στεφάνων και ΄΄κοπή τη πίτα΄΄!!! Το πολύ πολύ κανα γράμμα στον υπουργό,και επαιτείες.
   8.Δεν νομίζω ότι χρειάζεται ιδιαίτερη μνεία στους διάφορους αρχηγούς των όπλων.Αυτοί αυτοαναιρούνται από τον σεβασμό,την εκτίμηση,την αντιμετώπιση που έχουν, από το σύνολο των συναδέλφων,μόλις αποστρατεύονται.

Μόλις λοιπόν έφτασαν οι συντάξεις, στρατηγών και λοιπών,πάνω κάτω κοντά στο χιλιάρικο,άρχισαν οι επιστολές,τα γράμματα,τα κλάματα,οι τσιρίδες διαμαρτυρίας και οι απειλές.Οι σιωπηλοί και υπάκουοι,πειθαρχημένοι,αντιπαραγωγικοί ένστολοι,που χτυπούσαν προσοχές,μέχρι χτές,στα καλά καθούμενα θέλουν να γίνουν επαναστάτες.

Απέναντι σε ποιους θέλουν να επαναστατήσουν, δεν καταλαβαίνω.Βρίζουν τον Βενιζέλο,τον Παναγιωτόπουλο(αυτόν ντε, τον σημερινό,τον τεράστιο,την δημοσιογραφάρα,την στελεχάρα της ΝΔ)καταριούνται τον Άκη και τους άλλους.Μπήκαν μάλιστα και στο Πεντάγωνο,με τσαμπουκά,να πουν τι και σε ποιον;Στον διευθυντή του Β΄κλάδου ή στον συνταγματάρχη,επιτελή του ΄΄κοντού΄΄;Και τι θέλουν;Με μιά αύξηση 300-400 ευρώ βολεύονται;Έτσι για να ξέρω,μέχρι ποιο ποσό δέχονται για να μην επαναστατήσουν;

   Βέβαια οι περισσότεροι θα ρωτήσουν.Τι πρέπει να κάνουμε;Να πάρουμε τα όπλα;Οι απάντηση είναι εύκολη,Για τέτοιες πράξεις δεν υπάρχει ούτε η ψυχή ούτε τα πρόσωπα ούτε και οι πιθανότητες να πετύχουν τίποτα.Ποιους να ψηφίσουμε,θα σου πούνε οι άλλοι;Υπάρχουν άλλοι;Έχουμε άλλες επιλογές;Από άκρα αριστερά μέχρι την άκρα δεξιά,η πραγματικότητα είναι πως ΔΕΝ υπάρχει αξιόπιστη λύση.Άντε να μην αρχίσω γιατί δεν θα τελειώσω,πάλι.

  Το είπα και θα το επαναλάβω.Η λύση είναι εύκολη,Ο καταλληλότερος είναι δίπλα μας.Ο τρόπος είναι εύκολος.Πάρτε το απόφαση.Ο καθένας πρέπει να βοηθήσει να αλλάξουν τα πράγματα.Πως;
 Συμμετοχή,δράση και ο καθένας,ότι ξέρει,ότι είδε,ότι άκουσε,όσους γνωρίζει,όπου υπέγραψε,σε όσες υποθέσεις διαφθοράς και σκανδάλων ,όσες κλοπές ΄΄πήρε΄΄ μυρωδιά και σιώπησε μέχρι σήμερα,καταγγελία και ΕΠΑΝΕΞΈΤΑΣΗ όλων των υποθέσεων.Θάρρος και απόφαση χρειάζεται.Για να γίνουμε εμείς ,οι στρατιωτικοί, το παράδειγμα.Σε όλους τους υπόλοιπους Έλληνες.Δικαστικοί,εφοριακοί,τελωνειακοί,γιατροί,επιθεωρητές,δάσκαλοι,πολεοδόμοι,μηχανικοί,δημοτικοί υπάλληλοι,υπάρχουν πολλοί και είναι οι περισσότεροι έντιμοι.όσοι και να είναι οι κλέφτες είναι λιγότεροι.

Απορώ ,γιατί, οι πολλοί, φοβούνται τους λίγους;Μας αξίζει αυτή η Ελλάδα;Θα αφήσουμε τους κλέφτες και τους ανεπαρκείς να συνεχίσουν το έργο της καταστροφής;Αντί να ψάχνουμε τον ηγέτη,επαναστάτη,δεν είναι καλύτερα όλοι εμείς οι έντιμοι,να τους σταματήσουμε;

    Αλλά,όχι ανώνυμα.Όχι ρουφιανιές κακόπιστες και χωρίς αποδείξεις.Δεν ζητάμε εκδίκηση.Δικαιοσύνη και λύσεις θέλουμε.Οι κλέφτες και οι ψεύτες,λίγα χρόνια χαίρονται.Αρκεί,κάποιοι να τους πιάσουν,επ αυτοφώρω.Τα ράδια αρβύλα,δόξα τον Θεό,λένε πως υπάρχουν πολλά ράμματα για την γούνα τους. Όλοι λοιπόν,ας γίνουμε αφεντικά του εαυτού μας.Ας πάρουμε τις τύχες μας , στα χέρια μας.

   Σας ορκίζομαι ότι είναι πολύ εύκολοι αντίπαλοι.Φοβούνται την σκιά τους.Στην πλειοψηφία τους είναι δειλοί.Έχουν και τις τύψεις της ενοχής,οι ποιο πολλοί!!     

kafeneio-gr.blogspot.gr

3 Φεβρουαρίου 2013

Tα χάλια μας...




Έλλειμμα... εμπιστοσύνης...


ΔΝΤ: Ομολογεί και επίσημα το λάθος για το ελληνικό πρόγραμμα


 Για μία ακόμη φορά, το ΔΝΤ παραδέχεται ότι έκανε κακή εκτίμηση της οικονομικής κατάστασης στην Ελλάδα και δεν προέβλεψε σωστά τις επιπτώσεις της ύφεσης και του προγράμματος σκληρής λιτότητας. Τις σχετικές δηλώσεις έκανε, σε συνέντευξη Τύπου, ο εκπρόσωπος...
του Ταμείου, Τζέρι Ράις.

Την ερώτηση στον εκπρόσωπο του ΔΝΤ έκανε ο ανταποκριτής του «Εθνους» στην Ουάσινγκτον, Μιχάλης Ιγνατίου, αναφέροντας ότι «στις 3 Ιανουαρίου, ο Ολιβιέ Μπλανσάρ (κορυφαίος οικονομολόγος του ΔΝΤ) εξέδωσε έκθεση μαζί με τον Ντάνιελ Λι (επίσης οικονομολόγο του ΔΝΤ) και, σύμφωνα με πολλά μέσα ενημέρωσης σε όλο τον κόσμο, αυτό που έγραψε είναι ένα καταπληκτικό mea culpa. Η εφημερίδα Washington Post υποστήριξε ότι "κορυφαίος οικονομολόγος του ΔΝΤ αναγνώρισε ότι το Ταμείο τίναξε στον αέρα τις προβλέψεις του για την Ελλάδα και άλλες ευρωπαϊκές οικονομίες, επειδή δεν κατανόησαν πλήρως πως οι προσπάθειες λιτότητας της κυβέρνησης θα μπορούσαν να υπονομεύσουν την οικονομική ανάπτυξη".

«Μπορείτε να μας πείτε τη θέση του ΔΝΤ, επειδή ο κ. Μπλανσάρ είναι ο κορυφαίος οικονομολόγος εδώ στο ΔΝΤ;» ρώτησε ο δημοσιογράφος.

«Έχεις δίκιο», απάντησε ο κ.Ράις, σημειώνοντας ότι τόσο ο κ. Μπλανσάρ όσον και η κ. Λαγκάρντ έχουν μιλήσει εκτενώς γι' αυτό το θέμα.

Πρέπει να πάμε πίσω το 2010, που όλοι ήταν πολύ αισιόδοξοι στις προβλέψεις τους για την ανάκαμψη της Ελλάδας -όπως επισήμανε- τονίζοντας ότι δεν είχαν συνυπολογίσει την επίπτωση των μέτρων δημοσιονομικής προσαρμογής στη συρρίκνωση της οικονομικής δραστηριότητας και την πολιτική κρίση που επηρέασε την κατάσταση στην Ελλάδα και καθυστέρησε την υλοποίηση των διαρθρωτικών αλλαγών.

Οταν έγιναν φανερές οι συνθήκες και ήταν διαφορετικές, εμείς κινηθήκαμε όσο γρήγορα μπορούσαμε - δήλωσε ο κ. Ράις -, προσθέτοντας χαρακτηριστικά ότι «ο δημοσιονομικός πολλαπλασιαστής είναι μόνο μια συνιστώσα για το πως αναλύεται σε κάθε χώρα».

Στη συνέχεια, διατύπωσε την άποψη ότι υπάρχουν πολλοί άλλοι παράγοντες που επηρεάζουν κάποια μαθηματική παλινδρόμηση που με μηχανιστικό τρόπο καθορίζει την δημοσιονομική προσαρμογή που πρέπει να γίνει σε κάθε χώρα. Και σε κάθε χώρα είναι πολύ διαφορετική. Είναι πολύ υγιές πράγμα που το ΔΝΤ και ο Ολιβιέ Μπλανσάρ ήταν απολύτως ξεκάθαρος για το πώς έγινε αυτό, για το συνολικό πλαίσιο, κι αυτή είναι η βάση που θέλουμε να προχωρήσουμε. Επομένως, ο δημοσιονομικός πολλαπλασιαστής έχει προσαρμοστεί σε συνεχή βάση από το 2010, ανέφερε.

Πηγή:  ethnos.gr

2 Φεβρουαρίου 2013

Γύρο γύρο όλοι...



Άκου Ελληνάκο V: Άσκηση ευφυίας


Για να δούμε ρε Ελληνάκο:

Πόσα ευρώ έδωσε ο Αλογοσκούφης στις τράπεζες το 2008-2009; 28 δις.

Πόσα ευρώ φούσκωσαν το έλλειμμα του 2009; 28 δις.


Σου λέει τίποτα αυτό;
Άντε να στο ξαναπώ:

Έδωσαν στις τράπεζες 28 δις και φούσκωσαν το έλλειμμα 28 δις.
Έλα γατόνι! Κάτι άρχισες να πιάνεις τώρα.

Άλλη μια φορά:
Τα 28 δις που έδωσαν στις τράπεζες τα προσθέσανε στο έλλειμμα.

Κατάλαβες τώρα Ελληνάκο;
Μήπως θέλεις οικονομολόγο για να στο εξηγήσει;

Θέλεις να σου αναλύσει μήπως τι σημαίνει ότι τα χρήματα που έδωσαν στις τράπεζες εκείνο το διάστημα ο Καραμανλής, ο Αλογοσκούφης, ο Παπαθανασίου, ο Παπανδρέου και ο Παπακωνσταντίνου με την καθοδήγηση του Προβόπουλου, τα φόρτωσαν στο έλλειμμα για να τα πληρώσεις εσύ;

Λες ο Καραμανλής γι'αυτόν τον λόγο να τα παράτησε και να έφυγε τρέχοντας για να γλυτώσει;
Είναι δυνατόν οι ηγέτες σου να σου την έφεραν έτσι;
Και ο Βενιζέλος, ο Παπαδήμος, ο Σαμαράς και ο Στουρνάρας είναι συμμέτοχοι ή δεν τους πήραν χαμπάρι;
Δεν φταίει δηλαδή ο διεφθαρμένος λαός;
Αυτός ο τεμπέλης, ο ανεπρόκοπος ο Έλληνας;
Ο κηφήνας και απατεώνας;
Το τεράστιο και σπάταλο κράτος;
Οι φοροφυγάδες ελεύθεροι επαγγελματίες;
Όλα αυτά ήταν προφάσεις για να φορτώσουν στο λαό την απάτη;
Και είναι όλοι στο κόλπο; Και οι Νεοδημοκράτες και οι Πασόκοι;
Και τα κόμματα της αντιπολίτευσης γιατί δεν τους ξεμπροστιάζουν;
Και όλα αυτά έγιναν για να κλέψουν οι τράπεζες τα λεφτά;
Και οι δημοσιογράφοι δεν το έχουν καταλάβει;

ΑΚΟΥ ΕΛΛΗΝΑΚΟ
Εάν τα παραπάνω ερωτήματα τα θέτεις σοβαρά και ειλικρινά μετά από 4 χρόνια που σε κλέβουν, δείχνουν ότι η βλακεία σου είναι απύθμενη και είσαι άξιος της μοίρας σου.

Ξέρω ότι σκέφτεσαι πως τα δύο νούμερα έτυχε να είναι ίδια.
Όντως θα συμφωνήσω μαζί σου, για να μην σε πληγώσω.

Βεβαίως τότε σύμπτωση θα πρέπει να είναι και το παρακάτω:
Πόσα ευρώ ήταν τα μέτρα του μεσοπρόθεσμου 2012-2015; 28 δις.
Δηλαδή αυτά που δανείστηκαν στο όνομά σου και τα έδωσαν στις τράπεζες, επειδή έπρεπε στη συνέχεια να τα επιστρέψουν στους δανειστές τα παίρνουν από εσένα.

Άντε και αυτό σύμπτωση ήταν. Όμως για πες μου:
Πόσα ευρώ χάθηκαν στο χρηματιστήριο το 2011; 28 δις.
Πόσα ευρώ ζημιές δήλωσαν οι τράπεζες για το 2011; 28 δις.
Πόσα ευρώ έδωσες το 2012 για να ανακεφαλαιοποιήσεις τις 4 μεγαλύτερες τράπεζες; 28 δις.
και
Πόσα ευρώ ήταν η κλοπή από τα ασφαλιστικά ταμεία το 2012; 28 δις.

Φουκαρά Ελληνάκο, δυστυχώς για εσένα οι συμπτώσεις είναι πολλές.
Πες μου ρε Ελληνάκο, μεταξύ μας, πόσο ηλίθιος πρέπει να είναι κάποιος για να θεωρήσει σύμπτωση ή άσχετα και τα παρακάτω:

Πόσα ευρώ ήταν το δάνειο από το ΔΝΤ για το 2012; 28 δις.
Πόσα ευρώ είναι τα μέτρα του μεσοπρόθεσμου 2013-2016; 28 δις.

Θέλεις να δεις και πως δουλεύει η προπαγάνδα της ενοχοποίησής σου;
Πόσα ευρώ ήταν η φοροδιαφυγή το 2009; 28 δις.

Θέλεις να δεις και πώς ξεπουλάνε τη χώρα έναντι του δανείου;
Πόσα ευρώ είναι ο ορυκτός πλούτος της χώρας χωρίς τους υδρογονάνθρακες; 28 δις.

Όλα αυτά που βλέπεις Ελληνάκο αφορούν την πρώτη "βούτα" των τραπεζών, αυτή των 28 δις του Αλογοσκούφη.
Το τι "βούτες" έγιναν και γίνονται στη συνέχεια θα το δεις τα επόμενα χρόνια. Εάν ζήσεις να το δεις.
ΑΚΟΥ ΕΛΛΗΝΑΚΟ

Σε προκαλώ να σκεφτείς: Η συμμορία του ευρώ που σκάρωσε όλες αυτές τις απάτες, λες να αποτελείται μόνον από Έλληνες πολιτικούς και τραπεζίτες;

Λες να μην ήξεραν οι Ευρωπαίοι και οι Αμερικανοί ευρω-συμμορίτες τι έκαναν οι δικοί σου;
Λες να μην γνώριζε η Eurostat, η Κομισιόν και το ΔΝΤ;
Λες να μην γνώριζε η Μέρκελ, ο Σόϊμπλε, ο Σαρκοζί, η Λαγκάρντ και ο Τρισέ;

Ποιά Ευρώπη και ποιό ευρώ προσκυνάς φουκαρά Ελληνάκο;

Ελπίζεις να "βγουν όλα στο φως". Και θα αφήσουν βρε ανόητε να τους ξεμπροστιάσεις εσύ; Το τίποτα; Θα βγάλεις μήπως εντάλματα για την Μέρκελ, τον Μπαρόζο και τον Ομπάμα ή μήπως για τα αφεντικά τους, τους τραπεζίτες; Είσαι πραγματικά τόσο ανόητος;

Αλλά και τι άλλο θέλεις να βγει στο φως ρε Ελληνάκο; Τα πάντα είναι πεντακάθαρα. Τι διάολο, δεν τα βλέπεις ή είσαι τόσο διεφθαρμένος που έχεις γίνει ένα με τους εκτελεστές σου;

Αφού τα στοιχεία είναι μπροστά σου και είναι αδιάσειστα, τι περισσότερο περιμένεις να βγει ρε φουκαρά;
Ακόμη και να το ομολογήσουν στα ίσια εσύ δεν θα το πιστεύεις ή θα κάνεις ότι δεν άκουσες ή δεν κατάλαβες.

Και τι περιμένεις; Να αλλάξεις την Ευρώπη; Εδώ δεν μπορείς να αλλάξεις τη χώρα σου ρε φουκαρά, ελπίζεις να αλλάξεις την Ευρώπη;

Δεν βλέπεις ότι και στην Ελλάδα το ΠΑΣΟΚ κάλυψε την ΝΔ και συνέχισε τα ίδια και στη συνέχεια ο ΛΑΟΣ κάλυψε και τους δύο και στη συνέχεια η ΝΔ κάλυψε το ΠΑΣΟΚ και η ΔΗΜΑΡ και τους δύο;

Και δεν βλέπεις την ανοχή-συμμετοχή όλης της λεγόμενης αντιπολίτευσης;Όλα αυτά τα κόμματα της αντιπολίτευσης Ελληνάκο γιατί έχουν μπαστακωθεί εκεί μέσα και δεν κουνιούνται; Τι λες να παραμένουν για να προφυλάξουν τα δικαιώματά σου; Μήπως δεν έχουν προσκυνήσει όλα την ΕΕ και το ευρώ;

Ευτυχώς όμως υπάρχουν και πολιτικοί οι οποίοι ανθίστανται στην υποδούλωση της χώρας σου Ελληνάκο. Αυτοί βεβαίως είναι ξένοι και αποτελούν την ΕΞΑΙΡΕΣΗ. Υπάρχουν όμως για να κάνουν τους δικούς σου να φαίνονται ακόμη χειρότεροι.

Πηγή: Άκου Ελληνάκο V: Άσκηση ευφυίας - RAMNOUSIA